הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד שתיית בירה משפיעה על ביצועים והתאוששות מאימונים?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
בירה איילת.jpeg

בירה הינה משקה פופולארי שבאופן מסורתי נצרך במדינות מערביות לאחר אימונים ותחרויות קבוצתיות. בירה מכילה פוליפנולים, תרכובות כימיות צמחיות שנחשבות נוגדות חמצון. לכן, בכמות מתונה, קיימים יתרונות בריאותיים לבירה על אף תכולת האלכוהול (שאינה גבוהה יחסית).
בסקירה הנוכחית נבחנו השפעות של שתיית בירה על ביצועים באימונים, הסתגלות לאימונים והתאוששות בין האימונים.
בסקירה נכללו 16 מחקרים ולהלן התוצאות:

השפעות מיידיות:
למטרת התאוששות לאחר אימון, בירה כמקור יחיד להחזרת נוזלים תהיה פתרון פחות טוב מכיוון שלאלכוהול יש אפקט משתן. הפתרונות לכך יכולים להיות צריכת בירה ללא אלכוהול או תוספת של נתרן לבירה, אך האופציה הזאת פוגעת בטעם (נתרן מוסיף מליחות).
כדי להחזיר נוזלים באופן אופטימלי, ניתן לצרוך בירה באחוזי אלכוהול נמוכים יחסית (עד 4% אלכוהול) ובכמות של עד 700 מ"ל כאשר במקביל צורכים מזון ומים.

בירה לפני אימון:
ברור כי בירה לפני אימון אינה מומלצת בגלל השפעת הבירה על מערכת העצבים. לגבי לילה לפני אימון – נכון שכמויות גבוהות של בירה שמביאות למצב של "הנגאובר" תפגענה בביצועים ביום שלמחרת, במיוחד כאשר זה בא בשילוב של שעות שינה מועטות, אך לא נראה שבירה אלכוהולית בכמות מתונה (כ-600 מ"ל ליום לגברים וכ-300 מ"ל ליום לנשים) משפיעה על ביצועים באימוני כוח או סיבולת כאשר היא נצרכת בלילה שלפני האימון.

השפעות ארוכות טווח:
המחקרים שבחנו השפעות ארוכות טווח של שתיית בירה על ביצועים והתאוששות מאימונים נערכו בין 4 ל-10 שבועות. לפיהם, לצריכה מתונה (כ-600 מ"ל ליום לגברים וכ-300 מ"ל ליום לנשים) לא נמצאה השפעה שלילית על הרכב הגוף או על הכוח. הודות לפוליפנולים בבירה, לשתיית בירה נטולת אלכוהול העשירה בפוליפנולים עשוי להיות יתרון במניעת זיהומים בדרכי הנשימה (הצטננויות למיניהן) בתקופות של אימונים אינטנסיביים.

לסיכום:
לפי המחקרים שנכללו בסקירה ניתן לומר כי שתיית בירה בכמות מתונה (של שני שליש ליטר ביום לגברים ושליש ליטר ביום לנשים) אינה פוגעת בביצועים או בהתאוששות. מייד לאחר אימון נעדיף לבחור בבירה ללא אלכוהול או בבירה המכילה אחוזים נמוכים (עד 4%).
עם זאת יש לציין כי במחקרים השתתפו מעט נבדקים יחסית, אופי האימונים שנבדק היה שונה ובנוסף רוב הנבדקים היו גברים. נדרש מחקר נוסף כדי לאפיין את ההשפעות של שתיית בירה על סוגי האימונים השונים.

_____

רפרנס: Got Beer? A Systematic Review of Beer and Exercise in: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism Volume 31 Issue 5 (2021)

מפתיע ממש.
חח זה אומר שאפשר לשתות בירה?
כבר שנתיים שלא נגעתי בבירה מטעמי בריאות, ועכשיו המחקר אומר לי שזה לא היה נכון. מעניין אותי מה דעת הגולשים פה?

מפתיע ממש.
כבר שנתיים שלא נגעתי בבירה מטעמי בריאות, ועכשיו המחקר אומר לי שזה לא היה נכון. מעניין אותי מה דעת הגולשים פה?

שיש כל כך הרבה חורים במחקר שפשוט לא ניתן להגיד אם אפשר או לא

תנסה ותראה לבד אם יש שןני בהתאוששות שלך

מפתיע ממש.
אתה מתאמן תחרותי? אם לא אז מה הטעם להימנע ממוצר כלשהו

אתה מתאמן תחרותי? אם לא אז מה הטעם להימנע ממוצר כלשהו
לא תחרותי, סתם נהנה מהתחום. ובינתיים הכושר יותר חשוב לי מהבירה, אז למה לא? פשוט עכשיו אומרים פה שבירה בכמות נורמלית לא מזיקה, ולפעמים אפילו מביאה תועלת, אז ניראה לי ששווה בדיקה.

וודקה וויסקי בוודאות מחבלים באימון
לאחר ערב של שתייה,קשה מאוד להתאמן.

*מדבר מהנסיון שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית