תמונה מילד קוביות לאבא קוביות

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
קצת עליי בן 38, אחרי די הרבה שנים בתחום הסבולת (ריצה למרחקים ארוכים וטריאתלון) החלטתי לפני שנה שבא לי לעבוד על כוח. אומנם לאורך השנים התאמנתי לסירוגין בחדר כושר, אבל הרגשתי שאין לי את הידע להכין לעצמי תוכנית אימונים ובטח לא תוכנית תזונה. לכן החלטתי להצטרף לייעוץ האישי בהנחיה של @Moshe .
נקודת הפתיחה לא הייתה משהו שקלתי 63 קילו (תמונה ימנית עליונה) די מהר גיליתי קושי בביצוע הסקווט והדדליפט ועל אף ההנחיה של @MikeRozner נאלצתי לתקופה די ארוכה להחליף את הסקווט בלחיצת רגליים ואת הדדליפט לזנוח לגמרי. אין כ"כ הרבה תירוצים אבל בפועל הגב שלי לא היה מספיק חזק.
משקלי ההתחלה היו:
50 קילו בלחיצת חזה, סקווט בקושי 40 קילו, מתח - 6 חזרות ללא משקל בקושי רב.
אחרי 8 חודשים במאסה הגעתי למשקל 74 קילו (תמונה שמאלית תחתונה), עברתי ממידה 40 במכנסיים ל-44.
משקלי העבודה הגיעו ל- 80 קילו בלחיצת חזה, 80 קילו בסקווט שעדיין קצת בעייתי לי מבחינת טכניקה, פרס 45 קילו ומתח ללא משקל 13 חזרות.
בתקופת המאסה היו לי כמה בעיות, הראשונה הייתה להתרגל לאכול הרבה ובעיקר להפסיק לפחד "להשמין" השנייה הייתה ההסתגלות לעבודה על כוח שמאוד שונה מאימונים אירוביים ומעל הכל לא כ"כ קל להתאושש כאשר לא ישנים טוב בגלל תינוקת בבית.
החל מאוקטובר התחלתי חיטוב, קצב הירידה היה די מהיר התחלנו בכ-1900 קלוריות ומעט אירובי, לאחר מכן 1700 קלוריות עם 140 דקות אירובי והגענו עד 1700 קלוריות עם 220 דקות אירובי. מבחינתי לעבור ללחם קל ולוותר על הנס-קפה היה בגדר הזייה.
בסיום החיטוב (תמונה ימנית תחתונה) הגעתי למשקל 61.5, מידת המכנסיים ירדה ל-38
משקלי העבודה ירדו ל-70 בלחיצה, 68 בסקווט, הפרס ירד ל-40, אבל סוף סוף למדתי לבצע דדליפט בזכות הסדנא של @SmokingSnake

לסיכום, מאוד נהניתי מהתהליך, למדתי המון וגם התחזקתי בצורה משמעותית.
אני לא משוכנע אם הדרך של מאסה/חיטוב היא הכי נכונה עבורי, כי בחלק גדול מהזמן אתה "מבואס" או מרגיש שמן או מרגיש חלש. אבל אני משוכנע ב-100% שהייעוץ האישי תרם לי המון.

הרבה תודה לכותבים בפורום שמשתפים בו מידע מאוד מועיל והלוואי והייתי יודע אותו בגיל 18 (תמונה שמאלית עליונה).

lbs1.jpg

מצטער לבאס אבל לא כלכך רואים שינוי על הגוף ... אולי זה בגלל הגיל [ כבר לא נער .. ולא בחור צעיר ] .
אולי התמונות שצילמת הם לא מחמיאות אבל השינוי הוא לא גדול .
[ כמובן לא ניסיתי להעליב רק נותן דעה ]
בהצלחה .

לדעתי כל העניין של מסה וחיטוב (בכללי פיתוח גוף) בגיל שלך בלי טסט דיי נדון לכישלון
תקנו אותי אם אני טועה

• פותח/ת השרשור
מצטער לבאס אבל לא כלכך רואים שינוי על הגוף ... אולי זה בגלל הגיל [ כבר לא נער .. ולא בחור צעיר ] .
אולי התמונות שצילמת הם לא מחמיאות אבל השינוי הוא לא גדול .
[ כמובן לא ניסיתי להעליב רק נותן דעה ]
בהצלחה .
אין פה עניין של לבאס, זה מה שהצלחתי להשיג בסיום התהליך, התאמנתי הכי חזק שאני יכול והקפדתי על התפריט.
אני לא בדיוק יודע איך להגדיר את זה, בתחום הסבולת זה מכונה 'עומק' שזו היכולת להתמודד עם אימונים.
למרות שעבדתי לדוגמא rm5, גם בלחיצת חזה וגם בסקווט ובכל סט לא יכולתי לתת עוד חזרה. בתרגיל כמו לחיצת חזה שיש לי בו הרבה יותר נסיון הרגשתי שאני ממצה מעצמי יותר.

מה שחשוב זה שאתה מרוצה.
לדעתי יותר חשוב להיות חזק ולהתחזק באימונים מאיך שאתה נראה.
עם על הדרך גם יצא מזה "גוף" זה מעולה אבל זה לא העיקר.
שיהיה בהצלחה בהמשך.
נ.ב:
אתה מרגיש שהמסה תרמה לך בטריאתלונים ?

• פותח/ת השרשור
אתה מרגיש שהמסה תרמה לך בטריאתלונים ?
בכל תקופת המאסה לא עשיתי כמעט אירובי, בחודשיים האחרונים חזרתי לרכב ולרוץ.
ברכיבה אני מרגיש שיפור, בריצה יש המון חלודה.
אבל צריך לזכור שבעבר הייתי בכושר מצוין, נגיד כ-41 דקות ל 10 ק'מ, 1:32 לחצי מרתון ואילו תוצאות שדורשות הרבה אימון.

• פותח/ת השרשור
אני חייב לדעת איך הקעקוע עבר צד מימין לשמאל...
אני חייב לדעת איך הגעת לפוסט מלפני חודשיים:-)
וכן בתמונה אחת צילמו אותי ובתמונה אחרת הצילום הוא ממראה

• פותח/ת השרשור
עשית תוכנית כח במסה?
כן, תוכנית FBW שמשה הכין לי במסגרת היעוץ האישי, עם הסקווט הייתה לי קצת בעיה בהתחלה ולכן עשיתי לחיצת רגליים ואח"כ חזרתי לסקווט. דדליפט לקח לי יותר זמן ללמוד.
בכל מקרה הבסיס היה טווח חזרות נמוך בתרגילים העיקריים 3*6 או 3*5 אקרוס

יש שינוי קטן מתחילת התהליך וסופו, כנראה גנטיקה או שאולי היית צריך תוכנית נפח ולא כוח, עם כמה אחוזי שומן התחלת וכמה אחוזי שומן סיימת?
לפי מה שאתה אומר 5 קילו=מידה אחת בג'ינס?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כהדיוט, יש לי רק שאלה קטנה - מה רע בנס קפה ?
נס קפה = חצי כוס חלב + כפית סוכר = פרוסת לחם
יש שינוי קטן מתחילת התהליך וסופו, כנראה גנטיקה או שאולי היית צריך תוכנית נפח ולא כוח, עם כמה אחוזי שומן התחלת וכמה אחוזי שומן סיימת?
לפי מה שאתה אומר 5 קילו=מידה אחת בג'ינס?
לפי ההערכה של משה ההתחלה באזור ה 15 והסיום באזור 12-13.
לדעתי במשקלי העבודה שלי בהתחלה תוכנית נפח לא הייתה יעילה.
מבחינת השינוי החיצוני הוא לא דרמטי אבל מבחינתי השינוי המשמעותי הוא בשיפור הכוח כבסיס להמשך

העיקר אתה מרוצה,
איך משה הגיב לשינוי האם הוא היה מאוכזב?
מה התירוץ שלו היה לשינוי החיצוני הלא דרמטי?

• פותח/ת השרשור
העיקר אתה מרוצה,
איך משה הגיב לשינוי האם הוא היה מאוכזב?
מה התירוץ שלו היה לשינוי החיצוני הלא דרמטי?
לפי דעתי משה הוא מאוד מקצועי וקיבלתי ממנו מענה לכל שאלה ובעיה שהייתה לי לאורך הדרך.
בסך הכל גם במסה וגם בחיטוב השינוי במשקל היה לפי הספר ובהחלט עמדנו ביעדים מבחינת משקל ואחוזי שומן.
מבחינה גופנית יש פה הרבה גנטיקה.
אני חושב שבשביל תקופת מסה/חיטוב ראשונה זו תוצאה צפויה.
בשורה התחתונה אני מאוד ממליץ על היעוץ

שהגעת ל74 קילו על כמה אחוזי שומן היית?
אתה חושב שבתהליך דומה של עוד שנה בו אתה עולה מאסה ממשקל 61.5 ל74. ואז יורד שוב בחיטוב ל65 יראו תוצאות יותר טובות?
כי לעלות משקלים כמו בהתחלה כבר יהיה לך קשה יותר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית