ייעוץ קלן ואיוושה

• פותח/ת השרשור רון
  • פורסם בתאריך

רון

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
לפני כמה שנים רופא אמר שיש לי אוושה 1/6 ..יש בעיה ליטול קלן במידה וזה נכון? משה אני ישמח אם אתה תגיב

לפני כמה שנים רופא אמר שיש לי אוושה 1/6 ..יש בעיה ליטול קלן במידה וזה נכון? משה אני ישמח אם אתה תגיב
אני מניח שתוכל לקבל תגובת משה אך אני אנסה בכל זאת לתת קצת מידע.
איוושה 1/6 (סולם לוין) מייצגת איוושה חלשה שאינה מצביעה על פגם פתולוגי.
איוושה נוצרת כאשר נוצרת זרימת דם טורבולנטית כזאת שמסוגלת ליצור קול הנשמע באמצעים מיוחדים (כלומר הפרעת לחץ בספקטרום רחב של מספרי גל).
בכדי שתיווצר זרימה טורבולנטית אנו נדרשים להפרעה. הפרעה יכולה להיווצר ע"י שינוי בשטח חתך של עורק, עיוות, טרשת העורק.
בנוכחות הפרעה יתקיים מעבר מזרימה למינרית, כזו בה אנחנו מעוניינים - זרימה מסודרת, לזרימה טורבולנטית, היא זרימה כאוטית.
ארבעת הגורמים המשפיעים על היווצרות אותה איוושה הם צפיפות הדם, צמיגותו, מהירות הזרימה של הדם ושטח החתך בעורק. מאחר ותכונות הדם קבועות אזי הצרות העורק והגברת מהירות הזרימה הם הקריטיים.
מהירות הזרימה קשורה בלחץ הדם (ביחס ישר בזרימה למינרית לפי משוואת האגן פואסיל) ולכן מאחר ולקלן השפעה ישירה על לחץ הדם תיתכן גם העצמה של הזרימה הטורבולנטית ולפיכך של האיוושה.

• פותח/ת השרשור
אז ההמלצה היא לא לקחת?
ומה יכול לקרות אם אני כן ייקח?
תודה על התשובה עוד שאלה ,איזה בדיקה צריך לעשות כדי לדעת בודאות אם יש או אין? כי שני רופאים חושבים שאין ואחד חשב שכן

אז ההמלצה היא לא לקחת?
ומה יכול לקרות אם אני כן ייקח?
תודה על התשובה עוד שאלה ,איזה בדיקה צריך לעשות כדי לדעת בודאות אם יש או אין? כי שני רופאים חושבים שאין ואחד חשב שכן
אתה חייב להבין, קלנבוטרול הוא מרכיב שאינו קיים באף תרופה המאושרת ע"י ה-FDA למשל. וגם אם היה אין לך שום צורך טיפולי לשימוש בה.
אם השאלה שלך היא האם תופעות הלוואי של קלן, קרי עליית לחץ הדם קשורה ישירות בתופעות האיוושה התשובה היא : כן, מעל לכל ספק. זו עובדה מדעית שאף קרדיולוג לא יכול לסתור.
אם אתה שואל אם תיקח קלן תגיע למיון בגלל אותה איוושה אז אולי כן ואולי לא.
אני די חושב שעניתי שמה שפוטנציאלית עלול להתרחש היא הגברת עוצמת האיוושה עקב עלייה מתמדת בלחץ הדם.
אם אתה מעוניין לברר את עניין האיוושה פנה לקרדיולוג מומחה דרך הביטוח הפרטי או המשלים של הקופה ובקש לבדוק לעומק את העניין. בכל מקרה אם מדובר באיוושה 1/6 אזי היא חלשה מאוד ונדרש להקשיב זמן מה בכדי להבחין בה כך שאין בהכרח סתירה בין קביעת שלושת הרופאים.
עוצמת האיוושה מצביעה לכאורה על כך שמרבית הסיכויים שלא מדובר בבעיה פתולוגית אך ישנם קריטריונים נוספים מעבר לעוצמה כך שתידרש בדיקה יותר מעמיקה בכדי לאבחן.

• פותח/ת השרשור
שאלה אחרונה,אם אני ייבדק אצל הקרדיולוג יש מצב שלאחר הבדיקה הוא יידע להגיד לי אם אני יכול לקחת קלן או לא?או שזה תרופה שאין לו בכלל סוג של מידע עליה

שאלה אחרונה,אם אני ייבדק אצל הקרדיולוג יש מצב שלאחר הבדיקה הוא יידע להגיד לי אם אני יכול לקחת קלן או לא?או שזה תרופה שאין לו בכלל סוג של מידע עליה
אל תהיה נאיבי. גם אם הוא יענה סביר שתקבל תשובה דומה לזו שקיבלת כאן. קח אחריות על עצמך.

נשאל ככה,אם היית במקומי היית לוקח או לא?
גם לי יש איוושה, אני לא הייתי לוקח.
כנ"ל.

אני גם אוסיף ואומר שמרבית מאלה הפונים לשימוש בחומרים וגם אם חקרו את הנושא לעומק אינם מבינים שהסיכון הגדול ביותר הוא זה הקשור במערכת הקרדיו-וסקולרית.

אל תיקח לא שווה את זה. אני פעם על קלן חשתי משהו שמרגיש כמו פירפור פרוזדורים כמובן שהפסקתי מיד ומאז הדעה שלי על החומר הזה שהוא מסוכן מכול סטרואיד ממוצע למרות שלכאורה הוא נחשב מתאים למישתמשים מתחילים.

• פותח/ת השרשור
לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני ישאל פה
מה נחשב יותר ״בטוח״ קלן עם קטוטיפן או שבועיים עם שבועיים בלי?
דרך אגב בדקתי את העניין של האוושה ואין לי ?
כשרשמתי שבועיים עם שבועיים בלי התכוונתי לקלן,לא לקטוטיפן

נערך לאחרונה:
אני מניח שתוכל לקבל תגובת משה אך אני אנסה בכל זאת לתת קצת מידע.
איוושה 1/6 (סולם לוין) מייצגת איוושה חלשה שאינה מצביעה על פגם פתולוגי.
איוושה נוצרת כאשר נוצרת זרימת דם טורבולנטית כזאת שמסוגלת ליצור קול הנשמע באמצעים מיוחדים (כלומר הפרעת לחץ בספקטרום רחב של מספרי גל).
בכדי שתיווצר זרימה טורבולנטית אנו נדרשים להפרעה. הפרעה יכולה להיווצר ע"י שינוי בשטח חתך של עורק, עיוות, טרשת העורק.
בנוכחות הפרעה יתקיים מעבר מזרימה למינרית, כזו בה אנחנו מעוניינים - זרימה מסודרת, לזרימה טורבולנטית, היא זרימה כאוטית.
ארבעת הגורמים המשפיעים על היווצרות אותה איוושה הם צפיפות הדם, צמיגותו, מהירות הזרימה של הדם ושטח החתך בעורק. מאחר ותכונות הדם קבועות אזי הצרות העורק והגברת מהירות הזרימה הם הקריטיים.
מהירות הזרימה קשורה בלחץ הדם (ביחס ישר בזרימה למינרית לפי משוואת האגן פואסיל) ולכן מאחר ולקלן השפעה ישירה על לחץ הדם תיתכן גם העצמה של הזרימה הטורבולנטית ולפיכך של האיוושה.

יפה.
אני רק אוסיף כי תכונות הדם אינן קבועות וכי צמיגותו של הדם משתנה במצבים שונים כמו נטילת סטרואידים. בנוסף, אחד הגורמים הנוספים להיווצרות אוושה היא נוקשות או גדילה יתרה של אחד מחדרי הלב, דבר שגם מאפיין שימוש בסטרואידים. נוקשות חדר-לב אינה מאפשרת לכל הדם לעזוב את החדר ולכן נוצר לנו מצב של זרימה אחורה.

לגבי אוושה 1/6 וקלן: בגדול לא אמורה לצוץ בעיה בעת השימוש אבל - וזה אבל גדול אוושה כן מסוגלת להחריף! אם תעמיד את הלב שלך במצבים קשים כשהוא גם כך מועד לפורענות אתה עלול להחמיר את מצבך הנוכחי. אז עדיף שלא.

לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני ישאל פה
מה נחשב יותר ״בטוח״ קלן עם קטוטיפן או שבועיים עם שבועיים בלי?
דרך אגב בדקתי את העניין של האוושה ואין לי ?

תמיד עם. אגב אוושות ורצפטורי בטא..

יפה.
אני רק אוסיף כי תכונות הדם אינן קבועות וכי צמיגותו של הדם משתנה במצבים שונים כמו נטילת סטרואידים. בנוסף, אחד הגורמים הנוספים להיווצרות אוושה היא נוקשות או גדילה יתרה של אחד מחדרי הלב, דבר שגם מאפיין שימוש בסטרואידים. נוקשות חדר-לב אינה מאפשרת לכל הדם לעזוב את החדר ולכן נוצר לנו מצב של זרימה אחורה.

לגבי אוושה 1/6 וקלן: בגדול לא אמורה לצוץ בעיה בעת השימוש אבל - וזה אבל גדול אוושה כן מסוגלת להחריף! אם תעמיד את הלב שלך במצבים קשים כשהוא גם כך מועד לפורענות אתה עלול להחמיר את מצבך הנוכחי. אז עדיף שלא.
הסיכון להחרפת האיוושה הוא בירידה בצמיגות, מצב שיכול להתרחש עם תוספת המדללת אותו.

יש לי עוד שאלה,הקלן של סיירוקס מגיע רק בטבליות של 40 mcg או שיש 20 גם?
40 מק"ג, אך יש פס חציה, השתמש בו. עלייה בהדרגתיות של 20מק"ג עדיפה מבחינת תופעות הלוואי ומבחינת השבתת רצפטורי הבטא.

מתי הדופק אמור להירגע?
אחרי כמה ימים בערך?
כעיקרון בהעלאת מינון תיתכן הגברה בתופעות הלוואי. בד"כ כיומיים לאחר שהייה באותה הרמה הן ייפחתו.
קח בחשבון שתופעות לוואי כגון לחץ דם גבוה ודופק מהיר שמתגברים מיד לאחר צריכת מנה ייתכן וייעלמו רק בהפסקה מלאה (סוף הסייקל).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית