אחר ראיון עם שגיא קלב

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
אהלן אנשים,

דיברתי היום עם שגיא קלב, ביצעתי איתו ראיון דיי מעניין על התחום בארץ, בחו"ל ועוד כמה טיפים שהוא נתן(חלקם בשיחה אישית שלי איתו)

ש: מאיזה גיל התחלת להתאמן?
ת: מגיל 16

ש: איפה שירתת בצבא?
ת: הייתי חוקר מצ"ח במשטרה צבאית.

ש: איך הצלחת לשלב את השירות הצבאי עם האימונים בחדר כושר?
ת: הייתי חייל מצטיין, אז הייתה לי את האפשרות לשלב את האימונים.

ש: האם התחרת בתחרויות פיתוח גוף בארץ?
ת: כן, לקחתי מר ישראל כמה פעמים.

ש: בתחרויות בארה"ב, איפה אתה מתחרה?
ת: בשנה זו אני לא מתחרה.

ש:עקב הנסיון שלך בתחרויות בארה"ב ובארץ, במה נבדלת רמת הפיתוח גוף בארץ מארה"ב?
ת: את התחרות מר ישראל אפשר להשוות ברמה לתחרות מקומית כגון מר קליפורניה או מר טקסס, לא ראיתי תחרויות בארץ, אבל ראיתי את מי שזכה מקום ראשון במר ישראל, אבל אם אתה לוקח אותו ואתה שם אותו מול אנשים אחרים כאן(בארה"ב), יש עוד הרבה מה לשפר. אפילו לא ברמה מקצועית.

ש:איך אתה מגדיר את עצמך מפתח גוף או איש פיטנס?
ת:מפתח גוף, בודי בילדינג כולל הכל, גם תלוי ברמה של הידע שלך, זה לא רק ללכת לחדר כושר להרים משקולות, לקחת סטרואידים ותוספים.

ש: הרי ההשקפת עולם של אנשים בארץ היא שמפתח גוף מתחרה, הוא איש גדול, חטוב ואיש פיטנס הוא אינו גדול אבל בדגש יותר על חיטוב.
ת:ההשקפת עולם בארץ אינה נכונה, קח לדוגמא את מר אולימפיה השנה, דקסטר שוקל 40 פאונד פחות מג'י קאטלר, זה לא עניין רק של גודל, זה יותר קטע של פרופורציה, של מסה, של הכל. לא גדול יותר זה שמנצח. גם יש את הגנטיקה, יש את הצגת הפוזות בתחרות, לכמה רמה של שומן אפשר להגיע, איך אתה משחק עם הנוזלים.

ש: האם אתה חושב שיכולה להיות חשיפה לספורטאי פיתוח גוף במדיה הישראלית?
ת: כל אחד עם מה שהוא חושב לנכון בשבילו, הרמה של מי שמתחרה בארץ יכול ללכת פה(בארה"ב) לתחרות של חובבנים, הכל תלוי בבן אדם, זה הרבה כסף והרבה השקעה. אם אתה רואה את זה בתור העתיד, אני יכול לומר להרבה אנשים שימשיכו עם מה שהם עושים. יש מעטים מאוד שרואים מזה כסף.

ש: שגרת בארץ, איך הייתה החשיפה שלך לתקשורת?
ת: אני הייתי בהרבה פרסומות, מגזינים, אני מדבר איתך על שנת 1993-1994 שעזבתי את הארץ, התחום אז לא היה מפותח כמו שהיום, לא היה את האינטרנט, וסה"כ מגיע לארץ רק המגזים MUSCLE AND FITNESS, זה הכל.
האנשים שבאמת מגיעים לרמה של הופעה במגזינים, אשר מופיעים בשער של המגזינים, בכתבות הם מספרים על התזונה שלהם, על האימונים שלהם, כל אחד במה שהוא מאמין .
זה הרבה יותר מסתם להרים משקולות

ש: איך אתה מתאמן בימים אלו? מבחינת תוכניות אימון, תדירות אימונים בחדר כושר.
ת: קודם כל אני עובד בחדר כושר, אני כל הזמן מכין אנשים לתחרויות, צילומים, אין אצלי דבר כזה של אוף-סיזן, יצא לי פעם אחת שהלכתי לראות את המשפחה שלי אז לקחתי הפסקה של שבועיים חופש מאימונים ואוכל, אבל אני לא בקטע של אוף-סיזן, אני כל השנה בשייפ.

ש: מהנסיון שיש לך בתור מפתח גוף, האם יש איזו השפעה על שיטות האימון והתרגילים שאתה מתאמן?
ת: בטוח, יש לי כל מיני שיטות שאני דוגל בהם, תלוי אם אני מתחרה, או אם אני עושה צילומים למגזינים, לפרסומות, חברות שאני מפרסם אותם, או שאני הולך לתוכניות אירוח, אז הכל תלוי למה אני מתכונן באותו זמן, שאני אבוא קצת יותר קטן, יותר קשה, או שאני אגיע קצת יותר במסה, יותר יבש. הכל תלוי באוכלוסיה, שאנשים לא יסתכלו ויגידו "Oh my god what a freak", הכוונה שאנשים יגידו - אני רוצה להראות כמוהו.

ש: לגבי התזונה שלך, מה הגישה שלך לגבי התזונה? שוקל את אוכל שאתה אוכל? מקפיד על צריכה נכונה של שומנים/שומנים רווים.
ת: 95% כן, אני לא מתכונן לתחרות אחת או שתיים, צילום אחד או שניים, אני מקפיד על שיטה שעובדת על העמסה, העמסה של שומנים, ימים שאני לא מתאמן אני עושה העמסה של פחמימות ומוריד את השומנים, לשיטה הזו קוראים KETO, הכל תלוי בגוף שלך, אני עוסק בזה כמה שנים, אני מכיר טוב את הגוף שלי, מגיב למה, יותר רגיש לפחמימות, יש אנשים שיותר רגישים לשומנים.
גם אם אתה מעמיס במסה, זה לא אומר שאתה צריך לאכול 500 גרם חלבון, גם אם אתה עושה דיאטה זה לא אומר שאתה צריך לאכול 400 גרם חלבון.

ש: לגבי תוספי תזונה, איזה תוספים אתה לוקח?
ת: קודם אני משתמש בתוספים של הספונסר שלי, אני לא יודע אם זה מגיע לארץ, אבל לפני האימון אני בד"כ לוקח NO-EXPLODE, גלוטמין.
למשל הארוחת בוקר שלי היא 50 גרם שיבולת שועל בבלנדר עם חלב שקדים עם 50 גרם חלבון מי גבינה. אח"כ במהלך היום אני אוכל יותר בשר אדום, בשר לבן, בין הארוחות אני אוכל שקדים.

ש: אתה מקפיד על צריכה של אומגה 3?
ת: כן, בקפסולות ג'ל, תלוי מה אתה לוקח, אם זה שמן זרעי פשתן, אם לוקחים מקור של אומגה 3 מדגים, אז יש לקחת מדגים ממים קרים מהים עם מלח, לא דגים שבאים ממים רגילים.

בשלב זה של הראיון הגעתי איתו לנושא שהכי עניין אותי לשמוע ממנו, וזה הסטרואידים 😃

ש: מה דעתך על כל הילדים, שמגיעים לגילאי 17-18 וכבר מתחילים עם סייקלים?
ת: לי אין שום דבר נגד סטרואידים, אם אני אגיד לך לקחת או לא לקחת, זה לא ישנה את השיקול שלך, זה מה שאני אומר שצריך להסביר לילדים שבני 17-18 שעדיין הם לא מיצו את מה שהם יכולים למצות בחדר כושר עם כל הטכניקה שיש עכשיו עם התוספי מזון, כל מה שהם עושים, הם עושים SHUTDOWN, הם סוגרים את הרצפוטרים שלהם בלהתקדם הלאה, אני מאמן 2 בחורים בני 19 שהם זכו מקום 5 באליפות העולם לחובבנים ולא השתמשו בסטרואידים.

ש: אני לא יודע אם אתה בעניינים, אבל בישראל התחום של הסטרואידים צבר תאוצה בשנה האחרונה, היום כמעט כל מי שבגילאים אלו, כבר חושב להתחיל סייקל של אנאבולים.
ת: זה הרבה מסתם לקחת סטרואידים, אנשים צריכים להבין שאם אתה לא יודע איך להתאמן, איך לאכול, אם אתה לא לומד על הסטרואידים, הם יפסיקו עם זה מהר מאוד, הרבה מאוד מזה זה גנטיקה, אני חוזר, זה לא דבר רע, אם אתה יודע איך להשתמש בזה נכון, הם יכולים להועיל לך בהרבה דברים, במיוחד אם אתה בדיאטה, אבל אם ילד שרוצה לקחת סטרואידים ואין לו שום כוונה להתחרות או להשאר בפיתוח גוף, אני לא מבין למה הם צריכים להשתמש בזה.

ש: בשביל להיראות טוב, הרבה אנשים בארץ ובחו"ל לוקחים אנאבולים בשביל להראות טוב
ת: סבבה, אבל מה קורה שיתחיל לנשור להם השיער, יתחיל לצאת להם פצעים, ג'ינו, אינפקציות, הם ירגישו טוב למשך כמה חודשים ואז הכל יורד עם זה ביחד, הם לא יודעים איך לאכול, איך להתאמן, הם לא יודעים כמה לקחת, מה לקחת, לדעת לעשות PCT כמו שצריך, PCT זה לא רק לקחת נולבדקס, זה הרבה יותר מורכב מסתם PCT.
אני בטוח שעם הזמן זה יהיה בדיוק אותו דבר כמו שזה בארה"ב, אני ראיתי הרבה אנשים שקיבלו אינפקציות והלכו לביה"ח עם אינפקציה מכל מיני זריקות ואז זה יגיע לעיתונות, לכמה מקומות בממשלה ואז יעשו את זה לא חוקי.

ש: זה לא חוקי כבר עכשיו, זו נטילת תרופה ללא מרשם
ת: זה לא חוקי, אבל אם תופסים אותך בארץ לא יעשו לך כלום, פה(בארה"ב) אם תופסים אותך ללא מרשם אתה הולך לכלא, זה כמו לקחת קוקאין מבחינת המשטרה.

ש: איך הגעת לתחום הדוגמנות?
ת: אני מדגמן בארץ מגיל 16.

ש: האם יש דרישות סף מדוגמנות? חוץ מלהיראות טוב?
ת: להיראות טוב זה כלום, יש אלפי אנשים בארה"ב שנראים טוב, אבל כמה אנשים כבר הגיעו לשער של MUSCLE AND FITNESS? או כמו כל המגזינים שאני הגעתי, צריך לדעת איך לעבוד עם הצלם, עם המצלמה, לדעת איך להתכונן לצילומים, איזה סוג של צילומים, איך להתכונן עם האוכל, תחרות זה רק יום אחד, יש את השקילה ואת היום של התחרות, יש ימים שאני עושה 5 ימים שיש צורך להשאר באותו שייפ כל יום, צריך לדעת כמה מים להשאיר, איך לשחק עם זה בצילומים, אחרי הצילומים שהבטן שלך לא תתפוצץ, שלא יהיה לך מעבר של נוזלים מהשריר, זה הרבה יותר מורכב ממה שאנשים חושבים.

מכאן המשכתי איתו לשיחה פרטית 😃

שגיא ביקש מחברי הפורום, שהוא ישמח לענות לכולם על שאלות באי מייל שלו, אם מישהו רוצה לקבל חוות דעת על עצמו, אם להתחרות, או מה לשפר, נא לפנות אליו באי מייל הבא:

[email protected]

תודה ! כל הכבוד אתם מביאים פה חומרים נדירים

• פותח/ת השרשור
בבקשה 😃

כל הכבוד בן אדם, אני ממש מעריך את שגיא קלב ונהנתי מאוד לקרוא את הראיון.

כל הכבוד על הריאיון, היה מעניין לקרוא, בנאדם גדול שהצליח יפה בחו"ל.

:victory:תודה רבה משום מה זה לא נותן לי להביא לך מוניטין אז בהזדמנות אחרת
בכול מקרה שיחקת אותה מאוד נהנהתי:kiss3:

הוא אמר שאם תופסים מישהו על סטרואידים שולחים אותו לכלא, אז מה הקטע באולימפיה ושאר התחרויות? הם הרי יודעים שאנשים לא חיים שם על בשר אדום ומי גבינה..

• פותח/ת השרשור
אצלו הדגש הוא ללא מרשם, אלה במר אולימפיה בטוח משיגים את החומרים מרופאים, דרך מרשם פיקטיבי.
הם לא טפשים.

אהבתי 😘
אין אור גמרת אותי (המבין יבין)

ראיון מצויין.... 😃
נהנתי לקרוא, תודה רבה:161bd:

נורא אהבתי קבל מוניטין

קודם כל תודה רבה, נשמע מעניין מאוד.
מעניין מה זו השיטת תזונה - KETO

מה הקטע של החלב שקדים? אני יודע שהוא ממעיט מאוד בחלב אבל למה חלב שקדים?

מרשם פיקטיבי? נו עשה טובה כל החומרים האלה יכולים להחזיק ספארי שלם על מה אתה מדבר? פשוט למשטרה\לרשויות שם זה מעניין את הביצים... ועוד המארגנים של האולימפיה מביאים פרסים בשווי של מאות אלפי דולרים בידיעה שהמתמודדים עוברים על החוק.
וואלה איזה עולם אה

• פותח/ת השרשור
הרי תחשוב על זה ככה, איך מר אוליפיה היה נראה אם כולם היו טבעיים?, כמה שיש להם גנטיקה טובה, עד איפה כבר הם היו יכולים להגיע?
זה ברור וג'ון ווידר יודע טוב מאוד שכולם על סטרואידים, ואנאבולים נוספים.

אבל למתאמן החובבן, מספיק שהמשטרה תופסת אצלו סטרואידים, אפילו לשימוש עצמי, מבחינתם הוא השתמש בסמים קשים. הממשל תחת בוש מחמיר מאוד עם הסטרואידים, דעת הקהל קובעת שמה, ומשום מה הרעילו אותם נגד הסטרואידים.
מקווה שאצל אובמה תשתנה המדיניות הזו.

Back
למעלה תחתית