צמים בכיפור?

• פותח/ת השרשור liavv
  • פורסם בתאריך

צמים בכיפור?

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
הייתי צריך לפתוח את הדיון קצת יותר מוקדם, שיהיה אפשר להתנגח אחד עם השני על ענייני דת
עכשיו כנראה שלא נספיק ובצאת כיפור האווירה קצת יותר רגועה 🤣

לצום בכיפור זה מיותר.
"בריאותי"-אין שום ביסוס מדעי לזה.
"מסורת"-המסורת זה לסבול ולהרעיב את עצמך ל25 שעות?

לצום בכיפור זה מיותר.
מיותר כי זה לא מסתדר עם האמונה שלך? מיותר זה בעיני המתבונן. גם אני לא צם ולא מאמין, אבל כל אחד שיעשה מה שטוב לו.

הבנתי היטב למה בעינייך הצום מיותר. אני טוען שהכל בעיני המתבונן ושכל אחד יעשה מה שטוב לו. פשוט.

לצום בכיפור זה מיותר.

כן המסורת היא להרעיב את עצמך ולסבול 25 שעות... אם לא הבנת את זה עד עכשיו זה בדיוק הפואנטה למה צמים

כן המסורת היא להרעיב את עצמך ולסבול 25 שעות... אם לא הבנת את זה עד עכשיו זה בדיוק הפואנטה למה צמים
חשבתי שהפואנטה של לצום זה על מנת לגרום לאלוהים "לסלוח" לך על החטאים שביצעת.
אבל היי, טוב לדעת שצמים סתם ככה ללא סיבה מיוחדת, רק על מנת לסבול.

תשמע אני לא מאמין אבל אתה מדבר שטויות בטונות
אתה אנטי על גבול הטמטום נגד הדת לפחות אל תאמר דברים שאתה לא יודע.

ציטוט קטן שאולי יחדיר לך קצת ידע
"צום יום כיפור הוא מצווה מהתורה, שבה היהודי קיבל הוראה לענות את נפשו. כלומר לצום. זהו היום היחיד בשנה שעליו נאמר במפורש בתורה, שיש להתענות בו ולצום. המנהג היהודי ביום הזה הוא להתנתק מעולם החומר, ללבוש לבן ולהידמות למלאכים לבנים."

תשמע אני לא מאמין אבל אתה מדבר שטויות בטונות
אתה אנטי על גבול הטמטום נגד הדת לפחות אל תאמר דברים שאתה לא יודע.

ציטוט קטן שאולי יחדיר לך קצת ידע
"צום יום כיפור הוא מצווה מהתורה, שבה היהודי קיבל הוראה לענות את נפשו. כלומר לצום. זהו היום היחיד בשנה שעליו נאמר במפורש בתורה, שיש להתענות בו ולצום. המנהג היהודי ביום הזה הוא להתנתק מעולם החומר, ללבוש לבן ולהידמות למלאכים לבנים."

קח את המשך הציטוט

הצום ביום-הכיפורים אולי בא כדי לכפר על עוונותינו בשנה החולפת, לכפר על נפשותינו ולקבל אחריות על המעשים שעשינו. פעם היה הרעיון של חרטה ועינוי הנפש הרבה יותר משמעותי, אבל בימינו הוא קצת פחות מחמיר. ביום הזה מנתק את עצמו היהודי מעולם החומר, כדי לגלות את הנפש. כשלא דואגים לצרכי הגוף, כמו האכילה והשתייה, יכולה הנפש לפרוץ ולהתגלות.
זה רק מחזק את מה שכתבתי, אתה בוחר לסבול ללא שום סיבה נראית לעין. רצחת, אנסת, פגעת?תצום!אלוהים יסלח לך אם תצום.

מילא, דחוף את הקנאה דתית שלך למקום אחד כיוון שזה לא מעניין אותי.
שמע ארתורציק אתה חייב להפסיק להתנגח עם כל העולם. איש איש באמנותו יחיה
אני לא מתנגח עם איש, אני מביע את דעתי. אני לא כופה את דעתי על איש, אלא אך ורק מביע אותה. אשמתי שאנשים פה בוחרים להעלב מכל שטות?
ועוד אותם האלו שנעלבים, הינם אותם שצורחים "פוגעים לנו בחופש הביטוי, תלמדו לכתוב דעה של אחרים". אך בו זמנית עושים ההפך.
בפועל רק לציין הביטוי שכתבת הינו עיוות של ציטוט מהתנ"ך.

המטרה של צום היא להתענות בשביל לבצע חשבון נפש מול עצמך לפני חשבון נפש מול אלוהים.
מבין הרבה דברים חרא של היהדות דווקא ביום כיפור אתה מתנגח?
יום שהתכלית שלו (בכוונת המשורר, לא מדבר על מה אנשים עושים מזה בפועל) היא חשבון נפש עם עצמך על איפה היית טוב ואיפה היית לא טוב השנה על מנת לשפר את עצמך לשנה הבאה, ובמקומות שטעית ללכת לחפש סליחה אמיתית וכנה על הטעויות שלך.
אתה יכול להגיד שלענות את עצמך ולצום בשביל זה זה טיפשי - אבל וואלה, אם לא יצא לך לחוות את צום יום כיפור אתה לא מבין כמה זה באמת אווירה אחרת שכשלוקחים אותה לכיוון הנכון באמת יכולה לשרת את המטרות האלה.
*כותב הפוסט אכל בכניסת החג פסטה עם שמנת וחזה אווז ובמאנץ' לילי אכל נקניק חזיר.

המטרה של צום היא להתענות בשביל לבצע חשבון נפש מול עצמך לפני חשבון נפש מול אלוהים.
מבין הרבה דברים חרא של היהדות דווקא ביום כיפור אתה מתנגח?
יום שהתכלית שלו (בכוונת המשורר, לא מדבר על מה אנשים עושים מזה בפועל) היא חשבון נפש עם עצמך על איפה היית טוב ואיפה היית לא טוב השנה על מנת לשפר את עצמך לשנה הבאה, ובמקומות שטעית ללכת לחפש סליחה אמיתית וכנה על הטעויות שלך.
אתה יכול להגיד שלענות את עצמך ולצום בשביל זה זה טיפשי - אבל וואלה, אם לא יצא לך לחוות את צום יום כיפור אתה לא מבין כמה זה באמת אווירה אחרת שכשלוקחים אותה לכיוון הנכון באמת יכולה לשרת את המטרות האלה.
*כותב הפוסט אכל בכניסת החג פסטה עם שמנת וחזה אווז ובמאנץ' לילי אכל נקניק חזיר.
לא מתנגח בכלום, אני מביע את דעתי. האם יש בעיה בהבעת דעתי כל עוד אינה מסיתה, מעליבה או גורמת לנזק כלשהו?האם אני כופה את דעתי על מישהו?
מה הטענה שלכם בעצם?אסור לאנשים להביע את דעתם כנגד הדת בגלל שיש כמה אנשים רגישים בפורום?

לא מתנגח בכלום, אני מביע את דעתי. האם יש בעיה בהבעת דעתי כל עוד אינה מסיתה, מעליבה או גורמת לנזק כלשהו?האם אני כופה את דעתי על מישהו?
מה הטענה שלכם בעצם?אסור לאנשים להביע את דעתם כנגד הדת בגלל שיש כמה אנשים רגישים בפורום?
אז להגיד למישהו שהמנהג הדתי שלו מיותר זה לא מעליב? חלילה אני לא אומר לא להביע את הדעה נגד הדת. יותר מזה - אני עושה את זה המון בעצמי. אבל אפשר להביע דעה בצורה מכבדת ועניינית. או מימז מרושעים. מימז מרושעים זאת דרך לגיטימית בעיניי.

אז להגיד למישהו שהמנהג הדתי שלו מיותר זה לא מעליב? חלילה אני לא אומר לא להביע את הדעה נגד הדת. יותר מזה - אני עושה את זה המון בעצמי. אבל אפשר להביע דעה בצורה מכבדת ועניינית. או מימז מרושעים. מימז מרושעים זאת דרך לגיטימית בעיניי.
אז בעצם הטענה שלך שאם הייתי כותב את זה בMEME זה לא היה מעליב?
אני מביע את דעתי. איני יכול לשלוט במה אנשים מרגישים או כיצד הם מקבלים דברים.
אין הבדל בלי להגיד שמנהג מסוים הוא מיותר לבין להגיד שמישהו שהוא מתלבש מכוער. אבל משום מה הראשון מעליב ומרושע, אבל השני בסדר.

אז בעצם הטענה שלך שאם הייתי כותב את זה בMEME זה לא היה מעליב?
אני מביע את דעתי. איני יכול לשלוט במה אנשים מרגישים או כיצד הם מקבלים דברים.
אין הבדל בלי להגיד שמנהג מסוים הוא מיותר לבין להגיד שמישהו שהוא מתלבש מכוער. אבל משום מה הראשון מעליב ומרושע, אבל השני בסדר.
32E39C4A-9852-43B4-B54D-7A3604B2597C.jpeg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית