ניקוי רעלים מהגוף - שטות או שיש משהו בדבר?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
בנוגע למשפט הבא: "ככלל, אנחנו אוכלים הרבה יותר מאשר אנחנו מרוקנים, והתרוקנות בתדירות של פעם אחת ביום לא מנקה את המעי - תישאר בו פסולת אשר תידבק לדפנות, תתקשה, תתייבש ובמשך הזמן תתחיל לפזר רעלים אשר יגרמו לבעיות בריאותיות כגון עייפות, לחץ דם גבוה, נפיחויות, עצירות ושלשולים, גזים, צרבות, קושי בירידה במשקל ובעיות בעור."
אשר לקוח מהמאמר הבא: http://www.doctors.co.il/ar/13491

זאת לא פעם ראשונה שאני שומע על דברים שמצטברים במעיים ולא יוצאים ללא טיפול חיצוני, אך תמיד שומע על זה ממקורות שלא נראים אמינים. האם יש אמת בדבר?

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי אם באמת הגוף לא מצליח לסלק בעצמו גורמים מהמעיים שלא צריכים להיות שם ויש צורך בצד שלישי (חוקן, טיפול במכון...) עבור זה.

• פותח/ת השרשור
coldfire,
אם מיקום השרשור לא לרוחך או לתקנון האתר, אתה יותר ממוזמן להעביר אותו למקומו המתאים.

אם יש לך ידע בנושא, אודה לך אם תוכל להרחיב את התשובה של "לא".
באמת שום דבר לא נדבק לדפנות המעיים וכל מה שנכנס יוצא?

coldfire,
אם מיקום השרשור לא לרוחך או לתקנון האתר, אתה יותר ממוזמן להעביר אותו למקומו המתאים.

אם יש לך ידע בנושא, אודה לך אם תוכל להרחיב את התשובה של "לא".
באמת שום דבר לא נדבק לדפנות המעיים וכל מה שנכנס יוצא?
דפנות המעיים זה אזור הספיגה של המזון לדם, כך שאני לא מבין את השאלה שלך.
כשאתה אומר רעלים, תגדיר רעלים במושגים. ציאניד זה רעל לדוגמה, אבל זה לא משהו נפוץ בגוף וניקוי, גם מהחלל החיצון, סביר להניח שלא יעזור לך במקרה זה.
ללא קשר, מעי זה קצת גדול מידי, יש לך מעי קטן, מעי גדול, כאשר רוב ספיגת המזון מתבצעת במעי הקטן ודברים כמו סיבים תזונתיים ותאים מתים, כמו כן ספיגה של ויטמינים ומינרלים, מתבצעת במעי הגדול (או משם יוצאת לרקטום ואז לאסלה).
אני חושב שאם תשב ותפתח ספר בסיפרייה על איך עובדת מערכת העיכול של האדם, אתה תבין שרעלים שמגדירים אותם שרלטנים כאלו ואחרים לא ממש קיימים בהגדרה שהם מביאים להם. רוב האנשים (הבורים יש לומר) שעושים דיאטות/ניקויים שכאלו חושבים שרעלים אלו דברים שמונעים ממך לרדת במשקל/גורמים למחלות וכן הלאה (לדוגמה, יש לך המון חיידקים במעי שעוזרים לפרק סיבים תזונתיים/לספוג ויטמינים ומינרלים. מבחינת השרלטנים, שלא מכירים בהם בכלל, הם גם רעלים). הינה דוגמה לדבליזם הטהור הזה שנקרא דיאטת ניקוי רעלים:

אוכלים אורז מלא, שותים רק מיצים, שוטפים מעיים, לועסים מלח אנגלי ועושים יוגה ב-40 מעלות חום.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3240734,00.html

דפנות המעיים זה אזור הספיגה של המזון לדם, כך שאני לא מבין את השאלה שלך.
כשאתה אומר רעלים, תגדיר רעלים במושגים. ציאניד זה רעל לדוגמה, אבל זה לא משהו נפוץ בגוף וניקוי, גם מהחלל החיצון, סביר להניח שלא יעזור לך במקרה זה.
ללא קשר, מעי זה קצת גדול מידי, יש לך מעי קטן, מעי גדול, כאשר רוב ספיגת המזון מתבצעת במעי הקטן ודברים כמו סיבים תזונתיים ותאים מתים, כמו כן ספיגה של ויטמינים ומינרלים, מתבצעת במעי הגדול (או משם יוצאת לרקטום ואז לאסלה).
אני חושב שאם תשב ותפתח ספר בסיפרייה על איך עובדת מערכת העיכול של האדם, אתה תבין שרעלים שמגדירים אותם שרלטנים כאלו ואחרים לא ממש קיימים בהגדרה שהם מביאים להם. רוב האנשים (הבורים יש לומר) שעושים דיאטות/ניקויים שכאלו חושבים שרעלים אלו דברים שמונעים ממך לרדת במשקל/גורמים למחלות וכן הלאה (לדוגמה, יש לך המון חיידקים במעי שעוזרים לפרק סיבים תזונתיים/לספוג ויטמינים ומינרלים. מבחינת השרלטנים, שלא מכירים בהם בכלל, הם גם רעלים). הינה דוגמה לדבליזם הטהור הזה שנקרא דיאטת ניקוי רעלים:

אוכלים אורז מלא, שותים רק מיצים, שוטפים מעיים, לועסים מלח אנגלי ועושים יוגה ב-40 מעלות חום.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3240734,00.html

לא הבנתי על סמך מה החלטת שזה שטויות?!

תפעיל את השכל - הנתונים והעובדות מוצבים לנגד עיניך עכשיו רק צריך להפעיל את השכל ולהגיע למסקנה המתבקשת.

על סמך ה ײעובדותײ הללו אני לא מצליח להסיק שהכתבה שמשה הביא סותרת במשהו את כוונת אלה שמבצעים את מה שכתוב בכתבה.
אולי פשוט השכל שלי לא עובד...

• פותח/ת השרשור
Moshe,
תודה על התשובה המקיפה.
אני לא רשמתי "רעלים", זאת כותרת הכתבה ובכל מקרה אני מאמין שברור לכולנו שהכוונה כאן לא לציאניד או לרעלים דומים. ביקשתי התייחסות רק למשפט המודגש, כלומר האם קיימים שיירי מזון אשר נדבקים לדפנות המעיים (וזה ממש לא חשוב כרגע איזה חלק במעיים) ולא מצליחים לצאת ללא צד שלישי? בכל מקרה, אני מבין מהתשובה שלך כי כנראה שהדבר שטות.

אגב, בשל חוסר המענה הרציני כאן ביומיים הראשונים לקום השרשור (אני לא בא בתלונות לאף אחד), כבר שאלתי את השאלה בפורום גסטרו וקיבלתי תשובה מרופא כי הדבר לא נכון.

מומלץ למי שמתעניין בתחום לקרוא על הנושא תחת מילת החיפוש: Detoxification. ערך הוויקי מכיל בתחתיתו די הרבה הפניות בנושא.
אם אתם מחפשים את השורה התחתונה, זוהי שטות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית