ייעוץ תוכנית אימונים

• פותח/ת השרשור TheWho
  • פורסם בתאריך

TheWho

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
זאת התוכנית שנלקחה מאתר קילוגרם. האם הסטים מספיקים? אני כבר חודש וחצי במכון והתחלתי מסה אתמול. האם מספר החזרות והסטים בסדר מפני שהם נראים לי די נמוכים.

3x29FhB.png

אני אישית לא כל כך אוהב את התוכניות שרשומות באותו קישור מהסיבות שבאמת אין שם מספיק סטים ביחס לתוכנית, יש מחסור בתרגילי בסיס, שימוש במכונות כשאין צורך, טווח חזרות פחות יעיל, ועוד...

למתחילים בדרך כלל מומלץ לעשות תוכנית שהתדירות בה הכי גבוהה מבחינת פעילות שרירים כמו FBW או SS.
מבין השתיים אני ממליץ יותר על SS כי בה תוכל להתקדם הכי הרבה במשקלי העבודה, שזה אומר גם הכי הרבה התקדמות במסת השריר.
התוכנית SS היא תובענית, והיא לא מתאימה בדרך כלל לאנשים שעושים עוד פעילויות ספורט בנוסף לחדר כושר.
בקיצור תוכל לקרוא על התוכנית כאן, וכאן.

אם לאחר הקריאה אתה תעדיף לעשות FBW אז אני יכול לתת לך תוכנית שאני ממליץ אם תרצה, וכנ"ל גם לגבי AB אם אתה מתעקש עליה.

אני אישית לא כל כך אוהב את התוכניות שרשומות באותו קישור מהסיבות שבאמת אין שם מספיק סטים ביחס לתוכנית, יש מחסור בתרגילי בסיס, שימוש במכונות כשאין צורך, טווח חזרות פחות יעיל, ועוד...

למתחילים בדרך כלל מומלץ לעשות תוכנית שהתדירות בה הכי גבוהה מבחינת פעילות שרירים כמו FBW או SS.
מבין השתיים אני ממליץ יותר על SS כי בה תוכל להתקדם הכי הרבה במשקלי העבודה, שזה אומר גם הכי הרבה התקדמות במסת השריר.
התוכנית SS היא תובענית, והיא לא מתאימה בדרך כלל לאנשים שעושים עוד פעילויות ספורט בנוסף לחדר כושר.

אם לאחר הקריאה אתה תעדיף לעשות FBW אז אני יכול לתת לך תוכנית שאני ממליץ אם תרצה, וכנ"ל גם לגבי AB אם אתה מתעקש עליה.

נכון ,עדיף fbw למתחילים

• פותח/ת השרשור

לאחר שקראתי, אני מעדיף תוכנית fbw. האם תוכל לשלוח לי, וגם AB להמשך. מפני שאני לא יודע מאיפה להשיג או לבנות

A1
סקוואט 5*3
בנץ פרס 5*3
מתח 6*3
מקבילים רחב 8*3
יד קדמית כפיפות מרפקים עם מוט 8*2 W
יד אחורית בנץאחיזה צרה/לחיצה צרפתית 10*2

A2
סקוואט קל
מיליטרי פרס 3*5
דדליפט 5*1
מתח 3*8
הרחקות לצדדים 8*3
יד קדמית 8*2
אחורית 10*2
קודם תעשה FBW ואחרי שתמצא את התכנית תעדכן אותי

A1xA2xA1xxA2xA1xA2xx....

• פותח/ת השרשור
A1
סקוואט 5*3
בנץ פרס 5*3
מתח 6*3
מקבילים רחב 8*3
יד קדמית כפיפות מרפקים עם מוט 8*2 W
יד אחורית בנץאחיזה צרה/לחיצה צרפתית 10*2

A2
סקוואט קל
מיליטרי פרס 3*5
דדליפט 5*1
מתח 3*8
הרחקות לצדדים 8*3
יד קדמית 8*2
אחורית 10*2
קודם תעשה FBW ואחרי שתמצא את התכנית תעדכן אותי

A1xA2xA1xxA2xA1xA2xx....

תודה. לכמה זמן בערך לעשות fbw ואז לעבור לתוכניתך

לאחר שקראתי, אני מעדיף תוכנית fbw. האם תוכל לשלוח לי, וגם AB להמשך. מפני שאני לא יודע מאיפה להשיג או לבנות
תעשה את מה ש-Unbeatable רשם, רק כמה דברים:
במקום המקבילים רחב לעשות פרפר, ביד אחורית מקבילים אמורים להיות לבחירה עם הבנץ' הצר ולא לחיצה צרפתית, וביד קדמית לעשות את הכפיפות מרפקים עם מוט שטוח ולא W, וגם עוד כמה דברים שהם פחות קריטיים.
בקיצור זה ייראה ככה:

F1XF2XF1XX
F2XF1XF2XX בשבוע שאחרי, ולאחר מכן הסדר חוזר על עצמו.
(F1 זה הרוטציה הראשונה בתוכנית, F2 זה הרוטציה השנייה בתוכנית, ו-X זה יום מנוחה)

F1:

1. סקוואט/סקוואט קל [(כ-75% מ-RM5) (הסקוואט הקל הוא רק באימון האמצעי בשבוע)] 5X3
2. בנץ' 5X3
3. דדליפט (רק באימון האמצעי בשבוע) 5X1
4. מתח 8X3
5. הרחקות לצדדים/פרפר 8X3
6. מקבילים ליד אחורית/בנץ' באחיזה צרה 10X2
7. כפיפות מרפקים עם מוט 10X2
8. שראגס בסמית' (לא חובה) 10X1
9. הרמת ברכיים לבטן עם משקולת במתקן 12X1

F2:

1. סקוואט/סקוואט קל [(כ-75% מ-RM5) (הסקוואט הקל הוא רק באימון האמצעי בשבוע)] 5X3
2. פרס 5X3
4. מתח 8X3
5. הרחקות לצדדים/פרפר (אם בחרת ב-F1 לעשות הרחקות לצדדים אז פה תעשה פרפר) 8X3

ולגבי ה-AB, אם אתה לא מרגיש התקדמות עם התוכנית FBW הזאת, אז תתייג/תצטט אותי, ואני אתן לך תוכנית AB במקום.

• פותח/ת השרשור
במקום המקבילים רחב לעשות פרפר, ביד אחורית מקבילים אמורים להיות לבחירה עם הבנץ' הצר ולא לחיצה צרפתית, וביד קדמית לעשות את הכפיפות מרפקים עם מוט שטוח ולא W, וגם עוד כמה דברים שהם פחות קריטיים.
בקיצור זה ייראה ככה:

F1XF2XF1XX

F1:

2. בנץ' 5X3
4. מתח 8X3

F2:

2. פרס 5X3
4. מתח 8X3

ולגבי ה-AB, אם אתה לא מרגיש התקדמות עם התוכנית FBW הזאת, אז תתייג/תצטט אותי, ואני אתן לך תוכנית AB במקום.

אוקי, לכמה זמן לעשות fbw? ומה הכוונה ב RM5

אוקי, לכמה זמן לעשות fbw? ומה הכוונה ב RM5
כל עוד אתה מתקדם במשקלי העבודה עם התוכנית אז תמשיך איתה.
ו-RM5 (ראשי תיבות של Repetition Maximum) זה בעצם המשקל שבו אתה יכול לעשות 5 חזרות לכל היותר.

בקיצור זה ייראה ככה:

F1XF2XF1XX

F1:

2. בנץ' 5X3
4. מתח 8X3

F2:

2. פרס 5X3
4. מתח 8X3

9. הייתי מחליף לכפיפות בטן 15*3

• פותח/ת השרשור
האם אפשר לעשות את התוכנית הזאת 4 פעמים בשבוע או שזה יותר מדי?

הסדר עלול להיהרס

האם אפשר לעשות את התוכנית הזאת 4 פעמים בשבוע או שזה יותר מדי?
התוכנית מותאמת ל-3 פעמים בשבוע. יותר מכך יגרום לחוסר התאוששות.
אני שם לב שאתה מגיע למסקנה שיותר אימונים בשבוע זה יותר טוב, אני צודק?

• פותח/ת השרשור
אני שם לב שאתה מגיע למסקנה שיותר אימונים בשבוע זה יותר טוב, אני צודק?[/QUOTE
אני שם לב שאתה מגיע למסקנה שיותר אימונים בשבוע זה יותר טוב, אני צודק?

אני הולך עם חברים שהם הולכים 4 פעמים בשבוע וגם אני הייתי הולך. ושאלה, מה ההבדל בין 4 לשלוש אימונים? מה עובד יותר טוב או שאלו שני דברים שונים?

תכניות מסוג FBW עושים כשבין אימון לאימון יש 48 שעות מנוחה(יום כן יום לא)
תכניות מסוג AB אפשר גם לעשות יום אחרי יום(יום חצי גוף ולמחרת החצי השני)

אני הולך עם חברים שהם הולכים 4 פעמים בשבוע וגם אני הייתי הולך. ושאלה, מה ההבדל בין 4 לשלוש אימונים? מה עובד יותר טוב או שאלו שני דברים שונים?
זה אינדיבידואלי לגבי כל מתאמן, יש כאלה שיגיבו ויתקדמו טוב יותר מתוכנית של 3 פעמים בשבוע ויש כאלה שיתקדמו טוב יותר מ-4 פעמים בשבוע או יותר.
בדרך כלל, לפי מה שראיתי ואמרו כאן בפורום, זה שרוב המתאמנים מתקדמים יותר טוב מ-3 פעמים בשבוע עקב תדירות גבוהה בין אימון לאימון, וזה גם הגיוני. אתה כמובן יכול לנסות לראות איך כל אחד מסוגי האימונים הללו יתאים לך. אני אומר שתתחיל עם FBW ואם לא הולך אז תעבור ל-AB וכך הלאה.
לגבי החברים, הייתי אומר שתתאים את האימונים שלך בהתאם לימים שהם עושים, בתנאי שזה לא יפגע בסדר האימונים הדרוש.
הטווח חזרות האופטימאלי לבטן הוא 15 כיוון שהבטן היא שריר סיבולתי מטבעו
אני ראיתי כאן שמומלץ לעבוד על הבטן בטווח של 10-12 חזרות כי ככה זה מחזק בצורה טובה יותר את שרירי הבטן בזמן ייצוב בתרגילי הבסיס.
תסתכל כאן במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS בסעיף 2 תת סעיף א'. אני אצטט:

"– השתדלו להישאר באזור הנמוך של טווח החזרות. אין צורך לעבור 15 חזרות ברוב המקרים, הוסיפו משקל כדי להעלות את ההתנגדות. שרירי בטן שהתחזקו ע"י משקל יהיו טובים יותר לייצוב בסקוואט ובמשיכות מאשר שרירי בטן שנטחנו באמצעות חזרות מרובות".

זה אינדיבידואלי לגבי כל מתאמן, יש כאלה שיגיבו ויתקדמו טוב יותר מתוכנית של 3 פעמים בשבוע ויש כאלה שיתקדמו טוב יותר מ-4 פעמים בשבוע או יותר.
בדרך כלל, לפי מה שראיתי ואמרו כאן בפורום, זה שרוב המתאמנים מתקדמים יותר טוב מ-3 פעמים בשבוע עקב תדירות גבוהה בין אימון לאימון, וזה גם הגיוני. אתה כמובן יכול לנסות לראות איך כל אחד מסוגי האימונים הללו יתאים לך. אני אומר שתתחיל עם FBW ואם לא הולך אז תעבור ל-AB וכך הלאה.
לגבי החברים, הייתי אומר שתתאים את האימונים שלך בהתאם לימים שהם עושים, בתנאי שזה לא יפגע בסדר האימונים הדרוש.

אני ראיתי כאן שמומלץ לעבוד על הבטן בטווח של 10-12 חזרות כי ככה זה מחזק בצורה טובה יותר את שרירי הבטן בזמן ייצוב בתרגילי הבסיס.
תסתכל כאן במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS בסעיף 2 תת סעיף א'. אני אצטט:

"– השתדלו להישאר באזור הנמוך של טווח החזרות. אין צורך לעבור 15 חזרות ברוב המקרים, הוסיפו משקל כדי להעלות את ההתנגדות. שרירי בטן שהתחזקו ע"י משקל יהיו טובים יותר לייצוב בסקוואט ובמשיכות מאשר שרירי בטן שנטחנו באמצעות חזרות מרובות".
איפה ראית שמומלץ לעבוד על 10-12 חזרות ??

Back
למעלה תחתית