תזונה ותוספים אינפוגרפיק "כמה קלוריות אני צריך/ה לאכול ביום?" – שאלת השאלות⁣

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
אני מקבל על בסיס שבועי לפחות כמה הודעות פרטיות כאלו. אני תמיד אומר שאני לא יודע לענות על זה. הרוב מתבאסים וחושבים שאני סתם "סנוב" ששומר את המידע לעצמו – פורטל המאמרים שלנו וכמות המידע שהוצאתי בפייסבוק/אינסטגרם בעשור האחרון מוכיח אחרת.⁣

הבעיה עם השאלה הזו שהיא מאוד כללית מאחר שצריכה קלורית יומית אינה מושפעת רק מכמה אנו באמת צריכים לאכול לפי נתונים יבשים (גיל, גובה, משקל) אלא גם תלויה בהוצאה האנרגטית היומית (פעילות גופנית יזומה ולא יזומה). לכן, משאלות אקראיות ברשתות החברתיות של "כמה אני צריך לאכול ביום" לא ניתן לקבל מספיק נתונים כדי לאמוד צריכה קלורית יומית.⁣

יש הרי אלפי מחשבונים באינטרנט שיחשבו כמה צריך לאכול ביום, אבל המחשבונים הללו עם סטיות של עשרות אחוזים אפילו מבלי להתחשב בפעילות היומית שלנו. ⁣

האופציה הכי טובה לאמוד הוצאה קלורית יומית זה לקבוע מאזן קלורי מסוים, לעשות שקילה יומית וממוצעים שבועיים של שקילות ולראות לאן נושבת הרוח. אם המשקל אחרי 2-3 שבועות (ממוצעים) עולה באופן לינארי, אז אנחנו במאזן קלורי חיובי (לדוגמה בתהליך של עלייה במסת השריר) ואם המשקל יורד אז אנחנו במאזן קלורי שלילי (אנחנו בתהליך של "חיטוב" או ירידה במסת השומן). ⁣

כמובן שאיש מקצוע טוב יחסוך לכם הרבה ניסוי וטעייה וידייק כמה אתם באמת צריכים לאכול בהינתן מצב נתון, אך זה עדיין מאוד אינדיבידואלי. ההכנסה הקלורית תלוי בהוצאה שהיא מורכבת מ-4 משתנים שפירטנו באינפוגרפיק למעלה. כמו שאתם רואים, הפרמטרים שמשתנים בעיקר זו פעילות יזומה ולא יזומה והפרמטר הזה בעיקר יקבע כמה אדם כזה או אחר יצטרך לאכול. זו גם הסיבה מדוע למדוד קצב חילוף חומרים במנוחה זה חסר תועלת כי זה רק 60-70% מהמשוואה ולא באמת ייתן מידע כמה קלוריות אתם צריכים לצרוך ביום. ⁣

אם אתם רוצים ללמוד כיצד להעריך מאזן קלורי, לבנות תפריט תזונה יעיל ונכון, מוזמנים להצטרף לקורס שלנו בתזונת ספורט – קישור לקורס:
www.LBSAcademy.co.il⁣

INFOGRAPHIC-EMPLATE313a.jpg

INFOGRAPHIC-EMPLATE313b.jpg

INFOGRAPHIC-EMPLATE313c.jpg

טיפ קטן לגרפיקאי/ת שלך: לפני השמירה ל-JPG, לעשות convert לטקסט (זה די חובה למעשה), כך האותיות תשארנה ללא שינוי בגובה בין אחת לשניה

טיפ קטן לגרפיקאי/ת שלך: לפני השמירה ל-JPG, לעשות convert לטקסט (זה די חובה למעשה), כך האותיות תשארנה ללא שינוי בגובה בין אחת לשניה
תודה שמישהו אמר את זה כמעט קיבלתי שבץ
המרכיב השני, מדובר ב10 אחוז מסך הקלוריות שנצרכו במהלך היום?
נניח 200 אם אכלתי 2000?

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית