ארקוקסיה באופן כמעט קבוע

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, אם אני לוקח ארקוקסיה באופן כמעט קבוע, יום כן, יום לא.

ההשפעה יכולה להיחלש עם הזמן?

האם יש לכך חסרונות?

המטרה להעלים את כאבים בברך אחרי ריצות (רצועה קרועה)

חייב לומר שהכדור פשוט מעלים את הכאבים כלא היו!

• פותח/ת השרשור
תבקש הפנייה לבדיקות דם..
תפקודי כליות ותפקודי כבד.

למה אתה לא מטפל בשורש הבעיה ?

בדיקות הדם שלי פנטסטיות, בפרט תפקודי הכליות והכבד

למה זה כזה אישו? אני אדם בריא, לא נוגע בסיגריות, אלכוהול, ג'אנק, אוכל קינואה וחזה עוף כבר כמעט שנה, כל יום, ביקר לי. אז קצת זבל ייכנס לגוף ממשככי כאבים, כזה ביג דיל?

בשבת יש לי mri נוסף, לאחר מכן אשקול ניתוח, נראה מה יגיד האורטופד

היי, אם אני לוקח ארקוקסיה באופן כמעט קבוע, יום כן, יום לא.

ההשפעה יכולה להיחלש עם הזמן?

האם יש לכך חסרונות?

המטרה להעלים את כאבים בברך אחרי ריצות (רצועה קרועה)

חייב לומר שהכדור פשוט מעלים את הכאבים כלא היו!
  1. ארקוקסיה היא תרופה יעילה בסה"כ אבל מדובר בתרופה דיי אגרסיבית..בעיקר לכבד..אבל לא רק..לא הייתי ממליץ לך לעשות בה שימוש ממושך
  2. ארקוקסיה יכולה להפחית את הכאב אבל לא לפתור את הבעיה..ורצועה קרועה וריצה זה לא מאוד הולך ביחד
  3. אם לא מדובר בקרע חלקי מינורי תצטרך או לחיות אם הבעיה as is או לעבור ניתוח..גם לי יש איזו פציעת מניסקוס שלמדתי לחיות איתה אבל אני לא אצן

בדיקות הדם שלי פנטסטיות, בפרט תפקודי הכליות והכבד

למה זה כזה אישו? אני אדם בריא, לא נוגע בסיגריות, אלכוהול, ג'אנק, אוכל קינואה וחזה עוף כבר כמעט שנה, כל יום, ביקר לי. אז קצת זבל ייכנס לגוף ממשככי כאבים, כזה ביג דיל?

בשבת יש לי mri נוסף, לאחר מכן אשקול ניתוח, נראה מה יגיד האורטופד
קדמית? צולבת?

יכול להיות שאצטרך להעלות מינון בהמשך?

כמו וויד שמתרגלים וההשפעה פוחתת
אי אפשר לדעת אם תפתח סבילות מסויימת, אבל מחקרים אחרונים בדקו למשך 52 שבועות מינון של עד 150 בלי שום בעיות.

לגבי הכבד,באמת שאין מה לחשוש. רק 1% מהנחקרים היו עם עלייה מסויימת בפעילות אנזימטית בכבד

Non-steroidal anti-inflammatory drugs: What is the actual risk of liver damage?.

• פותח/ת השרשור
  1. ארקוקסיה היא תרופה יעילה בסה"כ אבל מדובר בתרופה דיי אגרסיבית..בעיקר לכבד..אבל לא רק..לא הייתי ממליץ לך לעשות בה שימוש ממושך
  2. ארקוקסיה יכולה להפחית את הכאב אבל לא לפתור את הבעיה..ורצועה קרועה וריצה זה לא מאוד הולך ביחד
  3. אם לא מדובר בקרע חלקי מינורי תצטרך או לחיות אם הבעיה as is או לעבור ניתוח..גם לי יש איזו פציעת מניסקוס שלמדתי לחיות איתה אבל אני לא אצן

לפני מה שאני מבין מכם, אני יכול פשוט לעקוב אחרי הבדיקות דם, נניח פעם בחודשיים, ואם אני רואה חריגה בתפקודי כבד אז להפחית מינוו/לקחת הפסקה.

הצולבת קרע כמעט מלא, יש גם קרע במיניסקוס המדיאלי, שני הקרעים באותה הרגל..
אי אפשר לדעת אם תפתח סבילות מסויימת, אבל מחקרים אחרונים בדקו למשך 52 שבועוץ מינון של עד 150 בלי שום בעיות.

לגבי הכבד,באמת שאין מה לחשוש. רק 1% מהנחקרים היו עם עלייה מסויימת בפעילות אנזימטית בכבד

Non-steroidal anti-inflammatory drugs: What is the actual risk of liver damage?.

מקצוען אתה, תודה!

לפני מה שאני מבין מכם, אני יכול פשוט לעקוב אחרי הבדיקות דם, נניח פעם בחודשיים, ואם אני רואה חריגה בתפקודי כבד אז להפחית מינוו/לקחת הפסקה.

הצולבת קרע כמעט מלא, יש גם קרע במיניסקוס המדיאלי, שני הקרעים באותה הרגל..

מקצוען אתה, תודה!
זו פציעה לא פשוטה אחי...
וריצות אינטנסיביות יכולות להחמיר אותה..זה שאתה מאלחש את הכאב עם סם לא פותר את הבעיה (תרופות כאלה טובות בטווח הקצר..לווח ארוך לא לטעמי)

• פותח/ת השרשור
זו פציעה לא פשוטה אחי...
וריצות אינטנסיביות יכולות להחמיר אותה..זה שאתה מאלחש את הכאב עם סם לא פותר את הבעיה (תרופות כאלה טובות בטווח הקצר..לווח ארוך לא לטעמי)

תראה, האבחנה הייתה בmri שעשיתי לפני שנתיים וחצי בערך.. האורטופד בלבל את השכל להוריד קצב, לקחת הפסקה, לעשות ניתוח וכו' וכו'
לפני חצי שנה חזרתי לרוץ, אני רץ היום 50-70 בשבוע בקצב של 39-42 דק לעשיריה.
אתמול רצתי 12 ועכשיו אני שוכב בסלון עם ארקוקסיה, יכול לעשות סלטות באוויר ואם לא היה גשם הייתי יוצא לרוץ גם הערב... יש לי ספק רב בכל האבחנות האלו של האורטופדים, כי הנה, הכל בסדר.
קל וחומר שלקח להם כמה חודשים לאבחן את הקרעים (בהתחלה זרקו לי איזה אבחון חרטוטי רק ממישוש הברך אח"כ שלחו לרנטגן, אולטראסאונדב כל פעם אבחנה אחרת).
בטוח ימליצו על ניתוח כמו לפני שנתיים וחצי, ואני בטח לא אלך על זה, מרגיש לא וודאי, אולי פיזיותרפיה לאיחוי הקרע וחיזוק הברך, באמת שלא יודע, נראה...

הסיבה אגב שביקשתי mri נוסף זה כדי לראות אם יש החמרה בעקבות החזרה לריצות, אם אין החמרה אז בכלל הספק שלי לגבי כל העניין יגבר

תראה, האבחנה הייתה בmri שעשיתי לפני שנתיים וחצי בערך.. האורטופד בלבל את השכל להוריד קצב, לקחת הפסקה, לעשות ניתוח וכו' וכו'
לפני חצי שנה חזרתי לרוץ, אני רץ היום 50-70 בשבוע בקצב של 39-42 דק לעשיריה.
אתמול רצתי 12 ועכשיו אני שוכב בסלון עם ארקוקסיה, יכול לעשות סלטות באוויר ואם לא היה גשם הייתי יוצא לרוץ גם הערב... יש לי ספק רב בכל האבחנות האלו של האורטופדים, כי הנה, הכל בסדר.
קל וחומר שלקח להם כמה חודשים לאבחן את הקרעים (בהתחלה זרקו לי איזה אבחון חרטוטי רק ממישוש הברך אח"כ שלחו לרנטגן, אולטראסאונדב כל פעם אבחנה אחרת).
בטוח ימליצו על ניתוח כמו לפני שנתיים וחצי, ואני בטח לא אלך על זה, מרגיש לא וודאי, אולי פיזיותרפיה לאיחוי הקרע וחיזוק הברך, באמת שלא יודע, נראה...

הסיבה אגב שביקשתי mri נוסף זה כדי לראות אם יש החמרה בעקבות החזרה לריצות, אם אין החמרה אז בכלל הספק שלי לגבי כל העניין יגבר
בפציעות ברך רק mri יתן אבחנה מדוייקת..
כל היתר זה סתם כי הם הדמיות זולות יותר..
אתה לא תשמע לעולם על ספורטאי מקצוען שנפצע פציעות ברך ושולחים לצילום רנטגן או אולטראסאונד.
ניתוח יכול בהחלט לפתור את הבעיה..אבל יש סיכוי גם אם לא גדול שיחמיר אותה אז זה סוג שם הימור ולכן הרבה פעמים כשלא מדובר בספורטאים מקוצוענים אנשים מעדיפים ללמוד לחיות עם הבעיה..
אם אתה אצן מקצועי קשה לי לראות אותך חיי עם זה
וגם אם הארקוקסיה תעשה עבודה מצויינת ..עם הזמן הבעיה תחמיר ואיתה גם הכאבים

תהיה במעקב...
כל עוד אתה יכול לרוץ בלי להחמיר את הפציעה ואתה מסתדר עם הכאב אולי כדאי להמנע מניתוח..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית