הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים התחלתית

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
בוקר טוב לכל חברי הפורום.
כיום אני בן 18, לפני גיוס ובקרוב אדע בדיוק לאיזה מסלול. המסלולים שמצפים לי קשים וארוכים, ויש סיכוי גבוה שלא אראה חדר כושר כמה שנים בגללם.
לכן עד שאדע בדיוק מה מצפה לי בשנים הקרובות, אני לא נרשם לחדר כושר ועושה אימונים באופן עצמאי, עם המעט ידע שצברתי מהניסיון שלי.
בגיל 16 הייתי 170 ו56-57 קילו- skinny fat לגמרי, אחרי שהייתי ילד שמנמן- ולא עשיתי פעילות ספורטיבית כשירדתי משקל(בתקופה ההיא, בקושי 4 שכיבות סמיכה, בלי מתח ובלי מקבילים). אחרי כמה חודשים של אימוני כוח שנפסקו בגלל פציעה, עליתי ל64 בערך בצורה מאוד נקייה, והגעתי לגוף שהייתי מרוצה ממנו.

היום אני חוזר להתאמן קצת, אחרי תקופה של אימוני סיבולת בעיקר. מתלבט אם לפעול לפי תפריט, או לאכול לפי תחושה. חשוב לציין שבגיל 16 אכלתי מאוד נקי(אורז מלא ,חזה עוף, לחם מלא- וכל לחם לבן\שתייה מתוקה\ קינוח כזה או אחר לא נכנסו לי לגוף, אולי פעם בשבוע).
כיום גובה 171-172, משקל 63. מאמין שהאחוז שומן הוא בערך 12-13(מפחד לעשות מסה חזקה מידי, וחושב ללכת על מאזן של 200 מעל הניטרלי, או פשוט לאכול כמה שאני רעב, מה שאני מאמין שיביא למצב הזה).
המטרה עד סוף הקיץ, ואם לא אפשרית ברחוב אעבור לחדר כושר היא לשמור על אותו אחוז שומן עם עלייה מתונה בשריר(כן קראתי מאמרים). כרגע אני עם 7.6 קילו שומן(בערך), המטרה לעלות קילו בחודש כשהקילו מורכב מ120 גרם שומן ו880 גרם שריר(מחישוב פשוט של אחוזים). היחס אפשרי?
התוכנית היא FBW, שאני עושה ברחוב:
3X7 מתח-קצת יותר רחב מכתפיים (חשוב לציין , הגוף נשאר ישר ואני יורד עד הסוף. אם הייתי עושה כמו נחש כמו 95% מהאנשים, הייתי מצליח יותר)
3X12 שכיבות סמיכה ספיידרמן על ידיות(גם טכניקה נכונה,לדעתי החזה חלש משמעותית אצלי)
3X14 לחיצת כתפיים(אם אני זוכר את השם נכון, שני דאמבלים שמרימים אותם למעלה).
3X6 מקבילים צר
3X10 כפיפות מרפקים 10 קילו כל יד ביחד(יש לי משקולות מתברגות בטווח הזה, השאלה אם זה משנה אם אני עושה את הכפיפות עם 2 הידיים ביחד, אל מול מצב שאני עושה יד יד, שבו אני בטוח שקל יותר)
רגליים- אני אחרי דלקת, ולכן לא מתאמן עם הרבה עומס. מתכנן עכשיו אחרי שחזרתי לרוץ, לעשות לאנצים ולאט לאט להוסיף משקל

תאמת שעכשיו אני מרגיש שהתוכנית הזו עובדת אצלי על כל קבוצות השרירים המשמעותיות, מספקת התנגדות גדולה(בינתיים, תמיד אוכל להוסיף משקל לתרגילים.. או להחליף ללחיצת כתפיים חופשית), ואולי כדי להמשיך ככה קצת-ולצבור בסיס טוב לחדר כושר, כי בינתיים אני חושב שאגיע לחדר כושר , ואעשה משהו דומה- ואז סתם אתבאס.

נערך לאחרונה:
לא ראיתי כאן שאלה...בכל מקרה, ההתקדמות בתכנית הזאת תמצה את עצמה מהר מאוד והיא רחוקה מלהיות אופטימאלית. אין תחליף לאימונים עם ציוד שיאפשר לך להתקדם, בין אם זה בחד"כ או ציוד ביתי.

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי כאן שאלה...בכל מקרה, ההתקדמות בתכנית הזאת תמצה את עצמה מהר מאוד והיא רחוקה מלהיות אופטימאלית. אין תחליף לאימונים עם ציוד שיאפשר לך להתקדם, בין אם זה בחד"כ או ציוד ביתי.
צודק, אני מצטער, אעשה קצת סדר.
1.האם אפשרית עלייה מתונה של קילו בחודש כשאני במאזן חיובי של 200 קלוריות, שלא תעלה אותי בא"ש? או האם כדי פשוט לאכול לפי מה "שהגוף מבקש" ובריא, כי בד"כ ככה אני מגיע לכמויות שאני רוצה(לפחות בתקופת המסה הקודמת)
2.רציתי לשמוע חוות דעת על התוכנית. שמעתי את התגובה הזו, ועדין לא ממש הבנתי אותה. כלומר, מתח,מקבילים,שכיבות סמיכה,לחיצת כתפיים, לאנצים, כפיפות מרפקים - כשאעבור 3X10 אוסיף משקל בתיק\בדאמבלים. כל התרגילים האלה לא ידרשו מעל 15 קילו ליד לא?
שוב, אני לא מזלזל או מפקפק בתגובה שלך, ומבין שהידע שלי מאוד מועט, אבל אני רוצה לרדת לשורש העניין כדי לשקול צעדים נכון.

1. אפשרי, אבל אחרי כמה שבועות תצטרך להוסיף קלוריות, אחרת תיתקע במשקל הגוף.
2. לאנג'ים רחוקים מלהיות התרגיל האופטימלי לרגליים, ובכל מקרה, משקולת של 15 ק"ג זה בדיחה בתרגיל הזה. אין שום סיבה לעשות שתי וריאציות של שכיבות שמיכה + מקבילים. בכל מקרה, כפי שציינתי - באיזשהו שלב (זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן) אתה תמצה את ההתקדמות עם הציוד שיש לך.

• פותח/ת השרשור
1. אפשרי, אבל אחרי כמה שבועות תצטרך להוסיף קלוריות, אחרת תיתקע במשקל הגוף.
2. לאנג'ים רחוקים מלהיות התרגיל האופטימלי לרגליים, ובכל מקרה, משקולת של 15 ק"ג זה בדיחה בתרגיל הזה. אין שום סיבה לעשות שתי וריאציות של שכיבות שמיכה + מקבילים. בכל מקרה, כפי שציינתי - באיזשהו שלב (זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן) אתה תמצה את ההתקדמות עם הציוד שיש לך.
1.הוספת קלוריות היא בגלל שאני אעלה במשקל גוף, ולכן הBMR יעלה? באופן עקרוני, אפשר לצפות לעלייה של קילו בחודש, כש880 גרם ממנו יהיה שריר(כי לפי מה שהבנתי, זה מה שיביא אותי לשמירה על אחוז השומן באותה נקודה).
2. הבנתי, לחיצת הכתפיים(\הרמת ידיים לצדדים אם אתה חושב) יתאים יותר. מבחינת התוכנית, זה המשקל שיש לי להוסיף:
שכיבות סמיכה,מתח,מקבילים,לאנצים-תיק, ולכן לפחות 40-50 קילו(מעבר למשקולות של 30, יש גם ספרים, בקבוקים.. בתיק מאוד נוח להוסיף משקל)
לחיצת כתפיים- 30 קילו, אולי גם 35-40 בהמשך שאקנה עוד שתי פלטות. מקס אעבור להרמת ידיים לצדדים לא?
לאנצים שאתחזק אולי כדי להחליף לפיסטול סקוואט? או סקוואט רגיל? למען האמת אני קצת מפחד לנסות בלי הדרכה.
כפיפות מרפקים- אם אעשה יד יד, יהיה לי עד 17.5 קילו כל יד, שגם נשמע לי משקל מאוד גבוה.

זה נשמע לי מספיק. אבל בכל מקרה, יש לך הערכה כמה זמן יקח לי למצות את זה, והאם כדי לי להתאמן ככה קצת ולחסוך זמן יקר וכסף(לא פחות) במכון?

עדיף לך בכל מקרה להירשם למכון ולעבוד עם תרגילי הבסיס - סקוואט, דדליפט, לחיצת חזה, לחיצת כתפיים בעמידה, מתח/חתירה כלשהי.

• פותח/ת השרשור
אני מבין את זה, אבל סיכוי טוב שבחודש חודשיים הקרובים לא יתאפשר לי\ידרוש מאמץ עילאי עד בלתי אפשרי להירשם לחד"כ, בכל זאת, אני כרגע לא בסיטואציה רגילה.
1.השאלה עד כמה ההבדל בתוצאות יהיה משמעותי. אולי אני מפספס משהו, הבנתי שתרגילי בסיס עדיפים-אבל חסר לי "רק" דדליפט(שבמקומו המתח, ואולי סופרמן לגב התחתון כדי?) וסקוואט שבמקומו יש לאנצים. זה באמת הבדל כזה גדול ששווה לעשות את המאמץ הזה?
2.ואחזור על השאלה הקודמת רק, כי היא קריטית לי: "אצטרך לבצע הוספת קלוריות היא בגלל שאני אעלה במשקל גוף, ולכן הBMR יעלה? באופן עקרוני, אפשר לצפות לעלייה של קילו בחודש, כש880 גרם ממנו יהיה שריר?(כי לפי מה שהבנתי, זה מה שיביא אותי לשמירה על אחוז השומן באותה נקודה)"
3.בכפיפות מרפקים, עדיף לעבוד קצת יותר על המייצבים ולעשות עם 2 הדאמבלים ביחד, או לעשות אחד אחד עם קצת יותר משקל?
תודה מראש על הסבלנות והתשובות,
איתי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מצליח לערוך הודעות, אבל אני כבר בבלאגן עם כל מה שרשמתי.. זו התוכנית "הנוכחית"
בנוגע לתפריט, אפתח נושא חדש.
3X7 מתח-קצת יותר רחב מכתפיים (חשוב לציין , הגוף נשאר ישר ואני יורד עד הסוף. לא כמו נחש כמו 95% מהאנשים)
-סופרמן? מתלבט אם להוסיף לגב התחתון, הבנתי שהוא חלק חשוב שבד"כ חלש.-
3X12 שכיבות סמיכה עם משקל על ידיות(משקולות בתוך מגבת על תיק גב-יש המלצות איך להוסיף את המשקל כאן?)
3X6 מקבילים צר
3X10 כפיפות מרפקים 10 קילו כל יד ביחד(יש לי משקולות מתברגות בטווח הזה, השאלה אם זה משנה אם אני עושה את הכפיפות עם 2 הידיים ביחד, אל מול מצב שאני עושה יד יד, שבו אני בטוח שקל יותר)
רגליים- אני אחרי דלקת, ולכן לא מתאמן עם הרבה עומס. מתכנן עכשיו אחרי שחזרתי לרוץ, לעשות לאנצים ולאט לאט להוסיף משקל

השאלות הן כאלה:
1.יש משהו ששווה לשנות בתוכנית, ועד כמה היא פחות טובה מתוכנית שהייתי עושה בחדר כושר?
2.בכפיפות מרפקים, כדי לעבוד עם 2 הדאמבלים בו זמנית, או דאמבל דאמבל(אם אני זוכר נכון, אחד אחד היה יותר קל בשבילי)

תודה מראש, וחג שמח כמובן !

נערך לאחרונה:
אני לא מצליח לערוך הודעות, אבל אני כבר בבלאגן עם כל מה שרשמתי.. זו התוכנית "הנוכחית"
בנוגע לתפריט, אפתח נושא חדש.
3X7 מתח-קצת יותר רחב מכתפיים (חשוב לציין , הגוף נשאר ישר ואני יורד עד הסוף. לא כמו נחש כמו 95% מהאנשים)
-סופרמן? מתלבט אם להוסיף לגב התחתון, הבנתי שהוא חלק חשוב שבד"כ חלש.-
3X12 שכיבות סמיכה עם משקל על ידיות(משקולות בתוך מגבת על תיק גב-יש המלצות איך להוסיף את המשקל כאן?)
3X6 מקבילים צר

השאלות הן כאלה:
1.יש משהו ששווה לשנות בתוכנית, ועד כמה היא פחות טובה מתוכנית שהייתי עושה בחדר כושר?
2.בכפיפות מרפקים, כדי לעבוד עם 2 הדאמבלים בו זמנית, או דאמבל דאמבל(אם אני זוכר נכון, אחד אחד היה יותר קל בשבילי)

תודה מראש, וחג שמח כמובן !
1. הרבה פחות, לטווח הקצר אולי בסדר אבל בשלב מסוים לא תהיה התקדמות..
2. לך על שתיים מקסימום תעלה קצת את החזרות/משקל אם יש אופציה כזו

• פותח/ת השרשור
1. הרבה פחות, לטווח הקצר אולי בסדר אבל בשלב מסוים לא תהיה התקדמות..
2. לך על שתיים מקסימום תעלה קצת את החזרות/משקל אם יש אופציה כזו

תודה אלון, בינתיים אני מחכה לתשובות(שאמורות להגיע כל יום) לגבי סוגי המסלולים בצבא שאלך אליהם. שני המסלולים ארוכים מאוד, אחד מהם כולל קורס של שנה, שהלימודים מבוקר עד ערב- והיציאות הם חמשושים. הגיוס יהיה עוד חצי שנה, ולכן בעייתי להירשם לחדר כושר(בנוסף, אני רוצה להמשיך את האימונים במהלך הקורס בחצי שעה הפסקה שנותנים שם..)
האם אתה ממליץ להירשם לחצי שנה, ואז להמשיך באימונים הביתיים "בלי ברירה"?
תוספת של משקל בדאמבלים, או טבעות אולימפיות(\TRX) אולי תשדרג את התוכנית ותוסיף התנגדות? כי ככל הנראה, אהיה חייב למצוא פיתרון לבעיה הזו...

אני הייתי הולך על חדר כושר עם תוכנית מסודרת ותזונה מסודרת עד הגיוס ולאחר הגיוס תסתכל כמה זמן יש לך, אם תוכל לשמור על מספר מסויים של אימונים בשבוע (תלך על המסלול שציינת) אז יש סיכוי גבוה מאוד שתוכל להמשיך להתאמן גם בשירות 😃 בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני הייתי הולך על חדר כושר עם תוכנית מסודרת ותזונה מסודרת עד הגיוס ולאחר הגיוס תסתכל כמה זמן יש לך, אם תוכל לשמור על מספר מסויים של אימונים בשבוע (תלך על המסלול שציינת) אז יש סיכוי גבוה מאוד שתוכל להמשיך להתאמן גם בשירות 😃 בהצלחה
ראשית, תודה רבה !
המסלול שאלך אליו ככל הנראה יהיה בלי חדר כושר, ואחזור הבייתה פעם בשבועיים\חודש. לכן האימונים היחידים שיהיו לי זה מתח מאולתר ואימונים ביתיים. השאלה אם הTRX\טבעות יוכלו להוות אלטרנטיבה , או שעד שאשתחרר(יעברו לא מעט שנים עד אז) כבר הכל "יאבד"

לדעתי תשיג ציוד בישביל סקוואט, דדליפט, בנץ, ומיליטרי פרס ותעשה את התוכנית SS.. קצת זמן ואחלה תוכנית שבעולם

Back
למעלה תחתית