דיון הזרקה לוריד

• פותח/ת השרשור Tren
  • פורסם בתאריך

Tren

משתמש מתחיל
75
6
נק' מוניטין:
-9
75
6
באופן תיאורטי במידה ובן אדם שכח לשאוב והזריק לוריד
תוך כמה זמן הוא אמור להרגיש/לדעת שמשהו לא בסדר?

חלקים מהחומר יגיעו לריאות וההרגשה היא של חנק ושיעול עז שימשך כדקה עד מספר דקות.
אם לא בוצע סילוק של אויר, קיימות סכנות נוספות ככל שבועת האויר גדולה יותר.

אני תמיד חשבתי שהסכנה הממשית היא שהדם נהייה צמיגי כשמזריקים חומרים על בסיס שמן, מה שיוצר בסופו של דבר חוסר מסויים בזרימת דם באופן תיקני לחלקי זמן מוגדרים, מה שיכול להוביל לשבץ/התקפי לב. אבל אני מניח שזה תלוי במינון וגורמים נוספים.

אני תמיד חשבתי שהסכנה הממשית היא שהדם נהייה צמיגי כשמזריקים חומרים על בסיס שמן, מה שיוצר בסופו של דבר חוסר מסויים בזרימת דם באופן תיקני לחלקי זמן מוגדרים, מה שיכול להוביל לשבץ/התקפי לב. אבל אני מניח שזה תלוי במינון וגורמים נוספים.
מדובר במקרים מאוד חריגים (שבץ/התקף לב, לאו דווקא מהיבט הצמיגות). השאלה היא מה באמת מצליח להגיע ללב ולמח. אותו עניין לגבי בועות אויר. חלקיקי אוויר יקשרו להמוגלובין ולא יעשו דרכם ללב.
צריך גם להדגיש שלא בכל פעם שנפגע וריד ההזרקהמתבצעת לתוכו. מצד שני ייתכן ותתבצע שאיבה לווידוי ובכל זאת תתבצע הזרקה לוריד עקב תזוזה.

הכל תלוי באיזו רמה, יש שתי בעיות שעולות מהפרקטיקה הזאת.

1.הזרקה של נוזל סמיך בעל מרכיבים "בעייתיים"
2. הזרקה של בועות אוויר או חלקיקי אוויר לתוך מערכת סגורה.

בגדול - הסיכוי למות הוא קטן, אבל קיים.

1. במקרה של שמן מטייל במערכת הדם (התופעה מכונה תסחיף ריאתי) רוב הסיכויים כפי שכבר הוזכר פה שברגע שהחומר יגיע לריאות תתבצע הרגשת מחנק קשה ושיעולים קשים מאוד שעלולים להמשך עד כחצי שעה אפילו.לאחר מכן יש סיכוי להרגשת אי-ריתמיה (חוסר סדר בקצב הלב) למשך זמן מסויים, אך בסופו של דבר הכל אמור להסתדר. במקרים גרועים (כיח עם דם וכו') יש לגשת מיד למיון שם תתבצע הערכה מדויקת לרמת התסחיף.

2. במקרה השני - מדובר במקרה של בועות אוויר (או בועת אוויר גדולה) החודרת לעורק או וריד וחוסמת את אפשרות הדם לנוע כמו שצריך.
התופעה מכונה תסחיף אוויר (Air embolism) אך גם היא בסופו של דבר במקרים גרועים מביאה איתה תסחיף ריאתי שעלול לגרום לקריסת מערכות - נדידה של הבועה לאיזור הלב או המוח מסוכנת מאוד.

אני רק אדגיש כי בפועל לא מתים מבועה כמו בסרטים ויש צורך במתן משהו כמו 5-6CC של אוויר כדי לגרום לתסחיף רציני כזה.

הנה דוגמא למקרה שהסתיים במוות - למי שרוצה רק את התקציר:
מדובר בחייל בן 19 שנפגע בשתי רגליו באופן חמור שהצריך 2 חוסמי עורקים ופינוי מיידי למרכז טראומה.
שם נפתח קנה הנשימה והחלו פעולות הנשמה מלאכותיות - עקב הטראומה המערכתית שבה שהה הגוף, לחץ הדם הכללי והראיתי היה נמוך מאוד.
לחץ ההנשמה החיובי וגבוה ביחס ליכולת של הדם להעביר אותו גרמה לתסחיף ריאתי חמור שהביא למוות.

לכתבה המלאה:
http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type3/mil061211.pdf

אם לא בוצע סילוק של אויר, קיימות סכנות נוספות ככל שבועת האויר גדולה יותר.

לא נותן לי להעניק לך מוניטין אז תחשוב שעשיתי את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית