הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מולטי וויטמין נמצא לא יעיל וגם מזיק על ידי FDA

אין רפרנס אין מידע על איפה המחקר היה ומי חקר ובלחץ 15 שורות כתבה
עוד סיבות למה זה בזיוני ולא כדאי להאמין לזה?

אז מה שזה ה-FDA?
אם זה אמיתי אמורים לספק לך קישור למאמר, כתבה, מחקר- משהו שמאמת את הדברים
To look at whether vitamins affect thinking and memory skills, researchers randomly assigned about 6,000 older male doctors to take either a standard multivitamin or vitamin-free placebo as part of a larger men’s health study. Then they gave the men up to four memory tests over the next 12 years.

Howard Sesso from Brigham and Women’s Hospital in Boston and his colleagues found no cognitive differences between the vitamin and placebo groups at any time point. Nor did scores on the memory tests drop any faster among men in one group versus the other.

The second new study included both men and women who’d had a heart attack. About 1,700 of them were randomly assigned to take supplements – this time high doses of vitamins and minerals – or placebo pills.

Over an average of four and a half years, 27 per cent of people taking vitamins died or had another heart attack or other cardiovascular problem. That compared to 30 per cent of participants taking placebos – a difference that could have been due to chance.

את המחקר עצמו לא מצאתי.

נערך לאחרונה:
To look at whether vitamins affect thinking and memory skills, researchers randomly assigned about 6,000 older male doctors to take either a standard multivitamin or vitamin-free placebo as part of a larger men’s health study. Then they gave the men up to four memory tests over the next 12 years.

Howard Sesso from Brigham and Women’s Hospital in Boston and his colleagues found no cognitive differences between the vitamin and placebo groups at any time point. Nor did scores on the memory tests drop any faster among men in one group versus the other.

The second new study included both men and women who’d had a heart attack. About 1,700 of them were randomly assigned to take supplements – this time high doses of vitamins and minerals – or placebo pills.

Over an average of four and a half years, 27 per cent of people taking vitamins died or had another heart attack or other cardiovascular problem. That compared to 30 per cent of participants taking placebos – a difference that could have been due to chance.

את המחקר עצמו לא מצאתי.
לא הבנתי איך Mako הגיעו למסקנות שבכתבה.
כתוב שלא היה שיפור ביכולות שכליות, לא בשביל זה לקוחים מולטי.
ובקשר להתקף לב, אם לאדם יש בעיות שהן גנטיות או עקב תזונה לא טובה (או שילוב של שניהם)
הוא בסיכון להתקף לב עם או בלי מולטי.

ובקשר להתקף לב, אם לאדם יש בעיות שהן גנטיות או עקב תזונה לא טובה (או שילוב של שניהם)
מצאתי על מה שMAKO דיברו.
http://annals.org/article.aspx?articleid=1789253
The first of the three studies looked at 450,000 people randomly assigned to take multivitamins or placebo. Vitamins had no effect on cardiovascular health, cancer, or mortality over about a decade, and beta-carotene increased cancer risk in people who
smoked
אין לי גישה למאמר המלא אבל עושה רושם שיש שם רפרנסים.
תוכל לשפוך אור על הפרשה?
@Moshe

• פותח/ת השרשור

זה לא MAKO בעלי ההחלטה הם רק פרסמו את זה ... ה FDA האמריקאי בדק ומצא....

למה אתה מיתכון שאתה אומר "הג'ורנל העקום הזה" ?
זה אומר שאני לא מכיר אותו וגם לא עוד 15 אנשים ששאלתי. לא לי ולא לאותם ה 15 אנשים היה גישה לג׳ורנל הזה וזה אומר את שלו (ואני מדבר על בסיס נתונים/גישה מהאוניברסיטאות הגדולות/טובות בעולם).

זה אומר שאני לא מכיר אותו וגם לא עוד 15 אנשים ששאלתי. לא לי ולא לאותם ה 15 אנשים היה גישה לג׳ורנל הזה וזה אומר את שלו (ואני מדבר על בסיס נתונים/גישה מהאוניברסיטאות הגדולות/טובות בעולם).
רגע, אתה מדבר על Annals of internal medicine? זה אחד הג'ורנלים הכי מכובדים, מקום רביעי ברשימת הג'ורנלים בעלי ההשפעה הגדולה ביותר , בין LANCET ל PLOS ומיד אחרי NEJM ו-JAMA. אולי אתה הגעת לאיזה מגזין שציטט משם ולא למקור?

רגע, אתה מדבר על Annals of internal medicine? זה אחד הג'ורנלים הכי מכובדים, מקום רביעי ברשימת הג'ורנלים בעלי ההשפעה הגדולה ביותר , בין LANCET ל PLOS ומיד אחרי NEJM ו-JAMA. אולי אתה הגעת לאיזה מגזין שציטט משם ולא למקור?
לא יודע מה זה האתר הזה שפירסמת, הם מסתמכים על מדד דמיוני משלהם וגם בו הג׳ורנל הזה מקום 93 ולא 4 (הוא 4 ברשימה, אבל 93 לפי המדד העקום שלהם). המדד הכי חזק לגבי ג׳ורנלים מדעים הוא H-Index והינה התוצאות מול ג׳ורנלים ידועים כאלו ואחרים:
http://www.scimagojr.com/compare.ph...&j2=Nature&j3=Cell&j4=Chemical Reviews&inj=11

ה H-Index של הג׳ורנל הנ״ל הוא 263 ומעבר ל Nature יש 768 מתוך 800. זה רק מראה לך שהג׳׳ורנל הנ״ל לא בעל אימפקט חזק/ידוע על עולם המדע ואפילו חובבני למדי. הם הכניסו את המחקר של המולטי-ויטמינים לאחר ״Peer-Review״ לג׳ורנל שלהם כשאם תקרא את המלא, אתה פשוט לא תבין איך החוקרים בכלל העזו לשלוח אותו לכל ג׳ורנל שקיים לו איי שם.

הג׳ורנל הזה מקום 93 ולא 4
אתה טועה באינטרפרטציה של המספר: 93 הוא הדרוג בין כל הג'ורנלים - שים לב שאפילו ה NEJM הוא מס' 13 לפי אותה עמודה (במקום הראשון נמצא cell), בין הג'ורנלים הרפואיים בקטגוריה general and internal הוא מס 4. אבל אני באמת לא יודע כלום על האתר המדרג... (בתמימותי חשבתי שיש איזה קריטריון מקובל על כולם לדרוג הזה. בדיעבד אני חושב שזאת היתה מחשבה די טפשית, במיוחד בגלל שאני מכיר קצת את הויכוחים על דרוג מחקרים - לפי מס' הציטוטים, או האיזכורים במאמרים אחרים וכו').

הייתי שמח לקרוא את המאמר המקורי, אבל אין לי הרשאה (ודי לחכימא...)

לפי הבנתי, הבדיקות שהם ערכו מתייחסות לשיפור בזכרון ולהפחתת הסיכון ללקות בהתקף לב ככה שזה אמור פחות לעניין אותנו.
בנוסף, אנשים שמתאמנים/ספורטאים, הגוף שלהם דורש יותר, ולא קיימת הפרדה במחקר הנ״ל.

את המחקר עצמו לא מצאתי.
שאני אבין, החלק הראשון מדבר על זה שמולטי לא שיפר זיכרון... בסדר.

החלק השני אומר שמתוך קבוצה של 1700 אנשים שעברו אירוע לב חולקה ל2, בזאת שלא קיבלה מולטי 30% מתו תוך 4 וחצי שנים, ובזו שכן קיבלה 27% מתו.
איך מפה הגיעו לזה שמולטי ויטמין גורם נזק?????? 😵

אה כן, וזה מחקר סטטיסטי.

איך מפה הגיעו לזה שמולטי ויטמין גורם נזק??????
למסקנה הזאת הם לא הגיעו משני המחקרים החדשים. יש ממצאים ממחקרים אחרים לגבי השפעות שליליות אפשריות של כמה ויטמינים ותוספים (המפורסם: בטא קרוטן נמצא כמעלה סיכון לסרטן אצל מעשנים), והם מזכירים אותם במאמר המערכת בהקשר של המחקרים החדשים.

אתה לא צריך לירות לעצמך בפה, אבל הגישה הזאת שכל העולם מטומטם חוץ מכמה אנשים ב LBS היא גישה די טפשית. אתה באמת חושב שעורכי ה-annals of internal medicine מבינים בחומר פחות ממך? או שאתה סטטיסטיקאי טוב יותר מעורכי המחקרים המדוברים, אותם בכלל לא קראת? קצת ענווה לא היתה מזיקה כאן.
אנשים שמתאמנים/ספורטאים, הגוף שלהם דורש יותר
בהחלט יכול להיות. יש לך סימוכין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית