הרגשת "שחרור" בכתף בבנצ'.

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
היום עשיתי בנצ' 170X5
בחזרה השניה הרגשתי מאין מתיחה כזו בכתף שמאל.הצלחתי לסיים את הסט בכלל בלי כאבים וחשוב לציין שכרגע לא כואב בכלל.
פשוט הורגשה מתיחה כזו והאיזור מרגיש כרגע יותר "משוחרר" ואח"כ שרציתי לעשות קצת לחיצה לחזרות הרגשתי אותו יותר (בחיבור החזה-לכתף) משוחרר וקצת לא נעים.
כל האימון המשיך כרגיל וכרגע אני אתן מנוחה לכתף של כמה ימים לפחות

יש למישהו השארה במה מדובר?

תודה מראש וגמר חתימה טובה+צום קל לצמים!

אסור לזרועות להיות ב-90 מעלות לטורסו, נשמע כמו מקרה קלאסי של מרפק ש"ברח"
זה מסוכן מאוד וקל להפצע מזה, במיוחד במשקלים כבדים. התיקון הוא טכני בלבד, לאחר מנוחה מתאימה (אם אתה גם ככה לוקח כמה ימים אז זה בסדר. תראה איך זה מרגיש בפעם הבאה. תן דגש לנושא הטכני של זווית הזרועות ביחס לטורסו - אפילו תתקן טיפה בהגזמה, מה שיוריד משקל מהמוט - אבל אם זה מתוכנן להיות אימון קל אז זה לא בעייה)

בנוסף למה שאמרו מעליי, ב90 מעלות מתחיל שחיקה במסובבי המרפק במיוחד כשהמשקל גבוה.
על מנת לשמור על מנח נכון במרפקים, עליהם להיות בזווית של 45-60 מעלות.
למזלך כנראה לא מדובר במשהו רציני ובייחוד שלקחת את העניין למוצת לבך ישר מבלי להתמהמה.
תתן מנוחה של אפילו שבוע לפחות, אפשר להריץ גם קצת כמה סייקלים ביום של קרח בהנחה וכואב/למנוע ליתר ביטחון תגובה דלקתית של הגוף(הקרח מאט את ההגעה של תאים אנטי-דלקתיים למקום).
בהצלחה בהחלמה!

• פותח/ת השרשור
זה קרה בסט הזה.

מה הכוונה של ה90 מעלות? האם זה נעשה כאן? וכמובן תודה רבה

הכוונה ב90 היא שהמרפק נמצאת בקו ישר עם הכתף, מה שגורם לפגיעה במסובבי הכתף.
בסרטון המרפקים שלך בזווית טובה, אך זה נראה שאתה לא נוגע בחזה? תאמר לי אתה מאחר ומזווית הסרטון קשה לשפוט.
ממליץ לך לקרוא את המאמר הנפלא של רן כהן בקשר ללחיצת חזה - http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/21/לחיצת-חזה-המדריך-המלא-כתבה-שניה/
זה החלק השני מתוך השלושה, אתה יכול לקרוא גם את הראשון והשלישי, אבל השני יותר חשוב כרגע בשבילך.

• פותח/ת השרשור
מחמם מסובבי כתף לפני לחיצות כבדות?
לפני? לא
אבל אני עושה תרגילים להם אחרי האימון... ממליצים לפני?

אני עושה פרוטוקול חימום של דפרנקו (מתיחות קצת לכתף בזוויות שונות,אבל לא מסובבי כתף עם גומיה,זה אחרי.)
הכוונה ב90 היא שהמרפק נמצאת בקו ישר עם הכתף, מה שגורם לפגיעה במסובבי הכתף.
בסרטון המרפקים שלך בזווית טובה, אך זה נראה שאתה לא נוגע בחזה? תאמר לי אתה מאחר ומזווית הסרטון קשה לשפוט.
ממליץ לך לקרוא את המאמר הנפלא של רן כהן בקשר ללחיצת חזה - http://rancohenpt.wordpress.com/2014/01/21/לחיצת-חזה-המדריך-המלא-כתבה-שניה/
זה החלק השני מתוך השלושה, אתה יכול לקרוא גם את הראשון והשלישי, אבל השני יותר חשוב כרגע בשבילך.
ברור שנוגעים! איזה שאלה.נעלבתי עלייך 😃

לפני? לא

אני עושה פרוטוקול חימום של דפרנקו (מתיחות קצת לכתף בזוויות שונות,אבל לא מסובבי כתף עם גומיה,זה אחרי.)
לא בסדר מצידי. היום יום כיפור, מקווה שתסלח לי 😉

לפני? לא

ההמלצה היא תמיד לפני. לא משהו כבד מדי, זה לא העניין. כמה תרגילים ומתיחות בטווח חזרות גבוה.

בנוסף למה שאמרו מעליי, ב90 מעלות מתחיל שחיקה במסובבי המרפק במיוחד כשהמשקל גבוה.
על מנת לשמור על מנח נכון במרפקים, עליהם להיות בזווית של 45-60 מעלות.
למזלך כנראה לא מדובר במשהו רציני ובייחוד שלקחת את העניין למוצת לבך ישר מבלי להתמהמה.
תתן מנוחה של אפילו שבוע לפחות, אפשר להריץ גם קצת כמה סייקלים ביום של קרח בהנחה וכואב/למנוע ליתר ביטחון תגובה דלקתית של הגוף(הקרח מאט את ההגעה של תאים אנטי-דלקתיים למקום).
בהצלחה בהחלמה!
קרח לא ממש עושה את מה שכתבת.

מה הכוונה של ה90 מעלות? האם זה נעשה כאן?
בכתף ימין, המצולמת, לא.
בשמאל לא ניתן לדעת - אם המוט זז בצורה סימטרית ואין לך עקמת או א-סימטריה אחרת כלשהי, אז גם ימין לא הייתה ב-90 מעלות, אבל אנחנו לא יכולים לדעת את זה מהצילום.

הכוונה ב-90 מעלות היא לזווית של הזרוע ביחס לטורסו. כמו שאתה רואה בצילום שלך, הזרוע שלך לא זזה רק החוצה אלא גם קדימה (לכן המוט לא נוגע בצוואר\חזה עליון, אלא בחזה - דבר אשר יוצא מסלול מוט לא אנכי, אבל כן בטיחותי).
איור להמחשה:
http://oi59.tinypic.com/qqyd7t.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית