ייעוץ בסייקל מאבד שריר עזרה!

• פותח/ת השרשור Dondon5
  • פורסם בתאריך

Dondon5

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
משקל-73
גובה-1.68

משקל התחלתי - 70

סייקל פרופ 150 כל יום אחר

אני ביום 60 בסייקל עליתי במשקל מ70 קילו
ל78 היקף יד התחלתי 38 עליתי ל42.5

לפני שבועיים התחלתי חיטוב דל פחמימה 50 גרם פחמימה ולא יורד מ2 גרם חלבון
והתחלתי קלן
אני מרגיש שאני מאבד המון שריר ירדתי בהיקף יד ל40! זה 2.5 סמ בשבועים..
אני ממש מרגיש שאני מתפנצ׳ר ומפסיד את כל מה שהצלחתי לצבור );

מישהו כתב פה באחד הפוסטים שלי שכל עוד לא ארד מ2 גרם חלבון לא סביר שארד בשריר בצורה משמעותית ו2 סנטים בשבועיים נראה לי המון

אני מבין שבחיטוב יורדים טיפה אבל אני מפחד שאני עושה משהו לא נכון לא הגיוני 5 קילו בשבועיים?

בבקשה רעיונות
תודה );

היקפים יכולים לרדת בגלל ריקון גליקוגן מהשריר, תעשה העמסה נקייה ומסודרת ותמדוד היקפים אחריה
באיזה מאזן שלילי הייתה ?

• פותח/ת השרשור
עשיתי העמסה שישי שבת אכלתי ים פחמימה
היום מדדתי לא ראיתי שינוי משמעותי..לכן נלחצתי שגם אחרי העמסה אין שינוי ..

אני במאזן שלילי אוכל 150 גרם חלבון (לפחות)
ו50-70 גרם פחמימה וקצת שומן

אני מניח שאני מגיע לאלף קלוריות ואני חושב שהאיזון שלי זה 1700 ככה שאני בגירעון של 700...

המקור שלי אמר לי שאני צריך לעלות מינון מ150 ל250 פרופ (הוא אמר את זה לפני שהרשתי שאני ממש יורד בשריר הוא אמר לי את זה לאחר שביקשתי למשוך את הסייקל ל3.5 חודשים..)
יכול להיות שזה בגלל שאני צריך לעלות מינון?

כנראה למקור שלך יש אינטרס שתעלה את המינון, התזונה שלך לא נכונה בכלל למישהו בסייקל, הRMR שלך בסביבות ה2000 וזה עוד לפני אימונים.
מצד אחד אתה לא רוצה לאבד שריר, מצד שני אתה קופץ לגרעון גדול מאוד ותזונה שלא עקבית עם המטרות שלך.
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/ - תקרא

תתחיל מלצאת לנטיירלי, תסדר את התזונה כיאה למישהו בסייקל, חלבון לפחות 3 גרם לקילו, שומן מינימום, פחמימה בעיקר סביב האימון.
אם איבדת שריר אז איבדת, תתאמן והוא יחזור כרגע חשוב שתתחיל מלסדר את התזונה שלך ותמשיך לחטב בגרעון קטן עוד שבוע- שבועיים

מה הקשר בכלל בין 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף בתפריט ולזה שלא תשרוף שריר? בטח שאתה תשרוף שריר. יש לזה הרבה סיבות אחת מהם זה שחתכת את עצמך ל-50 גרם פחמימות השתגעת ? יש לי מתחרה שאני מכין והוא עדין 150 גרם פחמימות וכבר גזור לגמרה. אז למה אתה אוכל כזה קצת?
דבר שני זה תלוי כמה אירובי בשבוע אתה עושה. אולי תעושה יותר מידי וגם זה שורף אותך. אולי האימוני משקולות שלך חלשים? יכול להיות שגם לגוף שלך אין יכולת לשמר שריר כמו אצל מתאמנים אחרים. אבל על 50 גרם פחמימה אף אחד לא ישמור טוב על השריר. ברגע שיורדים ל-100 גרם פחמימה אוטומטית מומלץ לעלות תחלבון ל-3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. אחרת חרם על בשרך.

אלכס , מסכים עם הרעיון הכללי אבל שים לב שכל אחד מגיב אחרת לכמות פחמימה נתונה.
יש כאלו שצריכים יותר על מנת לשמר מסת שריר ויש כאלו שפחות .
בעקרון העניין הוא "כיסוי פחמימה" לכל גרם חלבון שאתה צורך , אבל יש כאלו שנצילות הפחמימה שלהם ממש נמוכה ואז כל עליה ברמות אלו תוביל להשמנה או לחוסר ירידה בשומן.

מה הקשר בכלל בין 2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף בתפריט ולזה שלא תשרוף שריר? בטח שאתה תשרוף שריר. יש לזה הרבה סיבות אחת מהם זה שחתכת את עצמך ל-50 גרם פחמימות השתגעת ? יש לי מתחרה שאני מכין והוא עדין 150 גרם פחמימות וכבר גזור לגמרה. אז למה אתה אוכל כזה קצת?
דבר שני זה תלוי כמה אירובי בשבוע אתה עושה. אולי תעושה יותר מידי וגם זה שורף אותך. אולי האימוני משקולות שלך חלשים? יכול להיות שגם לגוף שלך אין יכולת לשמר שריר כמו אצל מתאמנים אחרים. אבל על 50 גרם פחמימה אף אחד לא ישמור טוב על השריר. ברגע שיורדים ל-100 גרם פחמימה אוטומטית מומלץ לעלות תחלבון ל-3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. אחרת חרם על בשרך.
מה שכתבת מתייחס לכל בנאדם או רק מי שבסייקל?

@Tom טום כתבת איפשהו שכל עוד לא ארד מ2 גרם חלבון אתה לא חושב שתהיה ירידה משמעותית מה דעתך? );
באופן כללי, ככל שמדובר בדל פחמימה סביר מאוד שמרבית ה"ירידה" היא פחות מסת שריר כמו נוזלים, ריקון ויותר מכך הרגשה.
ברור שאם בנוסף לדלות הפחמימה לקחת את הגירעון לקצה תמצא עצמך מאבד יותר ויותר מסת שריר.
אנשים רבים נוקטים בתזונה דלת פחמימה לאורך זמן וללא חומרים וגם בחיטוב ללא אובדן חריג במסת השריר. כשסטרואידים נכנסים למשוואה, גם אם מדובר "רק" בטסט במינונים שציינת, היכולת לשמר מסת שריר משתפרת בצורה מאוד מאוד ניכרת.
חסרים הרבה מאוד נתונים עליך בפוסט כגון משקל גוף וגובה, אחוז שומן, וותק באימון, דיאטה, שיטת אימון וכו...

• פותח/ת השרשור
שוקל- 74 כרגע.. משקל סופי במסה 78
גובה 168
מתאמן abc ab 5 בשבוע אירובי לפחות 2-3 קילומטר לאימון
מעריך שאני בסביבות ה17- אחוז שומן

אשמח לעצות על פי הנתונים ...

ובכל זאת תודה רבה עזרתם לי מאוד.

אלכס , מסכים עם הרעיון הכללי אבל שים לב שכל אחד מגיב אחרת לכמות פחמימה נתונה.
יש כאלו שצריכים יותר על מנת לשמר מסת שריר ויש כאלו שפחות .
בעקרון העניין הוא "כיסוי פחמימה" לכל גרם חלבון שאתה צורך , אבל יש כאלו שנצילות הפחמימה שלהם ממש נמוכה ואז כל עליה ברמות אלו תוביל להשמנה או לחוסר ירידה בשומן.
עד לפה הכל טוב ויפה. "( סייקל פרופ 150 כל יום אחר
אני ביום 60 בסייקל עליתי במשקל מ70 קילו
ל78 היקף יד התחלתי 38 עליתי ל42.5) "

ואז הוא עושה את הטעות מתחיל חיטוב גס ויורד ל-50 גרם פחמימה ? למה כזה חד ? אסור לעשות דברים כאלה. יורדים בהדרגה לנטרלי ומשם מורידים כל פעם קצת פחמימה ועושים אירובי בהתאם אם יש צורך, בשביל לשמר מקסימום שריר. זה הטעות העיקרית. 50 פחמימה + 150 חלבון = 1,000 קלוריות כולל השומנים אם יש לו בכלל,אחותי בלי להתאמן אוכלת יותר.. בטח שהוא ירד בשר. גם אם יכך טרן הוא ירד בשר.
מה שכתבת מתייחס לכל בנאדם או רק מי שבסייקל?
לכל מתאמן רציני. בסייקל כל העסק פשוט מתוקתק הרבה יותר טוב.

לכל מתאמן רציני. בסייקל כל העסק פשוט מתוקתק הרבה יותר טוב.
אפשר הסבר ,קישור או כל דבר אחר שעולה לך בראש למה מתאמן טבעי צריך 3 גרם חלבון .
מי שבסייקל זה ממש מובן אבל טבעי לא כל כל כי כל ה''ספרות'' היא על 1.8

אפשר הסבר ,קישור או כל דבר אחר שעולה לך בראש למה מתאמן טבעי צריך 3 גרם חלבון .
מי שבסייקל זה ממש מובן אבל טבעי לא כל כל כי כל ה''ספרות'' היא על 1.8
קישור לאן לתת לך ? ל MAKO או אולי YNET ? שם לא תמצע מיידע על זה. פיתוח גוף זה הגוף שלך. ואם אתה מתאמן רציני (טבעי) ויש עליך מאסה והחלטת לעשות חיטוב זו השיטה הכי טובה לשימור מקסימום שריר. מתי שאתה מוריד פחמימות מהתפריט מוסיפים קצת חלבון במקום. ואם תיורד ל-100 גרם פחמימה או פחות מזה ולא מוסיף חלבון במקום יקרה לך מה שקרה פה לבחור וזה למרות שהכניס גם טסט' פרופ. תזונה זה א-ב'. יש דברים שאתה צריך לבדוק בשטח על עצמך וזה לא יהיה רשום לך בשום ספר.

קישור לאן לתת לך ? ל MAKO או אולי YNET ? שם לא תמצע מיידע על זה. פיתוח גוף זה הגוף שלך. ואם אתה מתאמן רציני (טבעי) ויש עליך מאסה והחלטת לעשות חיטוב זו השיטה הכי טובה לשימור מקסימום שריר. מתי שאתה מוריד פחמימות מהתפריט מוסיפים קצת חלבון במקום. ואם תיורד ל-100 גרם פחמימה או פחות מזה ולא מוסיף חלבון במקום יקרה לך מה שקרה פה לבחור וזה למרות שהכניס גם טסט' פרופ. תזונה זה א-ב'. יש דברים שאתה צריך לבדוק בשטח על עצמך וזה לא יהיה רשום לך בשום ספר.
ומה ההבדל לדוגמא אם אני אוריד ל-100 פחמימה ואעלה את השומן ככה שתישאר אותה הכמות קלוריות?
לפי התגובות שלך זה נראה כאילו שכל מה שקיים זה פחמימה וחלבון וזהו

מה זה ייתן אם מתאמן טבעי אינו מסוגל לסנתז כמות גבוהה מידיי של חלבון? נאמר מעל 2 גרם למ.ג (לרוב הדעות)
מה רע בהשלמת שומן כמקור אנרגיה?

לא ציינת גם שיש כאלו שעוברים לדל פחמימה ולקטוזיס מלא ואז הסיפור קצת שונה.

ומה ההבדל לדוגמא אם אני אוריד ל-100 פחמימה ואעלה את השומן ככה שתישאר אותה הכמות קלוריות?
לפי התגובות שלך זה נראה כאילו שכל מה שקיים זה פחמימה וחלבון וזהו
לעלות שומנים בחיטוב זו בדרך כלל טעות(גם בדקתי על עצמי ולא אהבתי). כי יש לך מספיק שומן גם כך כמאט בכל דבר שאתה צורך חזה עוף / בקר/ ביצים / אבקת חלבון וכו. עדיף להוסיף תאומגה-3 מהצד וזהו)
*על תסיק מסקנות רק מהתגובות שלי פה. חיטוב ושמירה על השריר זה תורה שלמה ומאוד משתנה בין מתאמנים והרמה שלהם ומה שמסביב.
מה זה ייתן אם מתאמן טבעי אינו מסוגל לסנתז כמות גבוהה מידיי של חלבון? נאמר מעל 2 גרם למ.ג (לרוב הדעות)
מה רע בהשלמת שומן כמקור אנרגיה?

לא ציינת גם שיש כאלו שעוברים לדל פחמימה ולקטוזיס מלא ואז הסיפור קצת שונה.
מתאמן טבעי (שהוא מתאמן רציני אם מאסה טובה יחסית) שהוא מתאמן בעצימות גבוהה ורוצה לשמר בשר יצליח לסנטז יותר חלבון בחיטוב ולנצל אותו לאנרגיה ולהמשיך להתחתב בצורה טובה יותר אם מינימום נזק לשריר. זה עובדה שכל מי שעבר חיטוב לא אחד ולא 2 בדק ויודע את זה.
*לא כולם מגיבים טוב להוספת שומן לתפריט ויש ממנו מספיק גם כך באוכל כמו שרשמתי קודם. עדיף להוסיף אומגה-3 וזהו.

מתאמן טבעי (שהוא מתאמן רציני אם מאסה טובה יחסית) שהוא מתאמן בעצימות גבוהה ורוצה לשמר בשר יצליח לסנטז יותר חלבון בחיטוב ולנצל אותו
אתה טוען שיכולת סינתוז החלבון קשורה באופן ישיר למסת השריר הרזה?
(שואל ברצינות)

לעלות שומנים בחיטוב זו בדרך כלל טעות(גם בדקתי על עצמי ולא אהבתי). כי יש לך מספיק שומן גם כך כמאט בכל דבר שאתה צורך חזה עוף / בקר/ ביצים / אבקת חלבון וכו. עדיף להוסיף תאומגה-3 מהצד וזהו)
*על תסיק מסקנות רק מהתגובות שלי פה. חיטוב ושמירה על השריר זה תורה שלמה ומאוד משתנה בין מתאמנים והרמה שלהם ומה שמסביב.

מתאמן טבעי (שהוא מתאמן רציני אם מאסה טובה יחסית) שהוא מתאמן בעצימות גבוהה ורוצה לשמר בשר יצליח לסנטז יותר חלבון בחיטוב ולנצל אותו לאנרגיה ולהמשיך להתחתב בצורה טובה יותר אם מינימום נזק לשריר. זה עובדה שכל מי שעבר חיטוב לא אחד ולא 2 בדק ויודע את זה.
*לא כולם מגיבים טוב להוספת שומן לתפריט ויש ממנו מספיק גם כך באוכל כמו שרשמתי קודם. עדיף להוסיף אומגה-3 וזהו.
אני לא רוצה להשמע כמישהו שמזלזל בך ,ההפך הוא הנכון.
אבל כל מה שאתה אומר נשמע כמו broscience

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית