נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
בדיוק מה שטענתי שנים על גבי שנים:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הרבה אומנם יסכימו עם הוידאו, אבל בסופו של יום כאשר יום החתונה יתקרב, הם יעדיפו להיות עם העדר ולא להיות שונים.
בגדול זה תלוי. אני מכיר הרבה חברים שלי בישראל שאמרו שהם בחיים לא יעשו את הטקס המטומטם הזה ובגלל שהאישה "לחצה" הם בסוף עשו. נראה לי שהרבה גברים "מתכופפים" בסוף כי לאישה זה איפשהו הרבה יותר חשוב מאשר לגבר (ופיזיולוגית אני יכול גם להבין את זה איפשהו מבחינת כיצד מוח האיש פועל בניגוד לגבר (וזה לא להודעה לפורום ולא אני לא שובניסט זה מוכח מדעית)).הרבה אומנם יסכימו עם הוידאו, אבל בסופו של יום כאשר יום החתונה יתקרב, הם יעדיפו להיות עם העדר ולא להיות שונים.
שמח שיש לי משפחה כמו שיש לי 😃, כל המשפחה תתן מבטים עקומים (אשר ימשיכו להתקיים הרבה שנים מעבר לאירוע) אם הזוג יחליט להיות שונה בקטע הזה.
גם בישראל לאחרונה אני שומע יותר ויותר זוגות שנשארים במינוס דיי כבד מחתונות כאלו ואחרות. זה גם נהייה כמו תחרות "למי תהיה את החתונה הכי מושקעת ומפוצצת" - מה שמוביל זוגות חסרי כל שקל על התחת להוציא עשרות אלפי שקלים על פרחים, בלונים ודברים חסרי תועלת. מי משלם בסוף? ההורים כמובן והשאלה הנשאלת היא, במה הם אשמים? בטיפשות של הילדים שלהם שמחפשים להרשים את חבריהם כשאין להם? ממש חינוך למופת. אם היה לי ילד שהיה מבזבז עשרות אלפי שקלים על חתונה כדי להרשים את החברים שלו הוא היה משלם הכל בעצמו ולא מקבל שקל.רובנו חיים בישראל כפי שאתה יודע והסרטון הזה יותר רלוונטי לחתונות בארץ מאשר מעבר לים - ופה הדינמיקה המשפחתית היא כפי שכתבתי. אל תסתכלו רק בצלחת שלכם, תסתכלו מסביב, הרוב שמרנים בנושא הזה.
בגדול זה תלוי. אני מכיר הרבה חברים שלי בישראל שאמרו שהם בחיים לא יעשו את הטקס המטומטם הזה ובגלל שהאישה "לחצה" הם בסוף עשו. נראה לי שהרבה גברים "מתכופפים" בסוף כי לאישה זה איפשהו הרבה יותר חשוב מאשר לגבר (ופיזיולוגית אני יכול גם להבין את זה איפשהו מבחינת כיצד מוח האיש פועל בניגוד לגבר (וזה לא להודעה לפורום ולא אני לא שובניסט זה מוכח מדעית)).
לא דיברנו על העלות, אלא על הנושא של חתונה שמרנית עם רב.
אנחנו מדינה שמרנית, שהולכת ונהיית עוד יותר שמרנית.
שאייפון 6 עושה אותי פרודקטיבי. כיצד חתונה עושה אותי פרודקטיבי?לגבי התעשייה הזו - היא התפתחה מתרבות השופוני. מה כל-כך שונה בה מתעשיית האייפון 6?
מאיפה הבאת את הסטטיסטיקהח הזו?
שאייפון 6 עושה אותי פרודקטיבי. כיצד חתונה עושה אותי פרודקטיבי?
מה יכלתי לעשות לאחר החתונה שלא יכלתי לפני החתונה?
הנושא של חתונה הוא סוג של טאבו ישראלי - אך כמו הרבה לפניו זה רק עניין של זמן עד שהרוחות יתאימו עצמם לימים.
אם לפני כמה דורות לא היה נהוג בכלל שמישהו יגור עם חברה שלו לפני חתונה (בעיקר בעדות המזרח) לאט לאט עם התחלפות הדורות
היום זה סטנדרט לרוב ומקובל.
כנ"ל לגבי חתונות - זה מתחיל בכמה פורצי דרך שעושים מה בזין שלהם וחיים עם הפרצופים ואחרים שלא היה להם אומץ לקפוץ ראשונים לבריכה רואים אותם וגם קופצים וככל שהתופעה תתפשט כך גם הקבלה שלה. זה הכל עניין של קונצנזוס והוא תמיד בר שינוי.
פעם זו הייתה בושה להתגרש - ממש בושה, אנשים לא היו מדברים על זה. היום גירושין זה להיט יותר מחתונות.
לגבי התעשייה הזו - היא התפתחה מתרבות השופוני. מה כל-כך שונה בה מתעשיית האייפון 6?
שהרי כל התעשיות האלה מבוססות על העקרון הפשוט והפסיכולוגי שאדם מרגיש שהוא שווה יותר לפי מה שהוא מציג כלפי חוץ.