סרטון בדיקת טכניקה לסקוואט+כניסות

אסף8

משתמש מתחיל
44
17
נק' מוניטין:
282
44
17
אהלן,
אני מתחרה בחמישי והמטרה העיקרית שלי היא הסקוואט.
אני לא בטוח במאה אחוז איך צריכות להיראות הכניסות שלי אם אני מנסה לשבור שני שיאים שונים (160 ישראלי ו174 עולמי).
הRM5 שלי הוא 155, וחשבתי להיכנס 162.5, 175, 180. זה נכון לעשות ככה?
בנוסף, הייתי שמח אם תוכלו לתת ביקורת על הטכניקה של ה162.5 שלי לחזרה אחת:

תודה!

הRM5 שלי הוא 155, וחשבתי להיכנס 162.5, 175, 180. זה נכון לעשות ככה?
ממש ממש לא
הכי גבוה שתפתח זה 155.
תזכור שזה מקום חדש, תחרות ראשונה, בחיים לא עמדת מול שופט קודם. ההתרגשות יכולה לדפוק אותך חזק.
כניסה שנייה תנסה לשבור שיא וכניסה שלישית לך לפי הרגשה.

• פותח/ת השרשור
ממש ממש לא
הכי גבוה שתפתח זה 155.
תזכור שזה מקום חדש, תחרות ראשונה, בחיים לא עמדת מול שופט קודם. ההתרגשות יכולה לדפוק אותך חזק.
כניסה שנייה תנסה לשבור שיא וכניסה שלישית לך לפי הרגשה.
ואיך יהיו השנייה והשלישית? חשוב לי בעיקר להרים 175 או יותר..

ואיך יהיו השנייה והשלישית? חשוב לי בעיקר להרים 175 או יותר..

אז תיכנס
155-165-175
ואם תצליח כניסה שלישית תיפתח לך האפשרות לכניסה רביעית שם אתה יכול ללכת כבר על 180 לדוגמא

בנוגע לטכניקה,
לשפוט סקוואט על פי חזרה אחת מזווית אחת זה לא הדבר הכי מדוייק ויעיל שיש, אבל זה מה שיש לי להגיד על החזרה הספציפית הזו:
היפ דרייב זה השימוש בשרירי השרשרת האחורית (גלוטאוס מקסימוס, האמסטרינגס, מקרבים). הוא לוקה בחסר.
שים לב שמהבור האגן שלך הולך אחורה. זה אומר שני דברים:
1. פשיטת הברך לא אוזנה ע"י פשיטת הירך ולכן האגן לא עלה רק למעלה אלא גם אחורה, שזה אומר:
2. בוצעה פשיטה בברך שלא תורגמה להרמת המוט.

בנוסף, שים לב שבהמשך העלייה הברכיים שלך זזות קדימה. זה אומר שני דברים:
1. שבוצעה כפיפה בברך, שזה אומר:
2. שהתרחש קיצור בהאמסטרינגס, מבלי שזה יתורגם להרמת המוט, כי ההאמסטרינגס התקצר בכפיפת הברך ולא בפשיטת הירך.*

*ההאמסטרינגס הינו שריר דו-מפרקי אשר משמש ככופף ברך וכפושט ירך. הסבר בסיסי בנוגע לשריר דו מפרקי כתבתי כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55648/#post-710040

אז אחרי שאבחנו את הבעייה, מה הפיתרון?
1. להסתכל למטה - על נקודה בקרקע שנמצאת 1.5-2 מטר ממך, ורק עליה. זה יסייע לך גם בתחרות כי שם לא תהיה מראה.
2. לחשוב על להרים את האגן למעלה. לדמיין כאילו המשקל נמצא על האגן. לעשות את זה החל מהחימום. אם בהתחלה יוצא לך טיפה גוד מורנינג, זה בסדר. במשקלים הכבדים אסור שזה יקרה - זווית הגב (הזווית בין הטורסו לקרקע) צריכה להשמר במשך החצי הראשון של העלייה. אבל תתרגל את זה החל מהמשקלים הקלים.

שני הפתרונות האלה יסייעו לך מאוד בנושא הזה. הבעייה היא שוב, שאבחון סקוואט על ידי חזרה אחת זה לא מספיק, ולכן אמליץ לך להעלות עוד סרטונים בהמשך (הפעם של חמישיות ולא של סינגל) ונראה אם יהיה צורך בתיקונים נוספים. צלם כמובן על פי הוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בהצלחה בהמשך ובתחרות.

• פותח/ת השרשור
בנוגע לטכניקה,
לשפוט סקוואט על פי חזרה אחת מזווית אחת זה לא הדבר הכי מדוייק ויעיל שיש, אבל זה מה שיש לי להגיד על החזרה הספציפית הזו:
היפ דרייב זה השימוש בשרירי השרשרת האחורית (גלוטאוס מקסימוס, האמסטרינגס, מקרבים). הוא לוקה בחסר.
שים לב שמהבור האגן שלך הולך אחורה. זה אומר שני דברים:
1. פשיטת הברך לא אוזנה ע"י פשיטת הירך ולכן האגן לא עלה רק למעלה אלא גם אחורה, שזה אומר:
2. בוצעה פשיטה בברך שלא תורגמה להרמת המוט.

בנוסף, שים לב שבהמשך העלייה הברכיים שלך זזות קדימה. זה אומר שני דברים:
1. שבוצעה כפיפה בברך, שזה אומר:
2. שהתרחש קיצור בהאמסטרינגס, מבלי שזה יתורגם להרמת המוט, כי ההאמסטרינגס התקצר בכפיפת הברך ולא בפשיטת הירך.*

*ההאמסטרינגס הינו שריר דו-מפרקי אשר משמש ככופף ברך וכפושט ירך. הסבר בסיסי ומינימלי בנוגע לשריר דו מפרקי כתבתי כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55648/#post-710040

אז אחרי שאבחנו את הבעייה, מה הפיתרון?
1. להסתכל למטה - על נקודה בקרקע שנמצאת 1.5-2 מטר ממך, ורק עליה. זה יסייע לך גם בתחרות כי שם לא תהיה מראה.
2. לחשוב על להרים את האגן למעלה. לדמיין כאילו המשקל נמצא על האגן. לעשות את זה החל מהחימום. אם בהתחלה יוצא לך טיפה גוד מורנינג, זה בסדר. במשקלים הכבדים אסור שזה יקרה. אבל תתרגל את זה החל מהמשקלים הקלים.

שני הפתרונות האלה יסייעו לך מאוד בנושא הזה. הבעייה היא שוב, שאבחון סקוואט על ידי חזרה אחת זה לא מספיק, ולכן אמליץ לך להעלות עוד סרטונים בהמשך (הפעם של חמישיות ולא של סינגל) ונראה אם יהיה צורך בתיקונים נוספים. צלם כמובן על פי הוראות הצילום: https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

בהצלחה בהמשך ובתחרות.
תודה רבה לך ולכולם!
אני עובד פה בלי מראה (יותר נכון יש מזרון שנמצא מולי ככה שאני לא רואה את עצמי) אבל אני אשתדל להסתכל נמוך יותר.. מה שכן, אם אני מסתכל נמוך מדי יוצא לי סקוואט עמוק מדי. אז נראה לי שאני אסתכל למרחק של 3-4 מטר, אני מניח שזה לא קריטי מדי. בנוגע להיפ דרייב אני אתקן, כי שמתי לב שמשהו בחזרה הזו היה פחות טוב מדרך כלל.

אני לא הייתי מקשיב לאנשים בלי ידיים, אבל במקרה הזה אליק צודק. אל תכנס עם משקל גבוה מRM5 אופנר
images

[QUOTE="Beast and cheat, post:] אם בהתחלה יוצא לך טיפה גוד מורנינג, זה בסדר. במשקלים הכבדים אסור שזה יקרה. אבל תתרגל את זה החל מהמשקלים הקלים.

בהצלחה בהמשך ובתחרות.[/QUOTE]
רציתי לשאול אותך לגבי הגוד מורנינג בהיפ דרייב. זה קורה לי הרבה ואני פשוט לא מצליח לתקן את זה ולעשות היפ דרייב תוך כדי. יש לך המלצות לתקן את זה?
@Beast and cheat לא ציטט מסיבה כלשהי

רציתי לשאול אותך לגבי הגוד מורנינג בהיפ דרייב. זה קורה לי הרבה ואני פשוט לא מצליח לתקן את זה ולעשות היפ דרייב תוך כדי. יש לך המלצות לתקן את זה?
על עיוור אין לי איך לסייע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית