כאב (כמו חשמל) מקרין מפנים התחת ולאורך הרגל

Yardeni

משתמש מתחיל
52
19
נק' מוניטין:
19
52
19
שלום,
אני מתאמן בתוכנית Starting Strength כ10 חודשים. ביום חמישי שעבר, בזמן ביצוע סקוואט במשקל 120 קילו (נמוך מהמשקל שהרמתי פעמים רבות), הרגשתי כאב חד באיזור פנים התחת. מיד הפסקתי את התרגיל ועברתי לתרגילים אחרים. אם זאת, הרגל הימנית המשיכה להרגיש כאילו כל השרירים עייפים וחלשים (בזמן שרגל שמאל הרגישה רגיל). המאמן בדיוק החמיא לי על הדיוק של התנועה שלי כשבאתי לשאול אותו מה דעתו על מה שהרגשתי.
מאז ועד היום יש לי כאב קבוע לאורך הרגל בזמן שאין לי כל הגבלה בטווח התנועה של הגוף בפלג העליון או התחתון.

מוזר לי שזה קרה. תמיד היו לי כאבי גב ושנה שעברה התחלתי להתאמן והרגשתי שתכיפות התקפי הכאב ירדה. כמעט חצי שנה לא הרגשתי כאב, התאמנתי תוך צומת לב גבוהה מאוד לאיכות התנועה וביקשתי ממאמנים במכון לבדוק את התנועה שלי ואף צילמתי אותה. לפני כחודש הרגשתי שהגב תפוס. הפסקתי להתאמן לכשבוע וחצי ואז חזרתי להתאמן בלי לעשות סקוואטים. בחמישי האחרון החלטתי להחזיר את הסקוואטים בהדרגה והרמתי את המשקל. היה לי אפילו קל וגם אחרי הפציעה הרגשתי שעוד יש לי המון אנרגיה וכוח להרים יותר. הרופאת משפחה אומרת שזה לא פריצת דיסק או משהו חמור על סמך זה שאני יכול להתכופף עד לרצפה.

קבעתי תור לאורטופד בכל מקרה, אבל רציתי לשאול מה לדעתכם יכול לגרום לדבר כזה?
אני מנסה להפיק את מירב הלקחים ממה שאני עובר. מכיוון המשפחה יש לחץ להפסיק את האימונים לגמרי.
כרגע הרעיונות שלי הם:
-לעבוד עוד על שרירי בטן כל יום וכשאחלים:
-לצלם את עצמי ולהעלות לפה ולעוד מקומות וידאו שלי עושה תרגילים.
-לקחת מדריך שאפשר לסמוך עליו לאימון חד פעמי כדי שיראה את התנועה שלי וישפר אותה.

לי זה נשמע כאילו שריר התכווץ לך שם וייתכן שלוחץ על העצב הסיאטי. במידה וזה העניין, כל מה שצריך זה לשחרר את השריר.
נסה לבדוק אם יש רגישות למישוש ותחושה של שריר תפוס/מכווץ בישבן. אם מצאת דבר כזה, קח כדור טניס (או משהו דומה) ושב על הכדור כך שהוא לוחץ על המקום הכואב (להתחיל רגוע). תוך כדי הלחיצה נסה להרפות את השריר ותחזיק את הלחץ שם כדקה וחצי.
אח"כ תעשה כמה מתיחות לישבן שמותחות את השריר המדובר ותראה איך זה משפיע.
אם אין שיפור, כדאי להגיע לאבחון מסודר אצל פיזיותרפיסט.

לגביי הרעיונות שלך:
- מה הקשר לשרירי הבטן?
- ביקורת של מאמן אישי זה תמיד רעיון טוב

• פותח/ת השרשור
היי איתן תודה על ההתייחסות.
זה בהחלט נראה ככה. אני מרגיש שיש שריר תפוס באיזור. יש לי foam roller והשתמשתי בו קצת ולא הרגשתי משהו מיוחד באיזור.
בקשר לתרגילי בטן - אני מנסה לחשוב על חולשות באיזור שעשויות להיות קשורות. חבר העיר לי לאחרונה שיש לי קצת anterior pelvic tilt. לא בטוח אם זה נכון אבל לאמן את שרירי הבטן לא אמור להזיק.
לפי מה שאתה אומר אם אני מחלים אני פשוט ממשיך הלאה. השאלה היא אם זה סביר שדבר כזה יקרה והאם זה לא מצביע על בעיה שאני צריך לטפל בה?

גליל מוקצף לא עושה עיסוי מספיק ממוקד, נסה להגיע לשם עם כדור.
לגביי תרגילי הבטן - הרבה פעמים חיזוק יתר של שריר הישר בטני (ה"ריבועים") על חשבון זוקפי הגו, היא דווקא הסיבה לכאבי הגב.
אם כבר, השריר שכדאי לך להתרכז בו הוא הרחב בטני (שריר יציבתי עמוק) שחולשה שלו מתקשרת לכאבי גב.
אלא אם חבר שלך פיזיותרפיסט, לא הייתי מסתמך על אדם בלי הכשרה מתאימה בחיפוש אחר גורמים לחוסר איזון שרירי.
בשביל זה יש אנשים שלומדים 4 שנים לתואר בפיזיותרפיה 😃

מה שרשמתי זו הצעה לפתרון נקודתי של הבעיה שרשמת. אם המצב מסתדר ואתה מרגיש טוב, אפשר לחזור לפעילות בהדרגה.
אם זה עזר חלקית או לא עזר בכלל, כדאי להגיע לאבחון רציני פנים מול פנים.
קח בחשבון שאם יש סיפור של כאבי גב חוזרים, סביר להניח שזה רעיון לא רע להיבדק בלי שום קשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית