ייעוץ בניית תפריט

ג'ינג'ס חאן

משתמש מתחיל
15
1
נק' מוניטין:
4
15
1
שלום לכולם,

דבר ראשון אני דיי חדש פה (זה אשכול שני שאני מעלה בפורום הענק הזה 😁) אם אני אשאל שאלות לא נכונות אני אשמח אם תתקנו אותי.

אז ככה:
התחלתי להתאמן במכון כושר מחודש יוני בערך. בגלל המבצע שהיה הפסקתי להתאמן וחזרתי להתאמן רק לפני כשבועיים וחצי\ שלושה שבועות.
אני רוצה קודם כל לעלות במסת שריר ולאחר מכן להתחיל תהליך של חיטוב (הבנתי שזה התהליך קודם צריך לעלות במסה ולאחר מכן חיטוב).

כמה זמן אני צריך לעשות תוכנית של עלייה במסה? מתי אני אדע להתחיל בתהליך של חיטוב?

בכל מקרה אני רוצה לבנות לי תפריט שבו אוכל לקבל את המאזן הקלורי החיובי.
אגב- למה גם ביום שאני מתאמן וגם ביום שאני לא מתאמן אני צריך מאזן קלורי חיובי? כל הזמן אני אצטרך מאזן קלורי חיובי או שאני אשנה את זה עם הזמן?

בשביל שאני אדע איך לבנות לי את התפריט בצורה טובה אני אצטרך את העזרה שלכם.
אני בן 22, שוקל 66.50 בגובה 167
לפי החישוב שעשיתי (נראה לי שזה נקרא RMR) יצא בסוף (כולל ההכפלה של ה- 1.2) 1905.
קודם כל האם זה נכון שזה המאזן הקלורי הניטרלי שלי?
למה בעצם מכפילים את התוצאה ב- 1.2?

מאחר והמאזן הקלורי הניטרלי שלי הוא 1905 אני צריך להכניס לגוף מאזן קלורי בערך של 2400 קלוריות (לפי מה שהבנתי צריך להוסיף למאזן הקלורי הניטרלי כ- 300 עד 500 קלוריות).
מה כמות החלבונים\ פחמימות\ שומנים שאני צריך להכניס לגוף?
זה משתנה בין חלבון פחמימה ושומן או שזה אמור להיות אותו דבר?

על כל גרם חלבון שאני מכניס לגוף זה כמו 4 קלוריות
על כל גרם פחמימות שאני מכניס לגוף זה כמו 4 קלוריות
על כל גרם שומן שאני מכניס לגוף זה כמו 9 קלוריות

איך אני יכול לחשב את המאזן הקלורי בין מה שאני צריך להכניס לגוף?
איך אני אדע למדוד את הכמות קלוריות?
אם אני בצבא ואני אוכל את האוכל בצבא, זה יכול לעזור לי בתפריט (כי בצבא איך יותר מדי בשר ומה שיש לא מביאים הרבה במנת אוכל).?
האם אבקת חלבון עוזרת בבנייה של השריר?
אתם ממליצים על אבקות חלבון או מזון מן החי?

מתנצל על החפירה הקטנה אבל אני באמת רוצה להתחיל לשנות את הרגלי האכילה שלי בשביל שאוכל להתפתח כמו שצריך (מעדיף לא לקחת אבקות חלבון).

ג'ינג'ס חאן

קודם כל ברוך הבא 😃

כמה זמן אני צריך לעשות תוכנית של עלייה במסה? מתי אני אדע להתחיל בתהליך של חיטוב?
זה נטו עניין שלך, יש כאלה שיסיימו מסה על 16-18 א.ש ויש כאלה שב16% יסיימו חיטוב..השאלה אם איזה א.ש אתה יכול להתמודד.

אגב- למה גם ביום שאני מתאמן וגם ביום שאני לא מתאמן אני צריך מאזן קלורי חיובי? כל הזמן אני אצטרך מאזן קלורי חיובי או שאני אשנה את זה עם הזמן?
תמיד מאזן חיובי, וכל יום אותו מאזן.
התהליכים בגוף לא קורים לפי איך שנוח לנו, אז לעשות ממוצע של הקלוריות שאתה צריך לאכול שבועית ולאכול בערך אותו דבר כל שבוע יתן תוצאות טובות.

קודם כל האם זה נכון שזה המאזן הקלורי הניטרלי שלי?
לא חישבתי אבל נראה סביר פלוס מינוס (חישבת מהמאמר מהפורטל?)

למה בעצם מכפילים את התוצאה ב- 1.2?
הBMR זה כמות הקלוריות שאתה שורף מעצם היותך חי, לאחר הכפלה זה הערכה של פעולות יומיומיות (מקלחת, הליכה ממקום למקום וכו')

מאחר והמאזן הקלורי הניטרלי שלי הוא 1905 אני צריך להכניס לגוף מאזן קלורי בערך של 2400 קלוריות (לפי מה שהבנתי צריך להוסיף למאזן הקלורי הניטרלי כ- 300 עד 500 קלוריות).
אני תמיד ממליץ להתחיל מאזור ה300 כדי לראות איך אתה מגיב קודם כל ואחר כך להוסיף כל שבוע במידה ואין עלייה מספיק טובה (עלייה טובה מבחינתי היא באזור ה250-500 גרם לשבוע)

מה כמות החלבונים\ פחמימות\ שומנים שאני צריך להכניס לגוף?
זה משתנה בין חלבון פחמימה ושומן או שזה אמור להיות אותו דבר?
אני מניח שלא קראת, תקרא את המאמר הבא הוא יענה לך על המון שאלות:

https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

איך אני אדע למדוד את הכמות קלוריות?
מבצעים הערכות טובות לפי העין/כפות/כוסות וכו'

אם אני בצבא ואני אוכל את האוכל בצבא, זה יכול לעזור לי בתפריט (כי בצבא איך יותר מדי בשר ומה שיש לא מביאים הרבה במנת אוכל).?
בצבא זה קצת יותר קשה, תנסה להתחבר לאנשים הנכונים במטבח, בכל מקרה בהרבה מקומות יש תמיד גבינה לבנה וביצים לפחות פעם ביום..אפשר להסתדר אתה עושה יומיות? אם לא אס יש לך גישה קבועה לחדר כושר? אם התשובה היא לא אז אני ממליץ לך לא לעשות מסה כי לא תראה תוצאות

האם אבקת חלבון עוזרת בבנייה של השריר?
אבקת חלבון היא השלמה של כמות החלבון היומית או חלופה טעימה וזולה. חלבון בכללי עוזר לבניית השריר אבל פלוס קלורי הוא חשוב מאוד..בכל מקרה אם אתה בצבא בלי הרבה גישה לחלבון אז אבקה יכולה לסגור לך את הפינה. (ממליץ לך לדבר עם אמינו שופ פה באתר זה המחירים הכי טובים שנתקלתי בהם)

אתם ממליצים על אבקות חלבון או מזון מן החי?
תמיד עדיף מזון בגלל שאר הדברים חוץ מחלבון שקיימים שם (ויטמינים, מינרלים, סיבים) אבל אין פסול בלשתות אבקת חלבון כתוספת חלבון ליום אם קשה לך להגיע לכמויות היומיות או סתם כגיוון לטונה או כי זה יותר זול מבחינת מחיר/חלבון

מתנצל על החפירה הקטנה אבל אני באמת רוצה להתחיל לשנות את הרגלי האכילה שלי בשביל שאוכל להתפתח כמו שצריך (מעדיף לא לקחת אבקות חלבון).
אין מה להצטער, מקווה שעזרתי 😃

• פותח/ת השרשור
קודם כל ברוך הבא 😃

זה נטו עניין שלך, יש כאלה שיסיימו מסה על 16-18 א.ש ויש כאלה שב16% יסיימו חיטוב..השאלה אם איזה א.ש אתה יכול להתמודד.
האמת שלא כל כך הבנתי אותך.. מה הכוונה ב- 16 עד 18?
מה זה 16%? אחוז של מה?..

תמיד מאזן חיובי, וכל יום אותו מאזן.
התהליכים בגוף לא קורים לפי איך שנוח לנו, אז לעשות ממוצע של הקלוריות שאתה צריך לאכול שבועית ולאכול בערך אותו דבר כל שבוע יתן תוצאות טובות.
אם אני מפסיק להתאמן נניח למשך שבועיים שלוש (אם יכול להיות יותר אז להפסיק יותר זמן מזה) עדין צריך להכניס לגוף מאזן קלורי חיובי? הרי אם אני לא מתאמן ומכניס מאזן קלורי חיובי זה יגרום לעלייה במשקל, נכון?

לא חישבתי אבל נראה סביר פלוס מינוס (חישבת מהמאמר מהפורטל?)
כן חישבתי את זה מאחד המאמרים שקראתי כאן

הBMR זה כמות הקלוריות שאתה שורף מעצם היותך חי, לאחר הכפלה זה הערכה של פעולות יומיומיות (מקלחת, הליכה ממקום למקום וכו')
כן את זה הבנתי. אבל אתה יודע למה מכפילים בדיוק במספר 1.2? (סתם עיקרון כזה שאני מעוניין לדעת אותו... 😃)

אני תמיד ממליץ להתחיל מאזור ה300 כדי לראות איך אתה מגיב קודם כל ואחר כך להוסיף כל שבוע במידה ואין עלייה מספיק טובה (עלייה טובה מבחינתי היא באזור ה250-500 גרם לשבוע)
הבנתי תודה 😃

אני מניח שלא קראת, תקרא את המאמר הבא הוא יענה לך על המון שאלות:

https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

האמת שקראתי את המאמר הזה לפני שפרסמתי את האשכול הזה (בעקבות קריאת המאמר החלטתי להתייעץ כאן).
והאמת שלא הבנתי את ההבדל כל כך...

מבצעים הערכות טובות לפי העין/כפות/כוסות וכו'
אתה אומר שזה משהו שמגיע עם הזמן\ עם הניסיון?

בצבא זה קצת יותר קשה, תנסה להתחבר לאנשים הנכונים במטבח, בכל מקרה בהרבה מקומות יש תמיד גבינה לבנה וביצים לפחות פעם ביום..אפשר להסתדר אתה עושה יומיות? אם לא אס יש לך גישה קבועה לחדר כושר? אם התשובה היא לא אז אני ממליץ לך לא לעשות מסה כי לא תראה תוצאות
כן אני עושה יומיות אבל זה באסה להביא אוכל מהבית..
יש לי גישה קבועה לחדר כושר (לא בבסיס)
מה שיש בצבא יכול לעזור או שפשוט כדאי להביא אוכל מהבית (למרות שלדעתי זה חבל...)?

אבקת חלבון היא השלמה של כמות החלבון היומית או חלופה טעימה וזולה. חלבון בכללי עוזר לבניית השריר אבל פלוס קלורי הוא חשוב מאוד..בכל מקרה אם אתה בצבא בלי הרבה גישה לחלבון אז אבקה יכולה לסגור לך את הפינה. (ממליץ לך לדבר עם אמינו שופ פה באתר זה המחירים הכי טובים שנתקלתי בהם)
אוקיי תודה 😃

תמיד עדיף מזון בגלל שאר הדברים חוץ מחלבון שקיימים שם (ויטמינים, מינרלים, סיבים) אבל אין פסול בלשתות אבקת חלבון כתוספת חלבון ליום אם קשה לך להגיע לכמויות היומיות או סתם כגיוון לטונה או כי זה יותר זול מבחינת מחיר/חלבון

איך אני אדע אם אני מגיע לכמויות או לא?
אין לי משקל או משהו כזה (ולדעתי לא כדאי להוציא על זה כסף ולהסתובב עם זה לכל מקום..)
מה אפשר לעשות מבחינת לדעת את כמות הקלוריות שאני מכניס לגוף (במידה ולא כתוב לי על האריזה או משהו כזה)?

אין מה להצטער, מקווה שעזרתי 😃
תודה רבה עזרת לי הרבה! (למרות שיש לי עדיין שאלות) 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית