הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוב הדברים שצריך לדעת על תזונה בתמונה וחצי.

מצב
השרשור נעול

knifedefence

מושעה
19
4
נק' מוניטין:
4
19
4
עבירה על חוקי האתר

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
למה כל אחד היום חושב שהוא יכול לפרסם ביוטיוב איך להתאמן ולאכול???

יש הרבה פרטים על התזונה שלא מדויקים בכלל, כמו לא לאכול יותר מ3 צהובים של ביצה ביום, ושאכילת סוכר גורמת לסוכרת, וששיבולת שועל להכנה מהירה מקפיצה את האינסולין.
אין לי ספק שאין לך הכשרה בתזונה, אבל יש לך כוונות טובות.
המידע שם מאוד שגוי, אבל הרעיון של לספור קלוריות מאוד פשטני ודי נכון, אולי זה כן יעזור לאנשים.

מעריך את הניסיון שלך לתת לאנשים חבילה שלימה לתזונה, אימונים והגנה עצמית, אבל אני שואל את עצמי מה ההכשרה והניסיון שלך בדברים האלו?

התוכנית אימונים שנתת הוא פח, ולא רק שהוא ברמה נמוכה, הוא לא מוסבר מספיק מה הכוונה שלך. ועוד זה יותר טוב מרוב האימונים בחדר כושר?

אין לך גיבוי לתוכנית שלך, כי אני לא רואה אותך מיישם משהו מורכב ומראה לנו יכולת אתלטית מיוחדת, מאיפה הטענה שהיא תוכנית טובה? אני יכול לומר שעשיתי בנץ' פרס עם מעל 180 ק"ג, אני מבין קצת בתוכניות אימון. אני לא רואה בתוכנית שנתת משהו מיוחד.

אגש לפיתרון שנתת לבעיות כתפיים, זה עבד לך, ויש סיכוי שזה יעבוד לאחרים, אבל אי אפשר לדעת בוודאות. זה טרנד ביוטיוב לתת פיתרון פשוט לכל בעיה, אבל אני לא חושב שזה עובד ככה, אשמח לשמוע מאיש מקצוע אם אני טועה.

לגבי ההגנה מסכין, לא רע ביחס למה שרואים ביוטיוב, דווקא כאן אני חייב לפרגן לך, אבל אין כאן משהו יותר מידי פרקטי. יש תיאור שיטות על אנשים מאומנויות לחימה שונות, אבל לא הדגמה חיה לקרב מתנהל שאתה מראה איך אתה בפועל תצליח ללכוד את היד של היריב עם הסכין, ואיך תצליח להימנע מהיד השניה שלו שכנראה תנסה לחבוט בך.
הזאת דוגמאות מMMA בלי סכין ולא בקרב, אני לא מאמין שזה יעבוד בקרב.
פגשתי אנשים שהתמודדו עם קרב עם סכין, בדרך כלל גם אם אתה יודע לריב, אתה תקבל דקירה, ולא ראיתי שום דבר בסרטון שמשכנע אותי שאתה יודע להתמודד עם קרב סכינים.

אני חייב לפרגן לך על הניסיון לתת לאנשים הרבה תוכן חשוב במכה אחת, אבל היה עדיף שתכניס כל אחד לסרטון נפרד. ורמת הדיוק שלך והאיכות של הנושאים שאתה כותב עליהם נמוכים מאוד, יש לך הרבה ללמוד בנושאים האלו, אבל כל הכבוד על המאמץ, ותמשיך רק ללמוד ולהחכים.

פתחת את אותו נושא כמה פעמים, לכן אעתיק את ההודעה הזאת בכל אחד מהם.

• פותח/ת השרשור
*ערכתי את ההודעות שלי כמה פעמים. תסתכלו אם בעריכה אולי עניתי על הנקודות שלא עניתי עליהן קודם.

OYP תפרט. למה כל אחד חושב שהוא יכול להגיד על משהו שהוא זבל מבלי לתת את הטיעונים כמו elchonon. יכול להיות שאתה באמת צודק. אני פתוח לשיכנועים. אם תצליח לשכנע אותי שהרבה דברים שם הם שטויות- אני מבטיח לך שפשוט ארשום בסרטון שלאחר הערות שוכנעתי שהצעותיי הן זבל גמור ואין להתייחס אליהן. אז תפרט בבקשה.

Biggg תפרט. תתן לי 2-3 דוגמאות שאשכיל. אני באמת רושם לא בציניות.

תודה על התגובה! elchonon.

אתה צודק סוכר בכמות מוגזמת לא גורם לסכרת באופן ישיר, אלא מעלה את הסיכון לכך בעיקר בדרכים עקיפות (יש על זה הרבה מחקרים בגוגל). אתקן את זה בתיקונים בתיאור הסרטון. תודה. יש גם מחקרים שאפשר למצוא בגוגל שמראים על קשר ישיר למרות שזה כאילו מיתוס. בכל מקרה, מחקרים מראים קורלציה בין כמות הסוכר בדיאטה לבין הסיכוי לסכרת/מחלות לב/שבץ/ טרשת עורקים בין אם הסיבות ישירות או עקיפות. אתה אולי אדם ששומר על אורח חיים בריא ולא מודע לנושא, ולך עוד סוכר לא יזיק. אבל יש אנשים ששותים 3 ליטר קולה ביום וכמה עוגות וחפיסות שוקולד ולא מודעים בכלל לסכנות. לא מעט אנשים כאלה שאני מכיר. שתדע שגם מחקרים מראים שלמשל צריכת סוכר בכמות גבוהה וקפיצות אינסולין גורמות לדברים כמו הזדקנות העור ופגיעה בכלי הדם. כמובן שלא מדובר מנזק מפעם אחת. אבל אחרי 75 שנה על כדור הארץ זה מגיע אלייך. תגיד לי אם בלב שלם וללא חשש היית אוכל סוכר בכמות שיש בליטרים של קולות וחטיפים כמו שהרבה אנשים בעולם המערבי ובישראל אוכלים. תבדוק את אחוזי האלצהיימר, טרשת עורקים, שבץ, מחלות לב בקרב אנשים מבוגרים. לא סתם ההמלצות של כל ארגוני הבריאות לצריכת סוכר נמוכות בהרבה מהצריכה הממוצעת בעולם המערבי.
שים לב שאני גם ממליץ לשלב תבלינים ועשבי תיבול, לא משום שזה טוב לבודיבילדינג או משהו כזה. פשוט מכיוון שזה מוכח במחקרים שזה מונע את המחלות הכרוניות, למשל מכיוון שזה מונע חמצון של כולסטרול ואת שקיעתו בעורקים. לאורך החיים אחרי 75 זה עושה הבדל משמעותי. אותו דבר לגבי אוכל אולטרה מעובד. סטטיסטית הצריכה שלו מעלה את הסיכוי למחלות כרוניות בגיל מבוגר יש על זה הרבה מחקרים.

בנוגע לצהובים של הביצה- יש מחקרים שאתה יכול למצוא בגוגל שזה מעלה את הסיכוי ל atherosclerosis ולא בקצת למרות שזה כאילו ״מיתוס״. כמובן מדובר כאן על צריכה שבועית גבוהה של צהובים לאורך עשרות שנים (כפי שחלק מהאנשים עושים אגב). כמובן שלא מדובר בנזק מיידי. אלא אם תאכל 70 שנה הרבה צהובים כל יום זה יעשה לך נזק. אבל זה משמעותי בגילאים המבוגרים. כאמור לעיל תראה את האחוזים של המחלות הכרוניות בגילאים מבוגרים. יש פשוט אנשים שמתחילים להתאמן וחושבים לאכול המון ביצים ולא מכירים את הסיכון הזה. לכן כל דבר שהמלצתי עליו המלצתי על האופציה היותר בריאה, או על כמות מעטה אם קיימים סיכונים מסויימים. למשל: קינמון רק ציילוני ולא רגיל מהסופר. תבלינים ועשבי מרפא בכמויות שאוכלים באופן רגיל עם האוכל. קקאו- מעט. יין - מעט. ביצים לא להתפרע. שיבולת שועל כשעושים שייק לפיתוח גוף עדיף את הגרסה שהיא לא להכנה מהירה. אני חושב שהטיפים האלה הוגנים ומגובים מחקרית.

בנוגע לשיבולת שועל להכנה מהירה, היא מקפיצה אינסולין משמעותית ביחס לשיבולת שועל רגילה. במיוחד אם אתה עושה שייק למסה ודוחף המון שיבולת שועל כמו שמתאמנים עושים, וכפי שהמלצתי להשתמש בה בשייק, עדיף להשתמש בשיבולת שועל שהיא לא להכנה מהירה. אם תאכל קצת זה כמובן לא משנה. פשוט בשורה הזאת רציתי להעלות את המודעות של אנשים שיש בכלל דבר כזה קפיצות אינסולין. הרבה אנשים בכלל לא מודעים לזה. ובטח ובטח שלא יודעים שזה גורם להזדקנות העור/פגיעה בכלי דם וכו׳.

שיא היכולת האתלטית שלי לפני שנפצעתי היה לעשות 2 מתח על יד אחת על משקל גוף של 90 קילו ללא עזרת היד השנייה. לך עם בנץ׳ של 180 כמובן התוכנית לא תתאים. רשמתי תוכנית לרוב האנשים הממוצעים. לא צריך להיות בה משהו מיוחד. רוב האנשים הממוצעים לא עושים בנץ׳ של 180 (אפילו אם בתיאוריה יש להרבה את הפוטנציאל) ולא יגיעו לזה. זאת תוכנית טובה שמשלבת כוח, כוח מתפרץ, סיבולת, וסיבולת לב ריאה במחיר נמוך ללא לצאת מהבית. אני מנסה לשכנע בה אנשים שלא התאמנו אף פעם להתאמן. לא אנשים כמוך שיודעים מה שהם עושים. דרך אגב שים לב שלאנשים כאלה כפי שרשמתי אני ממליץ להתחיל מסט אחד לכל תרגיל ולא לכשל. ולעלות את הסטים לאט לאט. ולא בהכרח להגיע לתוכנית המלאה, ואף להוריד חלק מהתרגילים שיכולים לעשות להם נזק.בעזרת התוכנית הזאת רוב מוחלט של האנשים יכולים לעבוד בכל טווחי החזרות העיקריים ולבחור את הטווח שמתאים להם בעזרת אורך הרצועות/ זווית הגוף/ תוספת ווסט של משקל. בכל תרגיל שם אתה בקלות יכול לעבוד בטווח של בין 1-20 חזרות (מקסימום). והדגשתי שצריך לגוון בטווחים. אם יש לך במכון טי אר אקס, תנסה את האימון, גם מתאמנים חזקים בחדר כושר שאני מכיר שעשו את האימון נהנו ממנו. אני גם פעם זלזלתי במכשיר הזה וחשבתי שזה משהו של זקנות.

למשל הפייק לבטן עם הטי אר אקס זה תרגיל הבטן הכי טוב שאני אישית עשיתי. עדיף על הרמות רגליים/כפיפות בטן/ כל מכונות הבטן שאני אישית ניסיתי. במיוחד כשמשלבים פלאנק על האמות מיד אחריו ביחד עם הטי אר אקס, ומזיזים את הגוף אחורה כדי לעשות את הפלאנק יותר קשה משמעותית זאת הקומבינציה אולי הכי טובה שיש לבטן. תנסה תראה. הייתי ממליץ כאן לכולם, גם כאלה עם בנץ׳ של 180 להכניס את התרגיל הזה לתוכנית האימונים.

הפתרון שנתתי (העברתי הלאה ממישהו אחר) לכתפיים כמובן לא יעזור לכל בעיה. אבל הוא יעזור להרבה מהסיבה הבאה: הוא עובד על כל שרירי ה rotator cuff שהם קריטיים לייצוב הכתף במקומה. הייתי ממליץ לעשות את זה לכל מתאמן בכדי למנוע בעיות בעתיד. המתיחות הן קריטיות לתת קונטרה לתנוחה שיושבים בה כל היום מול כיסא. היו בערך 7 אנשים שהכרתי שהיו להם קליקים בכתפיים ושהמלצתי להם לעשות את התרגילים האלה, כבר בפעם הראשונה שהם עשו 5 סיבובים כאלה שלהם, בדרך כלל הקליקים נעלמו זמנית באופן משמעותי אם לא לחלוטין. לתוצאות ארוכות טווח יש לעבוד עליהם באופן קבוע. קליקים/חוסר יציבות/ כל מיני שיט בכתפיים זאת אחת הבעיות הכי נפוצות אצל מתאמנים ובהרבה מאוד מקרים הגורם הוא שרירי rotator cuff חלשים ושרירים שמתקצרים עקב ישיבה מול מחשב. אנשים כאן שיש להם קליקים, שינסו 3-5 סיבובים של כל התרגילים ושיגידו אם זה עזר או לא ונעשה סטטיסטיקה. אני מוכן להתערב שלרוב זה יעזור.

*חשוב להדגיש שהכנסתי את זה גם בגלל ניסיון אישי שלי שזה עוזר משמעותית. וגם בגלל שכשעושים בריחים לכתף כמו בסרטון, מאוד כדאי לעבוד על השרירים האלה. תסתכל בפורומים של ג׳יוג׳יטסו ברזיאלי איך אנשים לומדים את זה בדרך הקשה.

בנוגע ליכולת ההתמודדות שלי בלייב: לא מצאתי אף אחד שיסכים לעשות בלייב הדגמה פול כוח ולהעלות סרטון של זה. כל מי שאני מכיר ביישן. הנה אני מציע לך כאן בהתחייבות מול חברי הפורום, שאני מוכן (ואף רוצה) לעשות מולך ניסיון בפול כוח. הרבה נסיונות. נעלה את כל הנסיונות לאינטרנט ונראה סטטיסטיקה של הצלחה כשמדובר באדם (אתה) שחזק משמעותית מהצד השני. אתה יכול לשים גם כובע גרב על הראש אם אתה מתבייש. תשלח לי מייל: ואשמח להפגש. הסברתי גם בסרטון שאם יש פער גדול בכוח ובגודל הסיכוי להצלחה יורד משמעותית ואף מתאפס כשמדובר בבחורה ממוצעת מול גבר ממוצע. או כשהיריב שלכם בנבחרת ישראל בג׳ודו או בהנפת משקולות. אז ברור שהסיכויים נוטים יותר לכיוון האפס. דרך אגב, ההצעה הזאת תקפה לכל חברי הפורום, כל אחד שיפנה אליי וירצה אני אשמח לעשות נגדו נסיונות במאה אחוז כוח ולעלות לאינטרנט את התוצאות ללא עריכה ולעשות סטטיסטיקה של הצלחה. תוכלו לפרסם כאן אם יהיה כאן מישהו שלא אענה להצעה שלו. דווקא ככל שאתם יותר מגודלים וחזקים זה יותר טוב לסרטון =)

בכל מקרה המחבל הממוצע הוא לא חזק במיוחד, לא מיומן במיוחד ולא גדול במיוחד. וגם אחד כזה בקלות יכול להרוג פאוורליפטר מגודל שלא מכיר שום טכניקה. ועם הטכניקה הכי טובה האפשרית במצב העגום הזה, לפווארליפטר יהיה סיכוי לא נמוך להתגבר על המחבל. למעשה במיוחד עבור אנשים חזקים כמו רבים מחברי הפורום הזה, שיותר חזקים מהיריב, הכרת הטכניקות מעלה את הסיכויים שלהם לשרוד באופן סופר משמעותי.

liavv

שים לב שדיברתי בפוסט על האדם הממוצע והדגשתי את האדם הממוצע. לא מידע שאנשים כמוכם צריכים לדעת. האם יש מידע נוסף שאתה חושב שהוא קריטי לשכן מהקומה מתחתייך? האם אתה מוצא שגיאה במידע שנתתי (מעבר לנושא של הסוכר והסכרת שעליו הגבתי בהודעה לעיל, וגם אשנה עכשיו את התיאור של הסרטון בגלל ההערה הנכונה הזאת). האם אתה חושב שאנשים ממוצעים שאין להם שום ידע בתזונה, לא יקבלו תועלת אם יראו את הטכניקות כנגד הסכין ובמקרה יסתכלו גם על התזונה?

התיאור שלי שהתוכנית עדיפה על רוב אימוני הכוח הייתה שגויה לחלוטין. אני כבר מתקן את זה. זאת לא ממש הייתה כוונתי. אלא שהיא לא נחותה מרוב התוכניות שאנשים רגילים עושים בחדרי הכושר. ההוכחה לכך היא שרשמתי מיד לאחר מכן בתיאור של הסרטון שלרוב האנשים הממוצעים היא מספיקה לחלוטין. בדגש על ממוצעים.

elchonon
דרך אגב עכשיו ראיתי שרשמתי שלמרות ששיבולת שועל להכנה מהירה מקפיצה אינסולין (עובדה שאתם יכולים לבדוק) שגם שיבולת שועל להכנה מהירה היא בסדר. לא שללתי אותה או משהו. ככה שאני חושב שהצגתי את זה באופן הגון ונכון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור

ערכתי את ההודעות שלי כמה פעמים. תסתכלו אם בעריכה אולי עניתי על הנקודות שלא עניתי עליהן קודם.*

אם יש עוד הערות תקטלו אותי כמה שיותר. ככה לומדים. אבל תפרטו בכדי שאוכל לנסות להגיב לכם וחברי הפורום יוכלו לשפוט (וגם אני במידה ואני מרגיש שטעיתי) אחרת אין שום משמעות לתגובות שלכם ואין שום משמעות לוויכוח שאמור להפרות וללמד את כולנו (ערכתי גם את ההודעה שלי לעיל כמה פעמים. שימו לב לעריכות). ושום אני רושם כאן שאני מחפש אנשים לנסות עליהם את הטכניקות בלייב ולראות בסטטיסטיקה איך זה מצליח מול אנשים שונים. לא יהיה אחד שאדחה אותו. הפוך אשמח לקבל כמה שיותר פניות. אפשר גם לשים עליכם כובע גרב אם אתם מתביישים. כפי שהסברתי בסרטון, אם יש פער גדול בכוח ובגודל הסיכוי להצלחה יורד משמעותית ואף מתאפס כשמדובר בבחורה ממוצעת מול גבר ממוצע. או כשהיריב שלכם בנבחרת ישראל בג׳ודו או בהנפת משקולות. אז ברור שהסיכויים נוטים יותר לכיוון האפס. מנגד, כשהפערים לא גדולים יש סיכוי לא נמוך להצלחה. עדיף על פשוט להדקר למוות או לנסות משהו שלא עובד. למשל הנרצחים האחרונים, אפילו לא היה להם קצה של חוט מה לעשות. צריך לנסות את הטכניקות הכי יעילות שאפשר במצב הביש הזה וזה יתן לכם סיכוי מסויים.

ושוב אני מדגיש שמה שרשמתי שהתוכנית עדיפה על רוב תוכניות הכוח, זאת כמובן שטות גמורה שלא התכוונתי אליה. תיקנתי אותה. לראיה בפורום של האימונים פרסמתי את התוכנית גם כן ורשמתי שם שזאת תוכנית שלרוב האוכלוסיה אין צורך ביותר ממנה. (לא אנשים כמוכם) וגם בסרטון ביוטיוב רשמתי ש״אף מתאמנים רציניים בחדרי כושר יופתעו לגלות עד כמה היא יעילה כשהם ינסו ויוכלו אולי ליישם אותה בזמנים שאין להם גישה לחדר כושר״. ואני עומד מאחורי זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תפרט. למה כל אחד חושב שהוא יכול להגיד על משהו שהוא זבל מבלי לתת את הטיעונים כמו elchonon. יכול להיות שאתה באמת צודק. אני פתוח לשיכנועים. אם תצליח לשכנע אותי שהרבה דברים שם הם שטויות- אני מבטיח לך שפשוט ארשום בסרטון שלאחר הערות שוכנעתי שהצעותיי הן זבל גמור ואין להתייחס אליהן. אז תפרט בבקשה.
תראה, באמת לא בקטע רע ובאמת נראה שאתה אחלה גבר ויש לך כוונות טובות, אבל בשיא הרצינות לא נראה שיש לך יותר ידע בתזונה ואימוני כוח מסתם אחד שראה כמה סרטונים של *שם*פיט ביוטיוב, וקשה לענות לך ברצינות על זה כי באמת יש לך כל כך הרבה שגיאות. אני לא מנסה להוריד אותך או משהו, אבל פשוט זה שאתה אוהב את התחום לא אומר שאתה יודע אותו לעומק ולא אומר שאתה יודע ללמד אותו.

לגביי האומנות לחימה אין מושג מה הרמה של התוכן כי אין לי מושג באמנויות לחימה, אז על זה אני לא מדבר.

• פותח/ת השרשור
תראה, באמת לא בקטע רע ובאמת נראה שאתה אחלה גבר ויש לך כוונות טובות, אבל בשיא הרצינות לא נראה שיש לך יותר ידע בתזונה ואימוני כוח מסתם אחד שראה כמה סרטונים של *שם*פיט ביוטיוב, וקשה לענות לך ברצינות על זה כי באמת יש לך כל כך הרבה שגיאות. אני לא מנסה להוריד אותך או משהו, אבל פשוט זה שאתה אוהב את התחום לא אומר שאתה יודע אותו לעומק ולא אומר שאתה יודע ללמד אותו.

לגביי האומנות לחימה אין מושג מה הרמה של התוכן כי אין לי מושג באמנויות לחימה, אז על זה אני לא מדבר.

אני דווקא חושב שכן יש לי טיפה ידע באימונים ותזונה כי כל החיים התאמנתי ובשיא שקלתי 92 קילו על אחוז שומן נמוך והייתי עושה 2 מתח על יד אחת ללא עזרת היד השנייה למשל. אני מצרף את התמונה שלי לפני הפציעה. הייתי מתאמן רק בטי אר אקס בזמן הזמן וכמה שנים לפני זה. אני אגב 1.92. עכשיו אני שוקל איזה 79. אני גורס שהידע שפרסמתי לעיל מספיק בכדי להגיע לתוצאות כמו בתמונה לגבר ממוצע/ממוצע פלוס (תראה איך אני נראה עכשיו למשל בסרטון). אני יודע שבסרטון אני נראה שחיף וגם חשבתי שאולי בגלל זה אנשים לא ירצו לעשות את התוכנית. אבל יש אתלטים, לוחמי mma, מתאבקים אולימפיים/ג׳ודוקא שלא כולם במשקל כבד, והם אתלטים ברמה הכי גבוהה שיש וממש ממש לא נראים כמו בודיבילדרים (ואפילו כולל האלה במשקלים כבדים). אין שום קשר. ברור שההכי טובים במשקל כבד יהיו יותר טובים מהקטנים יותר. ושיש לזה השפעה רצינית אבל הבנתם את כוונתי. דרך אגב אני לא מתיימר להיות איזה לוחם על. אני רק חובב של התחום שחקר את נושא ההגנה נגד נשק קר לעומק וניסה את כל הטכניקות שיש ביוטיוב כנגד סכין, וטכניקות רלוונטיות מקרבות mma אמיתיים שאותם אני אוהב לראות ושמתי את מה שעבד לי ולחבריי במציאות. וזה הסרטון הכי טוב בוודאות באינטרנט כי ראיתי בערך את כולם בכל השפות. כן ממש ישבתי עם גוגל טרנסלייט. הסיכוי שיש סרטון טוב מזה באינטרנט הוא אפסי.

בנוסף, אם אתה חזק ואין לך ידע באומנויות לחימה זה טוב. זה שילוב מעניין לנסות עליו את הטכניקות.

נבדוק סטטיסית עד כמה הטכניקות השונות עובדות עליייך ונעלה לאינטרנט את המיני מחקר לטובת כולם.
עכשיו גם שמתי לב ששכחתי להתייחס לנושא הסיבים התזונתיים. צריך להוסיף.

קבצים מצורפים

• danny123.jpg
    danny123.jpg
    KB 62.9 · צפיות: 61
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
1.92 וגם תמונה עם תחתון...
אתה מוזמן לנסות עלי טכניקות שונות anytime...
🤣🤣

נעשה שנינו עם תחתונים נצלם סרטון ונעלה לטובת הציבור. אבל עכשיו אני נראה פחות טוב כמו שרואים בסרטון ירדתי ביופי גם בפנים, התחלתי להתקרח. אני מקווה שאתה מספיק חתיך בשביל לאזן את התמונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מתייחסת רק לתמונות כי לא ראיתי את הסרטון.
הייתי מוסיפה הסבר על נתרן ופחמימות והתגובה של הגוף אליהן.
זה משהו שלדעתי לא מדברים עליו מספיק ואם היה את הידע הזה לקהל הרחב, לצד ידע בכלל על אגירת נוזלים, אולי זה היה מביא שינוי ביחס של אנשים לתנודות משקל.
אני לא אשת מקצוע בנושא, רק משתפת כמה הידע הזה היה בעל השפעה אצלי וכמה אני רואה בו ערך.

*ערכתי את ההודעות שלי כמה פעמים. תסתכלו אם בעריכה אולי עניתי על הנקודות שלא עניתי עליהן קודם.

OYP תפרט. למה כל אחד חושב שהוא יכול להגיד על משהו שהוא זבל מבלי לתת את הטיעונים כמו elchonon. יכול להיות שאתה באמת צודק. אני פתוח לשיכנועים. אם תצליח לשכנע אותי שהרבה דברים שם הם שטויות- אני מבטיח לך שפשוט ארשום בסרטון שלאחר הערות שוכנעתי שהצעותיי הן זבל גמור ואין להתייחס אליהן. אז תפרט בבקשה.

Biggg תפרט. תתן לי 2-3 דוגמאות שאשכיל. אני באמת רושם לא בציניות.

תודה על התגובה! elchonon.

אתה צודק סוכר בכמות מוגזמת לא גורם לסכרת באופן ישיר, אלא מעלה את הסיכון לכך בעיקר בדרכים עקיפות (יש על זה הרבה מחקרים בגוגל). אתקן את זה בתיקונים בתיאור הסרטון. תודה. יש גם מחקרים שאפשר למצוא בגוגל שמראים על קשר ישיר למרות שזה כאילו מיתוס. בכל מקרה, מחקרים מראים קורלציה בין כמות הסוכר בדיאטה לבין הסיכוי לסכרת/מחלות לב/שבץ/ טרשת עורקים בין אם הסיבות ישירות או עקיפות. אתה אולי אדם ששומר על אורח חיים בריא ולא מודע לנושא, ולך עוד סוכר לא יזיק. אבל יש אנשים ששותים 3 ליטר קולה ביום וכמה עוגות וחפיסות שוקולד ולא מודעים בכלל לסכנות. לא מעט אנשים כאלה שאני מכיר. שתדע שגם מחקרים מראים שלמשל צריכת סוכר בכמות גבוהה וקפיצות אינסולין גורמות לדברים כמו הזדקנות העור ופגיעה בכלי הדם. כמובן שלא מדובר מנזק מפעם אחת. אבל אחרי 75 שנה על כדור הארץ זה מגיע אלייך. תגיד לי אם בלב שלם וללא חשש היית אוכל סוכר בכמות שיש בליטרים של קולות וחטיפים כמו שהרבה אנשים בעולם המערבי ובישראל אוכלים. תבדוק את אחוזי האלצהיימר, טרשת עורקים, שבץ, מחלות לב בקרב אנשים מבוגרים. לא סתם ההמלצות של כל ארגוני הבריאות לצריכת סוכר נמוכות בהרבה מהצריכה הממוצעת בעולם המערבי.
שים לב שאני גם ממליץ לשלב תבלינים ועשבי תיבול, לא משום שזה טוב לבודיבילדינג או משהו כזה. פשוט מכיוון שזה מוכח במחקרים שזה מונע את המחלות הכרוניות, למשל מכיוון שזה מונע חמצון של כולסטרול ואת שקיעתו בעורקים. לאורך החיים אחרי 75 זה עושה הבדל משמעותי. אותו דבר לגבי אוכל אולטרה מעובד. סטטיסטית הצריכה שלו מעלה את הסיכוי למחלות כרוניות בגיל מבוגר יש על זה הרבה מחקרים.

בנוגע לצהובים של הביצה- יש מחקרים שאתה יכול למצוא בגוגל שזה מעלה את הסיכוי ל atherosclerosis ולא בקצת למרות שזה כאילו ״מיתוס״. כמובן מדובר כאן על צריכה שבועית גבוהה של צהובים לאורך עשרות שנים (כפי שחלק מהאנשים עושים אגב). כמובן שלא מדובר בנזק מיידי. אלא אם תאכל 70 שנה הרבה צהובים כל יום זה יעשה לך נזק. אבל זה משמעותי בגילאים המבוגרים. כאמור לעיל תראה את האחוזים של המחלות הכרוניות בגילאים מבוגרים. יש פשוט אנשים שמתחילים להתאמן וחושבים לאכול המון ביצים ולא מכירים את הסיכון הזה. לכן כל דבר שהמלצתי עליו המלצתי על האופציה היותר בריאה, או על כמות מעטה אם קיימים סיכונים מסויימים. למשל: קינמון רק ציילוני ולא רגיל מהסופר. תבלינים ועשבי מרפא בכמויות שאוכלים באופן רגיל עם האוכל. קקאו- מעט. יין - מעט. ביצים לא להתפרע. שיבולת שועל כשעושים שייק לפיתוח גוף עדיף את הגרסה שהיא לא להכנה מהירה. אני חושב שהטיפים האלה הוגנים ומגובים מחקרית.

בנוגע לשיבולת שועל להכנה מהירה, היא מקפיצה אינסולין משמעותית ביחס לשיבולת שועל רגילה. במיוחד אם אתה עושה שייק למסה ודוחף המון שיבולת שועל כמו שמתאמנים עושים, וכפי שהמלצתי להשתמש בה בשייק, עדיף להשתמש בשיבולת שועל שהיא לא להכנה מהירה. אם תאכל קצת זה כמובן לא משנה. פשוט בשורה הזאת רציתי להעלות את המודעות של אנשים שיש בכלל דבר כזה קפיצות אינסולין. הרבה אנשים בכלל לא מודעים לזה. ובטח ובטח שלא יודעים שזה גורם להזדקנות העור/פגיעה בכלי דם וכו׳.

שיא היכולת האתלטית שלי לפני שנפצעתי היה לעשות 2 מתח על יד אחת על משקל גוף של 90 קילו ללא עזרת היד השנייה. לך עם בנץ׳ של 180 כמובן התוכנית לא תתאים. רשמתי תוכנית לרוב האנשים הממוצעים. לא צריך להיות בה משהו מיוחד. רוב האנשים הממוצעים לא עושים בנץ׳ של 180 (אפילו אם בתיאוריה יש להרבה את הפוטנציאל) ולא יגיעו לזה. זאת תוכנית טובה שמשלבת כוח, כוח מתפרץ, סיבולת, וסיבולת לב ריאה במחיר נמוך ללא לצאת מהבית. אני מנסה לשכנע בה אנשים שלא התאמנו אף פעם להתאמן. לא אנשים כמוך שיודעים מה שהם עושים. דרך אגב שים לב שלאנשים כאלה כפי שרשמתי אני ממליץ להתחיל מסט אחד לכל תרגיל ולא לכשל. ולעלות את הסטים לאט לאט. ולא בהכרח להגיע לתוכנית המלאה, ואף להוריד חלק מהתרגילים שיכולים לעשות להם נזק.בעזרת התוכנית הזאת רוב מוחלט של האנשים יכולים לעבוד בכל טווחי החזרות העיקריים ולבחור את הטווח שמתאים להם בעזרת אורך הרצועות/ זווית הגוף/ תוספת ווסט של משקל. בכל תרגיל שם אתה בקלות יכול לעבוד בטווח של בין 1-20 חזרות (מקסימום). והדגשתי שצריך לגוון בטווחים. אם יש לך במכון טי אר אקס, תנסה את האימון, גם מתאמנים חזקים בחדר כושר שאני מכיר שעשו את האימון נהנו ממנו. אני גם פעם זלזלתי במכשיר הזה וחשבתי שזה משהו של זקנות.

למשל הפייק לבטן עם הטי אר אקס זה תרגיל הבטן הכי טוב שאני אישית עשיתי. עדיף על הרמות רגליים/כפיפות בטן/ כל מכונות הבטן שאני אישית ניסיתי. במיוחד כשמשלבים פלאנק על האמות מיד אחריו ביחד עם הטי אר אקס, ומזיזים את הגוף אחורה כדי לעשות את הפלאנק יותר קשה משמעותית זאת הקומבינציה אולי הכי טובה שיש לבטן. תנסה תראה. הייתי ממליץ כאן לכולם, גם כאלה עם בנץ׳ של 180 להכניס את התרגיל הזה לתוכנית האימונים.

הפתרון שנתתי (העברתי הלאה ממישהו אחר) לכתפיים כמובן לא יעזור לכל בעיה. אבל הוא יעזור להרבה מהסיבה הבאה: הוא עובד על כל שרירי ה rotator cuff שהם קריטיים לייצוב הכתף במקומה. הייתי ממליץ לעשות את זה לכל מתאמן בכדי למנוע בעיות בעתיד. המתיחות הן קריטיות לתת קונטרה לתנוחה שיושבים בה כל היום מול כיסא. היו בערך 7 אנשים שהכרתי שהיו להם קליקים בכתפיים ושהמלצתי להם לעשות את התרגילים האלה, כבר בפעם הראשונה שהם עשו 5 סיבובים כאלה שלהם, בדרך כלל הקליקים נעלמו זמנית באופן משמעותי אם לא לחלוטין. לתוצאות ארוכות טווח יש לעבוד עליהם באופן קבוע. קליקים/חוסר יציבות/ כל מיני שיט בכתפיים זאת אחת הבעיות הכי נפוצות אצל מתאמנים ובהרבה מאוד מקרים הגורם הוא שרירי rotator cuff חלשים ושרירים שמתקצרים עקב ישיבה מול מחשב. אנשים כאן שיש להם קליקים, שינסו 3-5 סיבובים של כל התרגילים ושיגידו אם זה עזר או לא ונעשה סטטיסטיקה. אני מוכן להתערב שלרוב זה יעזור.

*חשוב להדגיש שהכנסתי את זה גם בגלל ניסיון אישי שלי שזה עוזר משמעותית. וגם בגלל שכשעושים בריחים לכתף כמו בסרטון, מאוד כדאי לעבוד על השרירים האלה. תסתכל בפורומים של ג׳יוג׳יטסו ברזיאלי איך אנשים לומדים את זה בדרך הקשה.

בנוגע ליכולת ההתמודדות שלי בלייב: לא מצאתי אף אחד שיסכים לעשות בלייב הדגמה פול כוח ולהעלות סרטון של זה. כל מי שאני מכיר ביישן. הנה אני מציע לך כאן בהתחייבות מול חברי הפורום, שאני מוכן (ואף רוצה) לעשות מולך ניסיון בפול כוח. הרבה נסיונות. נעלה את כל הנסיונות לאינטרנט ונראה סטטיסטיקה של הצלחה כשמדובר באדם (אתה) שחזק משמעותית מהצד השני. אתה יכול לשים גם כובע גרב על הראש אם אתה מתבייש. ואשמח להפגש. הסברתי גם בסרטון שאם יש פער גדול בכוח ובגודל הסיכוי להצלחה יורד משמעותית ואף מתאפס כשמדובר בבחורה ממוצעת מול גבר ממוצע. או כשהיריב שלכם בנבחרת ישראל בג׳ודו או בהנפת משקולות. אז ברור שהסיכויים נוטים יותר לכיוון האפס. דרך אגב, ההצעה הזאת תקפה לכל חברי הפורום, כל אחד שיפנה אליי וירצה אני אשמח לעשות נגדו נסיונות במאה אחוז כוח ולעלות לאינטרנט את התוצאות ללא עריכה ולעשות סטטיסטיקה של הצלחה. תוכלו לפרסם כאן אם יהיה כאן מישהו שלא אענה להצעה שלו. דווקא ככל שאתם יותר מגודלים וחזקים זה יותר טוב לסרטון =)

בכל מקרה המחבל הממוצע הוא לא חזק במיוחד, לא מיומן במיוחד ולא גדול במיוחד. וגם אחד כזה בקלות יכול להרוג פאוורליפטר מגודל שלא מכיר שום טכניקה. ועם הטכניקה הכי טובה האפשרית במצב העגום הזה, לפווארליפטר יהיה סיכוי לא נמוך להתגבר על המחבל. למעשה במיוחד עבור אנשים חזקים כמו רבים מחברי הפורום הזה, שיותר חזקים מהיריב, הכרת הטכניקות מעלה את הסיכויים שלהם לשרוד באופן סופר משמעותי.

liavv

שים לב שדיברתי בפוסט על האדם הממוצע והדגשתי את האדם הממוצע. לא מידע שאנשים כמוכם צריכים לדעת. האם יש מידע נוסף שאתה חושב שהוא קריטי לשכן מהקומה מתחתייך? האם אתה מוצא שגיאה במידע שנתתי (מעבר לנושא של הסוכר והסכרת שעליו הגבתי בהודעה לעיל, וגם אשנה עכשיו את התיאור של הסרטון בגלל ההערה הנכונה הזאת). האם אתה חושב שאנשים ממוצעים שאין להם שום ידע בתזונה, לא יקבלו תועלת אם יראו את הטכניקות כנגד הסכין ובמקרה יסתכלו גם על התזונה?

התיאור שלי שהתוכנית עדיפה על רוב אימוני הכוח הייתה שגויה לחלוטין. אני כבר מתקן את זה. זאת לא ממש הייתה כוונתי. אלא שהיא לא נחותה מרוב התוכניות שאנשים רגילים עושים בחדרי הכושר. ההוכחה לכך היא שרשמתי מיד לאחר מכן בתיאור של הסרטון שלרוב האנשים הממוצעים היא מספיקה לחלוטין. בדגש על ממוצעים.

elchonon
דרך אגב עכשיו ראיתי שרשמתי שלמרות ששיבולת שועל להכנה מהירה מקפיצה אינסולין (עובדה שאתם יכולים לבדוק) שגם שיבולת שועל להכנה מהירה היא בסדר. לא שללתי אותה או משהו. ככה שאני חושב שהצגתי את זה באופן הגון ונכון.
אין לי כוח להיכנס לדיון על בריאות וסכנות שבמזון, אני לא מסכים עם הטענות שלך.
המחקרים השונים שאתה מציע לי לעשות גוגל עליהם, אני מכיר ועברתי עליהם מזמן, אתה לא מספיק בקיא בהם ומוציא אותם מהקשרם.
אני בטוח שהכוונות שלך טובות ושאתה מנסה לכוון אנשים לאורח חיים בריא לשיטתך, אבל הכשרה ומידע קונקרטי עדכני אין לך לדעתי.

אציין רק שאני אישית אוכל כל יום 6 ביצים עם הצהוב מעל 9 שנים, הכולסטרול שלי מתחת לנורמה, זה אפילו מעט מדאיג אותי. הלוואי שיכולתי להעלות את הכולסטרול שלי, היום יותר מחקרים מראים שהגנטיקה ודברים אחרים במזון מלבד השומן עצמו קשורים לרמות כולסטרול, בקיצור צהוב של הביצים לא הבעיה, או לא הבעיה לבד, והביטחון שלך לצייר את זה ככה מדאיג אותי.

אני חושב שאתה נותן יותר מידי קרדיט לתוכנית שלך כשלמעשה היא לא נראית לי שווה הרבה, אבל מה אני יודע.

עשיתי את התרגילים השונים שאתה מדבר עליהם, אני מתאמן מעל 11 שנים בחדר כושר, ועוד כמה מחוץ, התרגילים שאתה מציע לא יתנו לי כלום, פלאנק עם TRX זה חרטא, אין לזה איך לשפר את הכוח שלי יותר מפשוט להמשיך לעשות סקוואט, בנץ' ודדליפט.

אשמח להיפגש בלייב לתרגול הגנה מסכין, נשתמש בסכין מזויף מעץ או משהו כזה. אבל זה לא כל כך הוגן, אני חושב שאני משמעותית חזק ממך והדרכתי בעצמי קבוצות הגנה עצמית.

רוב המחבלים לא חזקים? תצפה בפיגוע ברחוב גאולה לפני כמה שנים, מחבל ענק ומסומם. אין איזה גוף של מחבלים, חולי נפש מגיעים בכל הגדלים והמינים.

בקיצור, אשמח שתראה לי איך להתגונן פרקטית מסכין, אני מת לדעת להגן על עצמי.
אני רושם כאן שאני מחפש אנשים לנסות עליהם את הטכניקות בלייב ולראות בסטטיסטיקה איך זה מצליח מול אנשים שונים. יהיה אחד שאדחה אותו. הפוך אשמח לקבל כמה שיותר פניות. אפשר גם לשים עליכם כובע גרב אם אתם מתביישים. כפי שהסברתי בסרטון, אם יש פער גדול בכוח ובגודל הסיכוי להצלחה יורד משמעותית ואף מתאפס כשמדובר בבחורה ממוצעת מול גבר ממוצע. או כשהיריב שלכם בנבחרת ישראל בג׳ודו או בהנפת משקולות. אז ברור שהסיכויים נוטים יותר לכיוון האפס. מנגד, כשהפערים לא גדולים יש סיכוי לא נמוך להצלחה. עדיף על פשוט להדקר למוות או לנסות משהו שלא עובד. למשל הנרצחים האחרונים, אפילו לא היה להם קצה של חוט מה לעשות. צריך לנסות את הטכניקות הכי יעילות שאפשר במצב הביש הזה וזה יתן לכם סיכוי מסויים
איזה עיר אתה גר?
אני בטוח שמישהו באזור שלך מהפורום יקפוץ לתרגול מציל חיים נגד סכין, אני יודע שאני מוכן.
אני בבית שמש, קרוב אליך?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אקדח הופך אותך למטרה של מחבל, הרבה מחזיקי אקדח מתו מהאקדח של עצמם.
ואני לא באמת מנסה ללמוד להתגונן מסכין, אני מאמין שלהרים אבנים ומקלות או לברוח פי כמה יותר יעיל נגד סכין מאשר בריח לשבירת היד שעושים בUFC.

אקדח הופך אותך למטרה של מחבל, הרבה מחזיקי אקדח מתו מהאקדח של עצמם.
ואני לא באמת מנסה ללמוד להתגונן מסכין, אני מאמין שלהרים אבנים ומקלות או לברוח פי כמה יותר יעיל נגד סכין מאשר בריח לשבירת היד שעושים בUFC.
השאלה זה לא רק אם אתה שורד, זה גם אם מי שמסביבך שורד

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית