למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ? (סקר מעודכן)

למי תצביעו בבחירות לכנסת ה-21 ?

• סה"כ מצביעים
    83
  • פותח/ת השרשור
לדעתי, כל מי שרוצה להחליף את הממשלה הנוכחית ולהעיף את ביבי, הדבר החכם ביותר לעשות הוא להצביע כחול לבן, גם אם הדעות שלכם לא תואמות את הדעות שהם מייצגים ותומכים בהן.
אני חושב שהדבר הכי דחוף וחשוב כרגע הוא להחליף את הממשלה הנוכחית, בעיקר כדי לרענן את כיסאות הקבינט אבל גם כי יש סיכוי סביר מאוד שהממשלה מושחתת ולא מנוהלת ביושר. וזה דבר שלא עולה על הדעת.

מכאן, החלפת הממשלה תלויה בשני גורמים עיקריים:
1. הפרש המנדטים בין כחול לבן לליכוד - ככל שלכחול לבן יהיה הפרש גדול יותר על הליכוד, ככה גדל הסיכוי שהם יקימו את הממשלה. אם הליכוד תקים את הממשלה היא כמעט בטוח תצליח להקים היות וגוש הימין ככל הנראה יהיה מעל 60 מנדטים. אם כחול לבן יקימו, הם לדעתי יצליחו להקים ממשלה גם עם מפלגות ימין כמו ישראל ביתנו, כולנו ואולי עוד. העניין הוא, שרוב המפלגות ימליצו לנשיא על הליכוד, כיוון שרוב המפלגות ימניות. לכן צריך הפרש גדול של כחול לבן על הליכוד בעניין הזה. ולא, תוקם פה ממשלה נוספת בראשות ביבי.
2. גושים - מבחינת ביבי יש גושים. מבחינת כחול לבן אין. ביבי לא יישב עם העבודה ועם מרצ כנראה. גנץ יכול לשבת עם כולם חוץ מהמפלגות הקיצוניות והערביות. לכן, מי שרוצה להעיף את ביבי, לפי דעתי, לא חכם מצידו להצביע למפלגות ימניות (כולל זהות, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, ישראל ביתנו וכו').

לדעתי, כל מי שרוצה להחליף את הממשלה הנוכחית ולהעיף את ביבי, הדבר החכם ביותר לעשות הוא להצביע כחול לבן, גם אם הדעות שלכם לא תואמות את הדעות שהם מייצגים ותומכים בהן.
אני חושב שהדבר הכי דחוף וחשוב כרגע הוא להחליף את הממשלה הנוכחית, בעיקר כדי לרענן את כיסאות הקבינט אבל גם כי יש סיכוי סביר מאוד שהממשלה מושחתת ולא מנוהלת ביושר. וזה דבר שלא עולה על הדעת.

1. הפרש המנדטים בין כחול לבן לליכוד - ככל שלכחול לבן יהיה הפרש גדול יותר על הליכוד, ככה גדל הסיכוי שהם יקימו את הממשלה. אם הליכוד תקים את הממשלה היא כמעט בטוח תצליח להקים היות וגוש הימין ככל הנראה יהיה מעל 60 מנדטים. אם כחול לבן יקימו, הם לדעתי יצליחו להקים ממשלה גם עם מפלגות ימין כמו ישראל ביתנו, כולנו ואולי עוד. העניין הוא, שרוב המפלגות ימליצו לנשיא על הליכוד, כיוון שרוב המפלגות ימניות. לכן צריך הפרש גדול של כחול לבן על הליכוד בעניין הזה. ולא, תוקם פה ממשלה נוספת בראשות ביבי.
2. גושים - מבחינת ביבי יש גושים. מבחינת כחול לבן אין. ביבי לא יישב עם העבודה ועם מרצ כנראה. גנץ יכול לשבת עם כולם חוץ מהמפלגות הקיצוניות והערביות. לכן, מי שרוצה להעיף את ביבי, לפי דעתי, לא חכם מצידו להצביע למפלגות ימניות (כולל זהות, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, ישראל ביתנו וכו').
להצביע לגנץ שסיכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים בעזה? זה שאשתו בארגון שמאל קיצוני? בטוח שאין אופציות טובות יותר?

איך אפשר להצביע לגנץ אם אפילו לדבר עם מגישי חדשות הוא לא יכול??
לא מבין

להצביע לגנץ שסיכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים בעזה? זה שאשתו בארגון שמאל קיצוני? בטוח שאין אופציות טובות יותר?
אתה ניזון ממירי רגב?

וברור שהוא יסכן חיילים,זה המשמעות של צבא ערכי ומוסרי.
למה שאזרחים ייהרגו בעזה,מהפגזות מיותרות, שהם תחת שלטון טרור של חמאס.
למעלה מ80 אחוז מהם רוצים שישראל יהיו שם ולא חמאס

נערך לאחרונה:
אתה ניזון ממירי רגב?

וברור שהוא יסכן חיילים,זה המשמעות של צבא ערכי ומוסרי.
למה שאזרחים ייהרגו בעזה שהם תחת שלטון טרור של חמאס
למעלה מ80 אחוז מהם מתים שישראל יהיו שם ולא חמאס
אין סיבה שייהרגו. אבל כשאתה צריך להחליט בין חיילים לבין אזרחים של הצד השני אתה אמור לקבל את ההחלטה שטובה לעם שלך ולחיילים שלך. רוצה להיות מוסרי שילך להתנדב בשלום עכשיו. צבא זה צבא ובמלחמות אנשים ואזרחים מתים, השאלה היא אצל מי ימותו יותר ואת זה צריך להבין. מירי רגב לא מעניינת. וגם אני לא אוהב את נתניהו כי הוא פח. צריך להעיף את בגץ קודם כל ואז נראה. כרגע הם שולטים במדינה.

חוץ מזה,לסכן זה אומר לשלוח כוח רגלי ולא להפגיז מהאוויר מטרות לא ידועות,וזה החלטה אמיצה נכונה ערכית ומוסרית. זה מסמל את כל מה שמדינת ישראל מייצגת.

הייתי לוחם,ראיתי את המציאות הפלסטינית מאוד מקרוב,קברתי חברים,וגם עכשיו אני עובד בתחום הבטחון.
אני לא מפקפק אפילו לשנייה בהחלטה של מפקד לשלוח כוח רגלי לסריקות.
אין שום הצדקה להפגזות מהאוויר,במיוחד שחמאס מתחבאים בגני ילדים ובתי חולים.
שלא יישתמע משהו לא נכון..כמפקד,אם זה או חייל שלי או פלסטינאית מעזה? שתמות המחבלת.
אני לא אסכן אף אחד שלא לצורך. כל מה שאפשר לפתור מ300 מטרים עם כוונת טובה,ייפתר.
אבל אני לחלוטין בעד להיכנס רגלי לסריקות של מבנים הרוסים(שעל זה ההקלטה של גנץ) בשביל לוודא :
1.שהמטרה הושמדה
2.שאין מנהרה
3.להחרים נשק וציוד
4.להחרים מודיעין

חוץ מזה,לסכן זה אומר לשלוח כוח רגלי ולא להפגיז מהאוויר מטרות לא ידועות,וזה החלטה אמיצה נכונה ערכית ומוסרית. זה מסמל את כל מה שמדינת ישראל מייצגת.

הייתי לוחם,ראיתי את המציאות הפלסטינית מאוד מקרוב,קברתי חברים,וגם עכשיו אני עובד בתחום הבטחון.
טוב זורקים עלינו טילים כל כמה שנים, אבל לפחות אנחנו יכולים לספר לכולם שאנחנו הצבא המוסרי בעולם.

אז בגלל שהעם המטומטם הזה גרם לחמאס לצבור כזה כח (שגם הרבה מהעם תמך בו),
זה כן נכון לסכן חיילים?.
ולמה בכלל צריך להיות מוסרי? צריך להיות חכם

מה לעשות שאנחנו לא ארה"ב... אין לך את הצ'ופר הזה של לעשות מה בזין שלך.
ברור שאם רקטה אחת ממקסיקו תיפול בפלורידה,מקסיקו תימחק.
אתה לא יכול אפילו לסגור את החשמל בעזה בלי שאירופה יתערבו.
אין לנו את הגיבוי הזה עדיין,זה מה שעצוב
לכן אתה מחוייב להיות מוסרי וערכי.
לא כי אנחנו "ישראלים טובים", פשוט כי אנחנו תלויים בדעת העולם

מה לעשות שאנחנו לא ארה"ב... אין לך את הצ'ופר הזה של לעשות מה בזין שלך.
ברור שאם רקטה אחת ממקסיקו תיפול בפלורידה,מקסיקו תימחק.
אתה לא יכול אפילו לסגור את החשמל בעזה בלי שאירופה יתערבו.
אין לנו את הגיבוי הזה עדיין,זה מה שעצוב
לכן אתה מחוייב להיות מוסרי וערכי.
לא כי אנחנו "ישראלים טובים", פשוט כי אנחנו תלויים בדעת העולם

כן, יותר מידי אנטישמים ומוסלמים שעושים רעש בעולם, להם אנחנו מחשבנים

• פותח/ת השרשור
איך אפשר להצביע לגנץ אם אפילו לדבר עם מגישי חדשות הוא לא יכול??
לא מבין
לא מבין אנשים שנתפסים על זה שהיה דיליי והוא נשמע מצחיק בגלל הדיליי. ביג דיל. הוא דיבר איתה מארה"ב אז אל תגיד לי שאחרים שמתראיינים בחדשות לא נשמעים ככה. הדיליי הרבה יותר גדול.
וחוץ מזה, מה הקשר בין זה לבין להיות ראש ממשלה?

להצביע לגנץ שסיכן חיילים כדי לא לפגוע באזרחים בעזה?
על מוסר שמעת פעם? אז ישראל מדינה מוסרית, והיא עושה דברים גם בשביל להיראות מוסרית בפני העולם, לאו דווקא כי אכפת למדינה מאזרחים בעזה יותר מהחיילים שלנו. לא מצדיק אותו, אבל תבין את ההגיון מאחורי זה.

זה שאשתו בארגון שמאל קיצוני?
מה הקשר לאשתו? הוא צריך לנהל את המדינה או היא?
כל אחד ודעותיו.

אין סיבה שייהרגו. אבל כשאתה צריך להחליט בין חיילים לבין אזרחים של הצד השני אתה אמור לקבל את ההחלטה שטובה לעם שלך ולחיילים שלך.
מה שטוב לעם שלך זה גם להיראות מוסרי בפני העולם. אנשים שוכחים את השיקול הזה.

לא מבין אנשים שנתפסים על זה שהיה דיליי והוא נשמע מצחיק בגלל הדיליי. ביג דיל. הוא דיבר איתה מארה"ב אז אל תגיד לי שאחרים שמתראיינים בחדשות לא נשמעים ככה. הדיליי הרבה יותר גדול.

על מוסר שמעת פעם? אז ישראל מדינה מוסרית, והיא עושה דברים גם בשביל להיראות מוסרית בפני העולם, לאו דווקא כי אכפת למדינה מאזרחים בעזה יותר מהחיילים שלנו. לא מצדיק אותו, אבל תבין את ההגיון מאחורי זה.

כל אחד ודעותיו.

אז אני אגלה לכם משהו שיכניס את כולכם לשוק: אף אחד לא חושב שאנחנו מוסריים.

ובדיוק בגלל זה אתה צריך להחמיר עם עצמך,ועוד יותר לא לפגוע בחפים מפשע..

• פותח/ת השרשור
אז אני אגלה לכם משהו שיכניס את כולכם לשוק: אף אחד לא חושב שאנחנו מוסריים.
אם ככה, ואנחנו מתנהלים איך שאנחנו מתנהלים, אז תחשוב מה היה קורה אם היינו הורגים אזרחים תמימים בעזה.

כל אחד ודעותיו.

ראיתי שתי ראיונות שלו, לא יודע אם בשניהם הוא היה בחול וזה לא משנה כי הוא חסר בטחון ורואים את זה בבירור,
אין שום סיבה שביקום לחשוב שהוא יהיה יותר טוב מביבי במשהו, וכנ"ל להרכב שלו

• פותח/ת השרשור
אתם צריכים להבין שהעולם מסתכל עלינו במליארד עיניים ומחפש את זה שישראל תעשה מעשים לא מוסריים. לכן צריך לנסות כמה שיותר למנוע כאלה מקרים.

ראיתי שתי ראיונות שלו, לא יודע אם בשניהם הוא היה בחול וזה לא משנה כי הוא חסר בטחון ורואים את זה בבירור,
אין סיבה שהוא יהיה יותר טוב מביבי,ביבי פוליטיקאי עשרות שנים.

אנחנו לא מחפשים "יותר טוב",אנחנו מחפשים להחליף.
בלי דעות של ימין ושמאל,אני לא חושב שראש ממשלה צריך לכהן יותר מ8 שנים

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהוא לא מדבר כמו ביבי. לפחות הוא אדם ישר והגון, איכפת לו ממה שקורה במדינה ויש לו רצון לשנות ולשפר.
אני לא מבין אותך. תצביע זהות ואז מה? אתה חושב שפייגלין יהיה ראש ממשלה?
בעד מי אתה כראש ממשלה? ביבי או גנץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית