סטייה גדולה בערכים של פסטה אחרי בישול

Bulking1

משתמש מתחיל
162
44
נק' מוניטין:
62
162
44
שקלתי פסטה לפני בישול ויצא לי 250 גרם פסטה יבשה שזה בסביבות 880 קלוריות
בישלתי אותה ושקלתי אחרי ויצא לי אם אני זוכר נכון 540 גרם וזה 700 ומשהו קלוריות(לפי ערכים של אחרי בישול)

לפי מה עדיף לי ללכת?
לפי לפני בישול כי גם אי אפשר לדעת כמה מים כל פסטה ספגה וגם כי הערכים של לפני בישול יותר מדוייקים?

לפני בישול. המשקל לאחר הבישול קפץ בגלל מים שנספגו, ומים לא צריך לספור.
אם הוספת שמן ודברים אחרים, תחשיב גם אותם

תמיד ככה? תמיד מחשבים לפני בישול?
נגיד אורז יסמין, לפני בישול כתוב 333 קלוריות ל100 גרם, יצא לי 300 גרם אורז, הלכתי לפי ערך שנראה לי הגיוני בMYFITNESSPAL ש100 גרם זה 130 קלוריות לאחר בישול. כמובן שהשמן חושב בנפרד. מה אתה חושב שנכון?

נגיד אורז יסמין, לפני בישול כתוב 333 קלוריות ל100 גרם, יצא לי 300 גרם אורז, הלכתי לפי ערך שנראה לי הגיוני בMYFITNESSPAL ש100 גרם זה 130 קלוריות לאחר בישול. כמובן שהשמן חושב בנפרד. מה אתה חושב שנכון?

האמת שאני שוקל אחרי בישול 😃

אם כך (ולפי התמונה שלך) אז אני נוהג כמו שצריך:37mv:

חחחח זה לא באמת משנה איך אתה שוקל אם אתה מתחשב בזה בסך הקלורי.

פעם-פעמיים תלמד כמה זה יוצא לך אחרי בישול וזהו תרוץ על זה, הסטיות המינוריות זה לא מה שיעשה אותך פחות חטוב.

חוץ מזה שכמעט בכל אפליקציה / אתר אפשר לקבל מידע על ערך תזונתי של כל סוג אוכל אחרי בישול.

@Ben2648 תשקול להוסיף תמונה.

לא תמיד.
צריך לעשות הפרדה בין מאכלים שסופחים מים בבישול לבין מאכלים שיש בהם מים שיוצאים בזמן הבישול.
פסטה - המים מגיעים אחרי, אז נשקול לפני.
בשר - מכיל מים שיוצאים בזמן הבישול, אז נשקול אחרי.

תעשה מה שאתה רואה לנכון.
כל עוד אתה עקבי במשקל ובתזונה שלך, אתה יכול להכפיל בעשר מבחינתי.
@Ben2648 תשקול להוסיף תמונה.
תלוי כמה אשקול

לא תמיד.
צריך לעשות הפרדה בין מאכלים שסופחים מים בבישול לבין מאכלים שיש בהם מים שיוצאים בזמן הבישול.
פסטה - המים מגיעים אחרי, אז נשקול לפני.
בשר - מכיל מים שיוצאים בזמן הבישול, אז נשקול אחרי.

תעשה מה שאתה רואה לנכון.
כל עוד אתה עקבי במשקל ובתזונה שלך, אתה יכול להכפיל בעשר מבחינתי.

תלוי כמה אשקול

וסתם נגיד תפוחי אדמה?
אז רגע, לגבי האורז, הוא בעצם סופח אליו נוזלים, זה אומר שצריך למדוד לפני, פשוט למדוד 100 גרם אורז כפי שהוא ולראות לפי הערכים. האמת שזה יוצא די דומה. תודה בכל מקרה.

נגיד אתה רוצה לאכול 80ג פסטה ביום ואתה מכין ליומיים אז תשים 160.
אחרי בישול תשקול, ואת המשקל שיצא לך תחלק בשתיים.
את הערכים תשתמש באלה שעל האריזה, לפני בישול.

• פותח/ת השרשור
לפני בישול. המשקל לאחר הבישול קפץ בגלל מים שנספגו, ומים לא צריך לספור.
אם הוספת שמן ודברים אחרים, תחשיב גם אותם
לגבי פסטה אני מבין שסופגים מים
אבל עכשיו שקלתי ביצים , אחרי טיגון שקלתי את החביתה ויצא שהחביתה שוקלת פחות, איך זה הגיוני? חחח

אבל עכשיו שקלתי ביצים , אחרי טיגון שקלתי את החביתה ויצא שהחביתה שוקלת פחות, איך זה הגיוני? חחח

תהרוג אותי אבל אין לי שמץ של מושג למה אתה שוקל ביצים.

כי גם בביצה יש נוזלים כמו בכל דבר כמעט, ביצה זה משהו נוזלי לגמרי
אם לחם מאבד משקל כשהוא הופך לטוסט אז מן הסתם שביצה תאבד פי כמה וכמה

וכמה אובססיבי אפשר להיות ברמה של לשקול ביצים?🤦‍♂️

אני שוקל כל גרם של שמן זית לסלט אם זה נחשב:)

אני שוקל כל גרם של שמן זית לסלט אם זה נחשב:)
יש הבדל
שמן מכיל 884 קלוריות ל100 גרם
ביצה מכילה 97 קלוריות ל100 גרם
גם אם תהיה סטיה של 5 גרם בביצה מה זה משנה? איזה טיפשי

אני בעצמי לא רואה סיבה להשתמש בשמן חוץ מלדברים כמו פנקייקים וחביתות, וגם אז ספריי, זה המאכל אולי הכי דחוס קלורית בכדור הארץ

• פותח/ת השרשור

מה לעשות שיש סטייה כמעט ב20 קלוריות ממשקל ביצה לערכים לפי גודל ואני אוכל 5 ביצים ביום.....
למשל יש ערכים של ביצה L והביצה L בפועל שוקלת יותר ויש יותר קלוריות

אה ובכללי אני לא שוקל ביצים רק פעם ב.. כדי להיות בטוח בערכים(שריטה שלי אל תשאל חחחח)

אם כך (ולפי התמונה שלך) אז אני נוהג כמו שצריך:37mv:
לא.
לפני בישול הרבה יותר מדוייק. אתה לוקח 100 גרם אורז לפני בישול ושם אותו בסיר עם מים ומבשל. לא משנה כמה גרם הוא יצא לך אחרי בישול, הערך הקלורי של הסיר יהיה ל100 גרם אורז לפני בישול.

אני בתחילת התהליך שלי שקלתי אחרי בישול והייתה לי תקיעה במשקל. אחרי שעברתי לשקול לפני בישול המשקל התחיל לזוז

לא.
לפני בישול הרבה יותר מדוייק. אתה לוקח 100 גרם אורז לפני בישול ושם אותו בסיר עם מים ומבשל. לא משנה כמה גרם הוא יצא לך אחרי בישול, הערך הקלורי של הסיר יהיה ל100 גרם אורז לפני בישול.

אני בתחילת התהליך שלי שקלתי אחרי בישול והייתה לי תקיעה במשקל. אחרי שעברתי לשקול לפני בישול המשקל התחיל לזוז

תפוחי אדמה.
לפני או אחרי?
ובשר טחון וחזה עוף אני משער אחרי.

לא.

חביבי אין יותר מדוייק.
אם אתה שם רק מים באורז ויוצא לך ערכים לא נכונים אחרי הבישול הבעיה היא אצלך ולא בצורת מדידה.

אני מכין אוכל גם לי וגם לבת זוג שלי, לבשל הכל כפול? 😳

תפוחי אדמה.
לפני או אחרי?
ובשר טחון וחזה עוף אני משער אחרי.
הכל לפני כדי לקבל את המידע הכי מדוייק, חזה עוף/בשר יוצא נוזלים תוך כדי הטיגון ולכן ישקול פחות לאחר מכן. ככל שתמשיך לטגם אותו הוא ישקול פחות- אז מתי יודעים לעצור? לא יודעים
אם שוקלים לפני, הכל נפתר
אם אתה שם רק מים באורז ויוצא לך ערכים לא נכונים אחרי הבישול הבעיה היא אצלך ולא בצורת מדידה
לא נראה לי הבנת אותי. אני בעבר מדדתי אורז אחרי בישול. משמע הכנתי פשוט סיר עם מים, ואז שקלתי לי לצלחת כמות אורז שרציתי(למשל 200 גרם) וחישבתי את זה כ200 גרם אורז אחרי בישול. בגלל אבל שהשיטה הזו פחות מדוייקת ויכול להיות סטייה די גדולה, מה שקרה אצלי, המשקל גוף שלי נתקע.

אם הייתי מכין את הסיר ושוקל את האורז לפני בישול(למשל 50 גרם) , אז לא משנה מה כמות המים שהייתי שם וכמה הייתי מבשל את האורז, הייתי יודע את הקלוריות בוודאות
אני מכין אוכל גם לי וגם לבת זוג שלי, לבשל הכל כפול? 😳
בעקרון אם המנה היא אותו גודל אפשר לשקול את האורז ולשקול גם את הסיר, ואחרי הבישול לשקול את כל הסיר עם האורז המבושל, ואחכ להחזיר את המשקל של הסיר, ואת התוצאה לחלק ב2
ואז יהיה לך 2 מנות של אורז שוות ערך קלורי

לא אומר שחובה חעשות את השיטה הזאת, אבל לשקול אוכל לפני בישול יותר מדויק, אתה לא יכול לטעון שלא

הכל לפני כדי לקבל את המידע הכי מדוייק, חזה עוף/בשר יוצא נוזלים תוך כדי הטיגון ולכן ישקול פחות לאחר מכן. ככל שתמשיך לטגם אותו הוא ישקול פחות- אז מתי יודעים לעצור? לא יודעים
אם שוקלים לפני, הכל נפתר

לא נראה לי הבנת אותי. אני בעבר מדדתי אורז אחרי בישול. משמע הכנתי פשוט סיר עם מים, ואז שקלתי לי לצלחת כמות אורז שרציתי(למשל 200 גרם) וחישבתי את זה כ200 גרם אורז אחרי בישול. בגלל אבל שהשיטה הזו פחות מדוייקת ויכול להיות סטייה די גדולה, מה שקרה אצלי, המשקל גוף שלי נתקע.

אם הייתי מכין את הסיר ושוקל את האורז לפני בישול(למשל 50 גרם) , אז לא משנה מה כמות המים שהייתי שם וכמה הייתי מבשל את האורז, הייתי יודע את הקלוריות בוודאות

בעקרון אם המנה היא אותו גודל אפשר לשקול את האורז ולשקול גם את הסיר, ואחרי הבישול לשקול את כל הסיר עם האורז המבושל, ואחכ להחזיר את המשקל של הסיר, ואת התוצאה לחלק ב2
ואז יהיה לך 2 מנות של אורז שוות ערך קלורי

לא אומר שחובה חעשות את השיטה הזאת, אבל לשקול אוכל לפני בישול יותר מדויק, אתה לא יכול לטעון שלא

אוקיי תן לי להסביר לך, קודם כל השיטה שהסברת לי פה זו עבודה שאישית לא הייתי עושה בחיים כל פעם שאני מבשל וזה נראה לי גם הזוי לעשות.

דבר שני, עניין האורז מים.
אני לא מאמין במספרים,
ז״א למשל 3,000 קלוריות אני אעלה 200 גרם בשבוע והכל יהיה בסדר.

לא. אני אומר אם אתה במסה תעלה קלוריות עד שתקבל עליה רצויה, ובחיטוב בדיוק ההפך.

נראה לך שמעניין אותי מס׳ קלוריות?

עכשיו, נניח שאני מכין אורז, שם על כל 2 כוסות נגיד ליטר מים (עזוב שאני זורק פה מס׳ לא קשורים)

אז אני סמוך ובטוח שכל פעם שאכין אורז הערך שלו יהיה אותו דבר, גם אם המס׳ יהיה 130 וגם אם 110 - לא מעניין. מה שמעניין זה כמה אורז אחרי בישול אני יודע שאני צריך לאכול כדי לשמור על העליה הלינארית במשקל.

בכל מקרה אם נוח לך לפני - תפאדל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית