דיון: שכר בתחום הספורט

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
שלום לכולם!

אני מאד אוהב ספורט ותמיד אהבתי, תמיד עניין אותי להבין פיזיולוגיה, תזונה, ביולוגיה בכללי..
זה ככל הנראה הדבר היחיד שגם אם אעסוק בו כל יום כל היום למשך עשרות שנים זה לעולם לא ימאס לי.
גם התחום המחקרי וגם התחום הפרקטי של הדבר (תזונאי קליני, מאמן כושר וכו')

הבעיה היחידה שאני רואה כאן זה כסף, או יותר נכון שאין כסף. לא משנה איך ניסיתי לשחק עם זה לא הצלחתי למצוא מקצוע רווחי בתחום.
המשכורת הממוצעות נעות בין 4000-8000 והשכר לא בהכרח עולה הרבה עם הותק.
כמו כן, גם אין הרבה דרישה או ביקוש למשרות בתחום.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהגיד איפה יש רווח בתחום הזה, לאן אוכל לקחת את זה כדי שמתישהו אוכל לקנות דירה, לגדל בכבוד 2-3 ילדים וכדומה, כי נכון להיום עם פחות מ10,000 בחודש אתה לא באמת יכול להסתדר.

ד"א תנאי קבלה או פסיכומטרי זה לא בעיה מבחינתי, אני עומד בתנאי קבלה לכל תואר בכל אוניבריסטה (חוץ מרפואה והנדסה בטכניון)

בתחום כזה הדרך להרוויח סביר היא אימונים אישיים, הדרך להרוויח 'טוב' היא להיות בעל עסק.
קח בחשבון שחסמי הכניסה לתחום הם מאוד קלים, כל דביל יכול לעשות קורס בכמה אלפי שקלים ולהתחיל לאמן וגם פתיחה של box שלא לדבר על קבוצת trx זה לא סיפור נורא יקר.

לדעתי אם אין לך יכולות מיוחדות, כגון 'מראה', נסיון תחרותי מרשים או מעגל מכרים מדהים, יש תחומים שבהם תוכל להתפרנס טוב יותר ולעסוק בספורט כתחביב או כמשרה צדדית.

• פותח/ת השרשור
השאיפה שלי היא לא להיות מדריך כושר או מורה לספורט (בלי לזלזל כמובן, אני פשוט יודע שיש לי הרבה מעבר לתת).
אני בונה על לימודים אקדמאים גבוהים, העניין הוא שגם שם מאד קשה להתפרנס כמו שצריך, גם כבעל עסק.

ולכן אני שואל, האם יש כיוון בתחום הספורט שבו אוכל להתפרנס כמו שצריך שהוא לא מדריך כושר, שלגביו אני לגמרי מסכים על הרמה הירודה בקורסים ודרישות הקבלה הנמוכות בצורה מחרידה.

תחום הפיזילוגיה/ תזונה בארץ מאוד לא מפותח ומתגמל.
מסלול ההכשרה של תזונאים מאוד בעייתי בעיקר בהקשר של לקבל סטאז'
לפיזיולוגים של המאמץ כמעט ואין ביקוש ומאמני כושר/אתלטיקה ממלאים תפקידים דומים.
אפילו קבוצות בליגת העל לא מעסיקות צוות רלוונטי, לדוגמא:
http://www.maccabi-tlv.co.il/iw/team/coaching-staff/

הסיכוי להתפרנס בצורה טובה כשכיר בתחומים האלה מאוד נמוך.

תחום שכנראה אפשר להרוויח בו כעצמאי הוא פיזיוטרפיה, אבל גם זה לא פשוט

תחום הפיזילוגיה/ תזונה בארץ מאוד לא מפותח ומתגמל.
מסלול ההכשרה של תזונאים מאוד בעייתי בעיקר בהקשר של לקבל סטאז'
לפיזיולוגים של המאמץ כמעט ואין ביקוש ומאמני כושר/אתלטיקה ממלאים תפקידים דומים.
אפילו קבוצות בליגת העל לא מעסיקות צוות רלוונטי, לדוגמא:
http://www.maccabi-tlv.co.il/iw/team/coaching-staff/

הסיכוי להתפרנס בצורה טובה כשכיר בתחומים האלה מאוד נמוך.

תחום שכנראה אפשר להרוויח בו כעצמאי הוא פיזיוטרפיה, אבל גם זה לא פשוט

רוצה קצת להוסיף למה שחנן אמר בנוגע לפיזיוטרפיסטים
לפיזיוטרפיסט טוב יהיו תורות לחודשיים קדימה, סשנים מאוד יקרים ובעסק עצמי אפשר לגלגל מלא כסף במיוחד אם לא "תדווח" על כל המפגשים שלך (זה לא כל כך חוקי אבל).
פיזיוטרפיסט טוב, כמו רופא טוב, לא רק מרוויח כסף ענק מעסק פרטי אלה גם משיג מלא קשרים. קרוב משפחה שלי הוא פיזיוטרפיסט ולדוגמא אחד הפציינטים שלו הוא בעלים של מסעדה בצפון שמארגן לו ארוחות ענקיות בחצי מחיר כל פעם שהוא מבקר אותו.

האמת שגם אני מתלבט אם לעשות את הקורס
מצד אחד זה אהבה גדולה ומשהו שאני יהנה לעשות תמיד צד שני אין כסף בזה

מאמן כושר בארץ היא עבודה לאחרי צבא, שקולה לאבטחה מלצרות נציג מכירות וכו', והכסף בה אפילו נמוך יותר אלא אם יש לך כמות סבירה של אימונים אישיים (מה שמצריך ממך להיות גם נציג מכירות).

במדעי התזונה המצב בארץ בעייתי בגלל שכר נמוך (אלא אם יש לך קליניקה מצליחה) והמתנה של 20 שנה לסטאז' אחרי שאתה מסיים את התואר.

פיזיותרפיה אני פחות מכיר.

בלי קשר לתחום הספורט. כל עיסוק בו ההכנסה נוצרת משעות שלך בפועל מוגבל בכמות השעות שתוכל לייצר בכל חודש ופעמים רבות שעות העבודה ברוטו יהיו רבות ביחס לשעות העבודה נטו.
בנוסף 200-250 שקל לשעה שמשלמים עליהן מס והוצאות זה לא כ'כ הרבה כסף.

בקיצור, רוצה פרנסה? לך תהיה מתכנת

שלום לכולם!

אני מאד אוהב ספורט ותמיד אהבתי, תמיד עניין אותי להבין פיזיולוגיה, תזונה, ביולוגיה בכללי..
זה ככל הנראה הדבר היחיד שגם אם אעסוק בו כל יום כל היום למשך עשרות שנים זה לעולם לא ימאס לי.
גם התחום המחקרי וגם התחום הפרקטי של הדבר (תזונאי קליני, מאמן כושר וכו')

הבעיה היחידה שאני רואה כאן זה כסף, או יותר נכון שאין כסף. לא משנה איך ניסיתי לשחק עם זה לא הצלחתי למצוא מקצוע רווחי בתחום.
המשכורת הממוצעות נעות בין 4000-8000 והשכר לא בהכרח עולה הרבה עם הותק.
כמו כן, גם אין הרבה דרישה או ביקוש למשרות בתחום.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהגיד איפה יש רווח בתחום הזה, לאן אוכל לקחת את זה כדי שמתישהו אוכל לקנות דירה, לגדל בכבוד 2-3 ילדים וכדומה, כי נכון להיום עם פחות מ10,000 בחודש אתה לא באמת יכול להסתדר.

ד"א תנאי קבלה או פסיכומטרי זה לא בעיה מבחינתי, אני עומד בתנאי קבלה לכל תואר בכל אוניבריסטה (חוץ מרפואה והנדסה בטכניון)

לגבי פיזיותרפיה -
אם אתה מצפה להרוויח 10,000 ש"ח כשכיר , משרה מלאה בפיזיותרפיה בסקטור הציבורי מקרבת אותך לסכום הזה ( שכר של 9-8K די מקובל ).
אם אתה רוצה להרוויח "טוב" (כשאני אומר "טוב" , אני מתכוון לשכר שהוא לפחות כפול מהנ"ל ) בתחום ( וגם בתחומים הפארא-רפואיים ) אתה חייב להיות עצמאי ולעבוד בשוק הפרטי.
כמו שמישהו ציין כאן , יש פיזיותרפיסטים שמרוויחים סכומים מאוד יפים.

מצד שני ,
אם יש לך ראש הנדסי , תואר בהנדסה יבטיח לך סכומים דומים ( 15-20K) כשכיר , אבל סביר להניח שלא יהיה לך קשר לתחום הספורט.

• פותח/ת השרשור
לגבי פיזיותרפיה -
אם אתה מצפה להרוויח 10,000 ש"ח כשכיר , משרה מלאה בפיזיותרפיה בסקטור הציבורי מקרבת אותך לסכום הזה ( שכר של 9-8K די מקובל ).
אם אתה רוצה להרוויח "טוב" (כשאני אומר "טוב" , אני מתכוון לשכר שהוא לפחות כפול מהנ"ל ) בתחום ( וגם בתחומים הפארא-רפואיים ) אתה חייב להיות עצמאי ולעבוד בשוק הפרטי.
כמו שמישהו ציין כאן , יש פיזיותרפיסטים שמרוויחים סכומים מאוד יפים.

מצד שני ,
אם יש לך ראש הנדסי , תואר בהנדסה יבטיח לך סכומים דומים ( 15-20K) כשכיר , אבל סביר להניח שלא יהיה לך קשר לתחום הספורט.

אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות בפרטי בקשר לנושא הפיזיותרפיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית