פירות קשורים לירידה במשקל?

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
אשמח לביקורת על המאמר הבא -
Paradoxical Effects of Fruit on Obesity

יש עוד הרבה מחקרים בסגנון. שורה תחתונה רוב מוחלט של המחקרים והמטא-אנליזות שקראתי הראו שפירות (אך לא ירקות להפתעתי), קשורים לירידה במסת השומן בגוף, עכשיו אני לא מדען, ולא מבין גדול בקריאת מחקרים וביקורת שלהם. אז אני מניח את זה פה - ואשמח לשמוע...מה דעת המומחים 😃

וכן, אני יודע שבסופו של דבר המאזן הקלורי הוא מה שקובע. פשוט בכל המאמרים שקראתי מציגים הרבה מאוד דרכים שבהם פירות בפני עצמם מצמצמים את כמות הקלוריות שאתה צורך או מצמצמים את ההשפעה שלהם על הגוף בעקיפין. (עיכוב של עמילאז\ליפאז, השפעה על חיידקים, ועוד...).
זאת שאלה מתוך סקרנות בסיסית, כי אני בכלל לא בחיטוב. אבל כן יוצא לי לצרוך הרבה פירות כל יום. 15 שקל לקילו תותים....איך אפשר שלא

• פותח/ת השרשור
Off topic... איך לעזאזל מצאת 15 שקל לקילו תותים בא לי גם
חחח בכל ירקנייה בתקופה הזאת של השנה. זה יכול לרדת אפילו ל-10 שקל. מה שקורה בתקופה הזאת במיוחד עם הקורונה זה שיש כמויות של תותים ואף אחד לא קונה, ובגלל המזג אוויר התותים יכולים לשרוד גג יומיים.

בסופרים המחיר אחיד, לך לירקניה בשבע שמונה בערב אתה יכול להביא קילו גם ב-10 שקל. כי הם לא יכולים לשמור אותם למחר...הם זורקים הכל סוף היום\סוף כל יומיים.

נערך לאחרונה:
אתה צריך לשאול את עצמך האם היה מחקר קליני מבוקר עם בקרה קלורית וחלבונית שלאחד הביאו פירות ולשני לא ועקבו אחר משקל הגוף/מסת השומן והייתה תוצאה שלילית לפירות למרות מאזן אנרגטי שווה ערך. התשובה אין מחקר כזה לכן זה בולשיט

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לשאול את עצמך האם היה מחקר קליני מבוקר עם בקרה קלורית וחלבונית שלאחד הביאו פירות ולשני לא ועקבו אחר משקל הגוף/מסת השומן והייתה תוצאה שלילית לפירות למרות מאזן אנרגטי שווה ערך. התשובה אין מחקר כזה לכן זה בולשיט
זהו..זה למה חיפשתי מישהו שמבין. אני לא מבין גדול במחקרים ומה בכלל המושג מחקר קליני מבוקר אומר.
תודה על התשובה! 😃

חחח בכל ירקנייה בתקופה הזאת של השנה. זה יכול לרדת אפילו ל-10 שקל. מה שקורה בתקופה הזאת במיוחד עם הקורונה זה שיש כמויות של תותים ואף אחד לא קונה, ובגלל המזג אוויר התותים יכולים לשרוד גג יומיים.

בסופרים המחיר אחיד, לך לירקניה בשבע שמונה בערב אתה יכול להביא קילו גם ב-10 שקל. כי הם לא יכולים לשמור אותם למחר...הם זורקים הכל סוף היום\סוף כל יומיים.
למה רק אצלי הכל 20+ שקל?

בכל מקרה אין לי מספיק ידע בשביל לענות לך על זה אבל אני חושב שזה לא כזה קריטי לתוצאות שלך פשוט תמשיך לאכול נקי ולהיות בגרעוו קלורי

• פותח/ת השרשור
למה רק אצלי הכל 20+ שקל?

בכל מקרה אין לי מספיק ידע בשביל לענות לך על זה אבל אני חושב שזה לא כזה קריטי לתוצאות שלך פשוט תמשיך לאכול נקי ולהיות בגרעוו קלורי
לא יודע..בסופר הכל מעל 20 שקל. לך לירקן בשעת ערב ותהיה קצת אסרטיבי. אתה תביא במחיר זול מאוד. כי כמו שאמרתי הם לרוב זורקים תותים בסוף כל יום\יומיים (חיי מדף קצרים בסוף העונה שלהם, תוך 3 ימים גג מהקטיף הם עובש). ויעדיפו למכור במחיר נמוך מאשר לזרוק. זה לא שיש שלט "10 שקל" למרות שגם כאלה ראיתי למשל בשוק הכרמל כשהיה פתוח לפני שבועיים. פשוט צריך מה שנקרא...להיות ישראלי קצת. להתמקח. ולהציע את זה בעצמך, "אני יודע שלרוב נזרקים תותים בגלל שלא נמכרו וחיי מדף קצרים, אז אם יש לך משהו מאתמול אשמח לקנות במחיר טוב לדוגמה X"

לגבי החיטוב. אני לא בחיטוב בכלל חח 😃 בכלל במסה (אבל עברתי לניטרלי בגלל העדר חד"כ בגלל הקורונה)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית