סרטון טכניקה בסקואט

• פותח/ת השרשור uriel
  • פורסם בתאריך

uriel

משתמש מתחיל
281
8
נק' מוניטין:
40
281
8
סרטון ראשון שאני מצלם, תרגישו חופשי לקטול.
לגבי המשקל, מצולם 90KG אחרי ריסט ראשון.
צילמתי שניים מתוך שלושת הסטים.

אשמח לכל הערה.

סט ראשון:

סט שני:

תודה.

אח שלי אתה לא שובר מקביל, אתה אפילו לא במקביל, ממש לא מושלם.
שנית כשאתה יורד ל"בור" אי אפשר לקרוא לזה ככה כי אתה לא שובר מקביל, שים לב שהבכיים בורחות קדימה, זה אומר שאתה מאבד
מתח בהמסטרינג, תחשוב על לקחת את התחת אך ורק אחורה ולא לתת לו לזוז קדימה בתחתית,
ותרד עמוק יותר!

שים לב שהבכיים בורחות קדימה, זה אומר שאתה מאבד
מתח בהמסטרינג
אם כבר, אז מרפה את הארבע ראשי. הארבע ראשי זה השריר שאחראי על פשיטת הברך.

פותח הפוסט,
1. אתה לא יורד מספיק עמוק.
2. הברכיים והאגן לא נפתחים באותו זמן - אתה מתחיל את הירידה ע"י כיפוף של האגן בלבד. זה צריך להתרחש באותו זמן. כשזה יקרה, הברכיים יתקבעו במקומן הסופי מוקדם יותר ולא יצטרכו לגלוש לשם ב"תחתית" (זו לא באמת התחתית כי אתה לא יורד מספיק עמוק).
3. תסתכל למטה על נקודה בקרקע שנמצאת 1.5-2 מ' ממך, לא קדימה.
4. לא צפיתי עם סאונד אז אני לא יודע אם ביצעת או לא, אבל בד"כ אנשים לא יודעים / מקפידים על זה - קח הרבה אוויר לפני תחילת כל חזרה ותוציא אותו אך ורק כאשר אתה שוב למעלה. הנשימה מתבצעת אך ורק כשאתה עומד.
5. צלם סרטון נוסף ע"פ הוראות הצילום ותעלה לביקורת נוספת.

לאגן שלו תנועה "מעגלית" מעט, אחורה ואז בכביכול תחתית תנועה קדימה, אני מניח שזה בגלל תנועה מוקדמת של אגן ללא כיפוף קל בברכיים כמו שאמרת ולא מתח בקוואדס.

פותח הפוסט,
2. הברכיים והאגן לא נפתחים באותו זמן - אתה מתחיל את הירידה ע"י כיפוף של האגן בלבד. זה צריך להתרחש באותו זמן. כשזה יקרה, הברכיים יתקבעו במקומן הסופי מוקדם יותר ולא יצטרכו לגלוש לשם ב"תחתית" (זו לא באמת התחתית כי אתה לא יורד מספיק עמוק).
4. לא צפיתי עם סאונד אז אני לא יודע אם ביצעת או לא, אבל בד"כ אנשים לא יודעים / מקפידים על זה - קח הרבה אוויר לפני תחילת כל חזרה ותוציא אותו אך ורק כאשר אתה שוב למעלה. הנשימה מתבצעת אך ורק כשאתה עומד.

מסכים עם מה שאתה אומר(לא שמתי לב לגבי הברכיים שהן גולשות קדימה ) חוץ מזה שהוא לא יורד מספיק עמוק ,
אני חושב שהוא בסדר גמור אולי חסר לו מילימטר לא משהו שבאמת אפשר להגיד שלא תקין אצלו בסקוואט,
רוב הפאורליפטרים המקצועיים יורדים עד לרמה כזאת ולא עוברים אותה .

פותח הפוסט,

מדבריך יוצא שהאגן צריך להיפתח בו זמנית עם פתיחת הברכיים לצדדים. מה הכוונה פתיחת האגן?

אגב,
איך הנקודה עליה מסתכלים (אם זה קדימה או לריצפה) משפיעה על התרגיל?

מדבריך יוצא שהאגן צריך להיפתח בו זמנית עם פתיחת הברכיים לצדדים. מה הכוונה פתיחת האגן?

אגב,
איך הנקודה עליה מסתכלים (אם זה קדימה או לריצפה) משפיעה על התרגיל?
Hip flexion
http://www.physioadvisor.com.au/assets/256/images/12983256(300x300).jpg

הנקודה עליה מסתכלים משפיעה מכיוון שיש לנו נטייה טבעית לנוע מהטורסו לכיוון המבט שלנו. מבט קדימה/למעלה יאלץ אותנו לעלות מהחזה במקום מהאגן. בנוסף, אם נסתכל למעלה וננסה לנוע מהאגן - לא נצליח להמשיך להסתכל למעלה כי זווית טורסו אידיאלית תדרוש מהצוואר שלנו להגיע לזווית מאוד קיצונית על מנת להמשיך להסתכל למעלה, אם בכלל. לכן, אנחנו פשוט לא נגיע לזווית הטורסו הזו, והתנועה תבוא מהחזה.
בHB וב-FS זה שונה כי מלכתחילה התנועה צריכה לבוא פחות מהאגן ביחס ל-LB, והטורסו צריך להיות יותר אנכי ביחס ל-LB, ככה שזה לא יהיה קריטי.

Hip flexion
http://www.physioadvisor.com.au/assets/256/images/12983256(300x300).jpg

הנקודה עליה מסתכלים משפיעה מכיוון שיש לנו נטייה טבעית לנוע מהטורסו לכיוון המבט שלנו. מבט קדימה/למעלה יאלץ אותנו לעלות מהחזה במקום מהאגן. בנוסף, אם נסתכל למעלה וננסה לנוע מהאגן - לא נצליח להמשיך להסתכל למעלה כי זווית טורסו אידיאלית תדרוש מהצוואר שלנו להגיע לזווית מאוד קיצונית על מנת להמשיך להסתכל למעלה, אם בכלל. לכן, אנחנו פשוט לא נגיע לזווית הטורסו הזו, והתנועה תבוא מהחזה.
בHB וב-FS זה שונה כי מלכתחילה התנועה צריכה לבוא פחות מהאגן ביחס ל-LB, והטורסו צריך להיות יותר אנכי ביחס ל-LB, ככה שזה לא יהיה קריטי.

יפה. הבנתי את עניין המבט.

תודה רבה

• פותח/ת השרשור
השתדלתי לתקן את העומק ויותר לדחוף את הברכיים לצדדים, עדיין עובד על זה.
אלה סרטונים מהיום, אנא חוו דעתכם.
הסט השני לא צולם.

סט ראשון:

סט שלישי:

תודה לכולם.

אתה מנסה להעמיק יותר אז האגן שלך מסתובב פנימה, זה לא עובד ככה וזה לא בריא לגב מאד, קוראים לזה באט ווינק.
בדרך כלל נובע מחוסר יציבה בגב התחתון, אתה צריך לכווץ אותו חזק חזק (במהלך התנועה ובבור ולא לפני).
מה גם שלמתוח טוב את ההאמסטרינג כדי שיהיה גמיש ויותר חשוב את המקרבים, מציע לך להכנס לסקוואט עם רגליים רחבות,
לרדת ולדחוף ברכיים החוצה וליישר את הגב, תסתכל במראה שהוא באמת ישר, ולהרגיש את המתיחה שבמפשעה, וככה לעשות תזוזות קלות
כדי למתוח את האזור הזה, ולהחזיק גב תחתון מקווץ.

חסר עומק, ואתה נפתח באגן לפני הברכיים במקום במקביל. זה לא השתנה. פעם הבאה תנסה לפתוח קודם את הברכיים ורק אז את האגן - וכנראה שיצא שזה יתקיים במקביל.
לאורך כל החזרה תזקוף חזה, החל מהירידה - תקבע אותו זקוף.
קח הרבה אוויר.

חסר עומק, ואתה נפתח באגן לפני הברכיים במקום במקביל. זה לא השתנה. פעם הבאה תנסה לפתוח קודם את הברכיים ורק אז את האגן - וכנראה שיצא שזה יתקיים במקביל.
לאורך כל החזרה תזקוף חזה, החל מהירידה - תקבע אותו זקוף.
קח הרבה אוויר.
מאוד מוזר לי שאתה אומר לו שחסר לו עומק במיוחד בגלל שאתה וותיק בתחום ויש לך המון ידע.
רוב האוכלוסיה לא יכולה לרדת מעבר ל90 מעלות ללא באט ווינק , הבן אדם יורד יותר עמוק במקצת מ 90 מעלות ולכן יש לו באט ווינק מה שבכייף יכול לגרום לו כעבור זמן מה לפריצת דיסק בקלות ואתה עוד אומר לו שחסר לו עומק .
ונגיד וזה לא מזיק ולא יכול לגרום לשום פציעות פאורליפטרים ברמה האלית לא ירדו יותר מ 90 מעלות אלא אם כן יש להם גמישות ממש טובה.

מאוד מוזר לי שאתה אומר לו שחסר לו עומק במיוחד בגלל שאתה וותיק בתחום ויש לך המון ידע.
רוב האוכלוסיה לא יכולה לרדת מעבר ל90 מעלות ללא באט ווינק , הבן אדם יורד יותר עמוק במקצת מ 90 מעלות ולכן יש לו באט ווינק מה שבכייף יכול לגרום לו כעבור זמן מה לפריצת דיסק בקלות ואתה עוד אומר לו שחסר לו עומק .
ונגיד וזה לא מזיק ולא יכול לגרום לשום פציעות פאורליפטרים ברמה האלית לא ירדו יותר מ 90 מעלות אלא אם כן יש להם גמישות ממש טובה.
אתה לא יודע על מה אתה מדבר, מצטער.
פאוורליפטרים לא יורדים מתחת ל-90 מעלות? זה המבחן שלהם בתחרות. מה, כולם מקבלים רק דגלים אדומים?
בכל אופן, לא שובר מקביל זה לא סקוואט, בהגדרה. זה סקוואט חלקי.
סקוואט חלקי מסוכן לברכיים (קרא כאן למה), לא אידיאלי לפיתוח כוח ומסת שריר, ואין דרך לאמוד אותו.
נראה לי שכדאי שתלמד למדוד עומק, כי אני לא בטוח שאתה יודע.
ובנוגע לבאט ווינק, קרא כאן וכאן.

פאוורליפטרים לא יורדים מתחת ל-90 מעלות? זה המבחן שלהם בתחרות. מה, כולם מקבלים רק דגלים אדומים?
סקוואט חלקי מסוכן לברכיים (קרא כאן למה), לא אידיאלי לפיתוח כוח ומסת שריר, ואין דרך לאמוד אותו.
הנה סרטון של דניאל גרין הוא יורד אולי סנטים בקושי מתחת למקביל וזאת בגלל שהוא הרבה יותר גמיש מהבחור מלמעלה ואולי גם גנטיקה :

ותמונה שממחישה מקביל https://www.google.co.il/search?q=squat depth&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=udqPVNWiIIHoUo6BhNAK&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1517&bih=741#facrc=_&imgdii=_&imgrc=d-fnhk3OynMW3M%3A;xrI3g_wqf_Zz7M;http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_SdTGkwys6tE%2FTOE5ujNnP1I%2FAAAAAAAAAFA%2FxogiCYXTJ4k%2Fs1600%2FED9E73CAd01%2B-%2BAdobe%2BReader.bmp;http%3A%2F%2Framblingfrosh.blogspot.com%2F2010_11_01_archive.html;982;540
והנה הסבר למה לא טוב לרדת מעבר לזה
http://www.t-nation.com/training/how-deep-should-i-squat

ואם אתה רוצה רפרנסים אז אשמח לקבל רפרנסים ממך על כל מה שאמרת ולאחר מכן אשמח להביא לך רפרנסים מהצד שלי 😃
בכל מקרה אם יורדים מעבר למקביל הרצועות של הברך יכולות לההרס בהרב ה יותר קלות עקב כך שמותחים אותם מעבר ליכולת .

אני כנראה עיוור כי בסרטונים החדשים לא ראיתי יותר מחזרה או שתיים שהוא לא שבר בהם מקביל
אני חושב כמוך . אפילו ירד בחלקם מעבר לזה .
ועוד קצת מידע :

"Knee biomechanics of the dynamic squat exercise." Escamilla RF.

Michael W. Krzyzewski Human Performance Laboratory, Division of Orthopaedic Surgery, Duke University Medical Center, Durham, NC 27710, USA

http://www.mlmixrun.com.br/artigos/Knee_biomechanics_of_the_dynamic.pdf

Highlights from the data they reviewed include:

"ACL strain was greatest at full extension and progressively decreased as the knee flexed to 90°."
מה שאומר שיותר מ 90 מעלות הרצועה מתחילה להימתח ולא בריאה במיוחד לא לאנשים לא מאומנים וכאשר המשקלים גבוהים .

"Tendofemoral compressive force between the quadriceps
tendon and the femoral intercondylar notch began high at
6000 N at approximately 130° knee flexion, quickly decreased
to approximately 1750 N at 90° knee flexion and decreased to approximately 0 N at 60° knee flexion. Assuming a 3.4-cm2 tendofemoral contact area when the knee is flexed approximately 130° (24), tendofemoral compressive stress would be 17.6 MPa (6000 Nz0.00034 m-2). This large stress applied repetitively over time may cause degenerative
changes in the tendofemoral complex. Hence, performing
the squat at knee flexion angles less than 90° will
minimize tendofemoral stress and minimize injury potential
to the tendofemoral complex."

"Beyond 90° knee flexion the knee was thought to be more vulnerable, and the author suggested that shear forces may adversely affect knee ligaments. For all three subjects, an inverse relationship was observed between compressive and shear forces...Compressive forces were generally
highest at higher knee flexion angles."

"For athletes with healthy knees, performing the squat at higher knee flexion angles (approximately 90–110°) should not be problematic, as long as heavy loads are not used excessively."
רובנו או שמשתמשים במשקלים נורא גבוהים או שזקנים לא מאומנים שרוצים להתחיל להתאמן .

Using a group of 128 competitive weighlifters vs a control, the weight lifters who did deep squats (below 90 degrees), "showed a) 61% greater instability in two
or more ligaments of both legs; b) 46% and 58%, respectively, greater MCL instability in the right and left legs; c)67% and 59%, respectively, greater LCL instability in the right and left legs; and d) 16% and 25%, respectively, greater ACL instability in the right and left leg."

"For athletes with healthy knees, performing the
parallel squat is recommended over the deep squat, because
injury potential to the menisci and cruciate and collateral ligaments may increase with the deep squat."

ועדיף שאני לא יכנס ללמה באט ווינק לא בריא לגב אבל בקיצור גב עגול ,עמוד שדרה מתוח וסקוואט כבד בהצלחה .

וואו כמה ברו סיינס. אגיד לך איפה הכשלים בכל טענה שלך, אל תדאג. אבל מאוחר יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית