שין ספלינט

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אני יודע שיש נושאים על זה, אבל בכל זאת אני רוצה מין אשכול "סיכום".

מה בתאכלס צריך לעשות כדי שהחרא הזה יעבור?
להוריד עומס- אוריד כמה שאפשר ( שזה לא הרבה)
ואיזה תרגילים לעשות? באיזה תבנית ( נפח) ותדירות?
קרח או לחמם את המקום?

האם לרוץ בשטח במקום אספלט יכול לעזור לזה ( אני יודע שיש יתרונות אחרים אבל אני מדבר על שין ספלינט ספיציפי).

ורק כדי להיות בטוח שזה שין ספלינט, זה אמור לכאוב לי כמו סדק כשאני נוגא בשוקיים? כין ככה זה בשתי השוקיים ולא קיבלתי שם מכה או משהו. בכל מקרה כשאני נוגע שם זה כואב כמו סדק כזה, באותו מקום בשתי השוקיים.

תודה רבה !!!

נערך לאחרונה:
מה בתאכלס צריך לעשות כדי שהחרא הזה יעבור?
שלב ראשון זה להבין למה נפצעת, האם העלית עומס בצורה מהירה מדי, האם יש בעיה בסגנון ריצה שלך, האם יש בעיה בגוף (כף רגל, ברך, גב) או בכלל שיש בעיה של נעליים לא מתאימות. כמובן שיכול להיות יותר מסיבה אחת. צריך להבין את הסיבה ולטפל בהתאם.
שלב 2 הוא ההחלמה מהפציעה הנוכחית, את זה עושים ע"י מנוחה ,מתיחות ועיסוי עצמי (קח קרם כל שהוא ותמרח עם לחץ על השוק מלמטה למעלה, זה אמור לכאוב) אם כואב לך אתה יכול לשים קרח על המקום כמה פעמיים ביום למשך כמה דקות
שלב 3 חזרה לפעילות, מתחילים לאט לאט בסגנון של 5 דקות ריצה על מסילה ורואים שלא כואב. העלייה במרחקים צריכה להיות מאוד מתונה
לרוץ בשטח יכול לעזור אבל לריצה בשטח יש את הבעיות שלה.
צירפתי קובץ עם מתיחות ותרגילי חיזוק

למען הסר ספק אני לא אורטופד או פיזיוטרפיסט, פשוט רץ 😃
Shin splints.gif

• פותח/ת השרשור
שלב ראשון זה להבין למה נפצעת, האם העלית עומס בצורה מהירה מדי, האם יש בעיה בסגנון ריצה שלך, האם יש בעיה בגוף (כף רגל, ברך, גב) או בכלל שיש בעיה של נעליים לא מתאימות. כמובן שיכול להיות יותר מסיבה אחת. צריך להבין את הסיבה ולטפל בהתאם.
שלב 2 הוא ההחלמה מהפציעה הנוכחית, את זה עושים ע"י מנוחה ,מתיחות ועיסוי עצמי (קח קרם כל שהוא ותמרח עם לחץ על השוק מלמטה למעלה, זה אמור לכאוב) אם כואב לך אתה יכול לשים קרח על המקום כמה פעמיים ביום למשך כמה דקות
שלב 3 חזרה לפעילות, מתחילים לאט לאט בסגנון של 5 דקות ריצה על מסילה ורואים שלא כואב. העלייה במרחקים צריכה להיות מאוד מתונה
לרוץ בשטח יכול לעזור אבל לריצה בשטח יש את הבעיות שלה.
צירפתי קובץ עם מתיחות ותרגילי חיזוק

למען הסר ספק אני לא אורטופד או פיזיוטרפיסט, פשוט רץ 😃
צפה בקובץ המצורף 10441
תודה רבה על התגובה.

1. הבעיה היחידה שאני חושב עליה היא זה שחזרתי לרוץ אחרי תקופה שלא רצתי. כרגע אני רץ 3 פעמים בשבוע, כל פעם 30-35 דקות ( מעלה בהדרגתיות). אני חושב שאוריד ל2 אימונים בשבוע.

2. התמונה שצירפת מאוד עזרה!

3. אני אמור להפסיק בכלל עם הריצות? תאכלס זה כואב לי אבל אני יכול לסבול את זה....

אני אמור להפסיק בכלל עם הריצות? תאכלס זה כואב לי אבל אני יכול לסבול את זה....
בגדול מגדירים 4 סוגי כאב:
1 - כאב בתחילת הריצה שעובר אחרי שהגוף מתחמם
2 - כאב במהלך הריצה שנעלם במנוחה
3 - כאב במהלך הריצה ועוד זמן מסוים אחרי הריצה
4 - כואב תמיד

אם המצב הוא 1, אפשר לרוץ אבל בזהירות ולשים לב שלא מחמיר.
אני ממליץ לך מאוד ללכת לבדוק את הנעליים שלך, 80 ק"ג זה משקל די מסיבי לרץ וכדאי שיהיו לך נעליים שיתמכו בך בצורה טובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית