טסטוסטרון תקין?

Idobzoki

משתמש מתחיל
38
1
נק' מוניטין:
1
38
1
15293036560342137698150.jpg
חשוב לציין שאני בן 17 יש לי שיערות בודדות על הפנים וכמעט ואין שיער בבית שחי הייתי נוטל כדור נגד דיכאון שאני חושב שהוריד לי את רמת הטסטוסטרון המצב רוח שלי משתנה ולרוב אני מרגיש עייף בזמן האחרון נרדם ממש מאוחר בלילה וקם מאוד מוקדם משהוא שמאוד מציק לי כי אני עייף ולא מצליח לחזור לישון הפסקתי גם ללכת לבית ספר
יש משהוא שמבין בזה זה מדאיג אותי

• פותח/ת השרשור
ההמלצה היחידה שלי: לך לרופא.
הלכתי אליו והוא אמר שתקין ואחרי קריאה בפורום הבנתי שיכול להיות שזה לא תקין וגם לפי ההרגשה שלי
תקין. כתוב לך גם הצד את הטווח הנורמלי.
זה נחשב נמוך לגילי? או שהתוצאה מתייחסת לטווח גיל שלי?

לפי מדד רופא ישראלי אתה בסדר.

לפי מדד רופא אמריקאי כבר היית בטיפול.

אני אתן לך להחליט מי מהם צודק לפי המידע שיש לך.

• פותח/ת השרשור

האמת שאני מרגיש את זה אני לא ישקר אני מבואס רצח מי זה מה אני יכול לעשות?

יש לך אולי מקור אמין לזה כי אני לא מבין למה בישראל זה נחשב תקין אם הבן אדם סובל אתה בטוח בזה?

האמת שאני מרגיש את זה אני לא ישקר אני מבואס רצח מי זה מה אני יכול לעשות?

יש לך אולי מקור אמין לזה כי אני לא מבין למה בישראל זה נחשב תקין אם הבן אדם סובל אתה בטוח בזה?

הישראלים לא מבינים בתחום ההורמונים הגבריים בשיט, אין פה מודעות ואף אחד לא חושב כמעט על לעשות בדיקות הורמונים אז כולם סובלים בשקט ורק מיעוט ממש קטן מקבל טיפול. פחות אנשים לטפל בהם אומר פחות ניסיון.

אני מכיר הרבה אנשים בחו"ל שמתי שהיו להם רמות כאלו אז הרופא שם להם טיפול של זריקות בשביל שיחיו נורמלי.

אם ממירים את הרמות שלך ליחידות מדידה שמשתמשים בחוץ לארץ זה יוצא בערך 420 ng/dl.. תסתכל ברשת ותוכל למצוא מלא אנשים אומרים שהרופא שלהם אמר שרמות בטווח הזה זה לא טוב ובצדק. ועוד לילד צעיר. אני גם הייתי במצב הזה בגיל שלך ושום רופא לא עזר לי.
Total-Testosterone-Range-Chart.png

לדוגמא, טבלה של רמת טסטוסטרון ממוצאת לפי כל גיל.

הישראלים לא מבינים בתחום ההורמונים הגבריים בשיט, אין פה מודעות ואף אחד לא חושב כמעט על לעשות בדיקות הורמונים אז כולם סובלים בשקט ורק מיעוט ממש קטן מקבל טיפול. פחות אנשים לטפל בהם אומר פחות ניסיון.

אני מכיר הרבה אנשים בחו"ל שמתי שהיו להם רמות כאלו אז הרופא שם להם טיפול של זריקות בשביל שיחיו נורמלי.

אם ממירים את הרמות שלך ליחידות מדידה שמשתמשים בחוץ לארץ זה יוצא בערך 420 ng/dl.. תסתכל ברשת ותוכל למצוא מלא אנשים אומרים שהרופא שלהם אמר שרמות בטווח הזה זה לא טוב ובצדק. ועוד לילד צעיר. אני גם הייתי במצב הזה בגיל שלך ושום רופא לא עזר לי.

מה הוא כבר יכול לעשות אם זה לקנות מדילרים לא נראה לי שווה את הסיכון

מה הוא כבר יכול לעשות אם זה לקנות מדילרים לא נראה לי שווה את הסיכון

צודק אחי, עדיף שיהיה בדיכאון עם כאבים בגוף וליבידו נמוך 😃
איזה כדור דיכאון לקחת, פותח אשכול? אני גם קיבלתי בגיל 16 טסט נמוך מכדורים נגד דיכאון ומאז הפסקתי לנצח.

צודק אחי, עדיף שיהיה בדיכאון עם כאבים בגוף וליבידו נמוך 😃
איזה כדור דיכאון לקחת? אני גם קיבלתי בגיל 16 טסט נמוך מכדורים נגד דיכאון ומאז הפסקתי לנצח.
יאללה בהצלחה למצוא את החומר הנכון ממישהו נכון שבאמת תקבל מה שקנית

כאילו שהוא עכשיו יעשה את זה באמת אבל גם אם כן אני מבין את הבחירה, זה מה שאני עושה.

שתי המצבים פה חרא אבל אחד הרבה יותר גרוע מהשני.

שמע חבר, המלצה שלי תמיד תהיה ללכת לראות בעל מקצוע.
אף אחד כאן לא מומחה בהורמונים (למיטב ידיעתי), לכן אין סיבה שתסמוך, עם כל הכבוד, על מילה של מישהו מהפורום.
אם רופא אחד אומר לך שהכל בסדר, תתלונן שקשה לך לחיות בצורה הזו עד שיבינו את המצב שלך (חייב לנדנד במצבים כאלה רק ככה הם מבינים בדרך כלל). אם הרופא עדיין לא מסכים תפנה לרופא אחר.

כאילו שהוא עכשיו יעשה את זה באמת אבל גם אם כן אני מבין את הבחירה, זה מה שאני עושה.

שתי המצבים פה חרא אבל אחד הרבה יותר גרוע מהשני.
שמעו אני לא מבין כלום בסטרואידים אבל לדעתי זה מיותר להיות תלוי בסטרואידים בגיל כזה כי עם ייצור כזה נמוך של טסט וTRT כנראה שהייצור יושבת לגמרי.
לכותב ההודעה בארץ אכן הטסט נחשב תקין אך לדעתי זו רמה נמוכה שבכלל לא אמורה להיות למישהוא בגילך.
אם התזונה שלך לא אופטמילית תצרוך יותר שומנים יותר כולסטרול פחות מוצרים שגורמים לתגובות אסטרוגניות בגוף (לדוגמא: אגוזי מלך סויה ושתייה/אכילה ממזון שהיה בכלי פלסטיק) תתחיל לאכול יותר ביצים אבוקדו גם מעולה בשר אדום (לא בהגזמה) ועוד מאכלים שידועים בהעלאת רמות הטוסטסוטרון בעזרת חומרי הבנייה שלו כמו אגוזי ברזיל שמכילים אבץ שחשוב מאוד לרמות טסט תקינות אגוזי מקדמיה ועוד)
אם התזונה שלך לא אופטמילית אז כדאי לך לנסות את זה, זה נשמע קטן אך שינוי קטן בתזונה יכול להוביל לשינוי גדול בטסט.
אם התזונה שלך אופטימלית אז תקשיב לחברה פה הם מבינים.

שמעו אני לא מבין כלום בסטרואידים אבל לדעתי זה מיותר להיות תלוי בסטרואידים בגיל כזה כי עם ייצור כזה נמוך של טסט וTRT כנראה שהייצור יושבת לגמרי.
לכותב ההודעה בארץ אכן הטסט נחשב תקין אך לדעתי זו רמה נמוכה שבכלל לא אמורה להיות למישהוא בגילך.
אם התזונה שלך לא אופטמילית תצרוך יותר שומנים יותר כולסטרול פחות מוצרים שגורמים לתגובות אסטרוגניות בגוף (לדוגמא: אגוזי מלך סויה ושתייה/אכילה ממזון שהיה בכלי פלסטיק) תתחיל לאכול יותר ביצים אבוקדו גם מעולה בשר אדום (לא בהגזמה) ועוד מאכלים שידועים בהעלאת רמות הטוסטסוטרון בעזרת חומרי הבנייה שלו כמו אגוזי ברזיל שמכילים אבץ שחשוב מאוד לרמות טסט תקינות אגוזי מקדמיה ועוד)
אם התזונה שלך לא אופטמילית אז כדאי לך לנסות את זה, זה נשמע קטן אך שינוי קטן בתזונה יכול להוביל לשינוי גדול בטסט.

בסך הכל עצה די טובה אבל שאתה אומר שהציר ההורמונלי שלו ישותק אם הוא יקח טסטוסטרון אתה צריך לזכור שהציר שלו בקושי כבר מייצר טסט כרגע!

• פותח/ת השרשור

אני
בסך הכל עצה די טובה אבל שאתה אומר שהציר ההורמונלי שלו ישותק אם הוא יקח טסטוסטרון אתה צריך לזכור שהציר שלו בקושי כבר מייצר טסט כרגע!
הייתי לוקח פרוזק במשך שנה רק בגלל שהייתי נער כמו כולם שלפעמיים עושה קצת בעיות ולא הולך לבית ספר בשביל זה קיבלתי כדורים נגד דיכאון שהרסו לי את החיים אני באמת רואה את זה ככה אני מתוסכל ברמה לא נורמלית המחשבה שמשהוא בך לא בסדר ולא יטפלו בי מה הקטע למה שהגוף שלי לא ייצר טסט בגיל הזה אם אני לוקח את אבא שלי לדוגמא בן 47 מתאמן חטוב יש לו שיער בגיל שלו שזה מעולה זקן מלא שככול הנראה אני יכול לחלום עליו מחר בשלוש יש לי תור לרופא משפחה אני מתלבט איך להגיד לו על הטסט כי אם אני יגיד לו שאני מרגיש חלש ובדיכאון ואין לי חשק לכלום הוא יאשים את הפסקת הכדורים ויגיד לי להמשיך לקחת אותם אם אני יקח טסט יהיה לי בעיה חס וחלילה עם הפוריות שלי? אני מודה לך על העזרה אין לי עם מי לדבר על זה ההורים שלי לא מבינים וכול הזמן אומרים לי לקחת תפרוזק שוב כי אני משתגע כאילו מחפש בעיות והם לא מבינים שזה פוגע בי האמת שאני גם די מתבייש להגיד להם על החשק המיני שלי
אכלתי עד עכשיו לפי תפריט תזונה אני במעקב אצל תזונאי מתאמן שלוש פעמיים בשבוע ישן חרא אבל זה מה יש מה הכוונה יושבת לגמרי?
שמע חבר, המלצה שלי תמיד תהיה ללכת לראות בעל מקצוע.
אף אחד כאן לא מומחה בהורמונים (למיטב ידיעתי), לכן אין סיבה שתסמוך, עם כל הכבוד, על מילה של מישהו מהפורום.
אם רופא אחד אומר לך שהכל בסדר, תתלונן שקשה לך לחיות בצורה הזו עד שיבינו את המצב שלך (חייב לנדנד במצבים כאלה רק ככה הם מבינים בדרך כלל). אם הרופא עדיין לא מסכים תפנה לרופא אחר.[/QUOTE
אני מתכוון לעשות את זה רק שההורים שלי כנראה לא יתמכו בי ואני בן אדם ביישן ללכת ולעשות דבר כזה לבד רק הרופא משפחה יכול לעזור בזה לא?

נערך לאחרונה:
עם רמת טסטוסטרון כזאת קשה לי להאמין שתקבל טיפול מרופא. 8-12 נחשב לגבולי. מעל זה ובמיוחד מעל 14 נחשב לתקין בארץ.
מה שכן, בגלל שאתה נמצא בחלק הנמוך של הנורמה (שהיא אותה נורמה לצעירים וזקנים), גילך הצעיר ובגלל שמופיעים לך תסמינים שיכולים להיות קשורים לטסט נמוך הייתי מציע לך מספר דברים:

1. לבקש הפניה לאנדוקרינולוג, תספר לרופא המשפחה את כל התסמינים שאתה מרגיש, אל תתבייש, מדובר בבריאות שלך.
2. מבצע בדיקה נוספת של מה שעשית ומוסיף לבדיקה גם free testosterone או/וגם SHBG. צריכים לראות שאתה מקבל טסט נמוך באופן עקבי. לפעמים טסט נמוך הוא זמני בגלל לחץ וכו.
3. בזמן הזה, פשוט תחקור את הנושא לעומק. יש המון מידע באינטרנט באנגלית בעיקר.
4. תנסה להעלות בצורה טבעית מבחינת שינויים באורח החיים.

תלמד גם על חלופות להזרקת טסט. אני אישית לא הייתי ממהר להתחיל עם הזריקות בגיל 17. במיוחד כשיש לך עבר של דכאון ושימוש בתרופות נגד דכאון. דכאון וטסטוסטרון נמוך הם כמו ביצה ותרנגולת, לא ברור מה מהם הוא הגורם הראשוני, מה שכן בוודאות יש קשר ביניהם.

מידע מעניין:
Clomid For Men with Low Testosterone Part Two by Jeffrey Dach MD

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
עם רמת טסטוסטרון כזאת קשה לי להאמין שתקבל טיפול מרופא. 8-12 נחשב לגבולי. מעל זה ובמיוחד מעל 14 נחשב לתקין בארץ.
מה שכן, בגלל שאתה נמצא בחלק הנמוך של הנורמה (שהיא אותה נורמה לצעירים וזקנים), גילך הצעיר ובגלל שמופיעים לך תסמינים שיכולים להיות קשורים לטסט נמוך הייתי מציע לך מספר דברים:

1. לבקש הפניה לאנדוקרינולוג, תספר לרופא המשפחה את כל התסמינים שאתה מרגיש, אל תתבייש, מדובר בבריאות שלך.
2. מבצע בדיקה נוספת של מה שעשית ומוסיף לבדיקה גם free testosterone או/וגם SHBG. צריכים לראות שאתה מקבל טסט נמוך באופן עקבי. לפעמים טסט נמוך הוא זמני בגלל לחץ וכו.
3. בזמן הזה, פשוט תחקור את הנושא לעומק. יש המון מידע באינטרנט באנגלית בעיקר.
4. תנסה להעלות בצורה טבעית מבחינת שינויים באורח החיים.

תלמד גם על חלופות להזרקת טסט. אני אישית לא הייתי ממהר להתחיל עם הזריקות בגיל 17. במיוחד כשיש לך עבר של דכאון ושימוש בתרופות נגד דכאון. דכאון וטסטוסטרון נמוך הם כמו ביצה ותרנגולת, לא ברור מה מהם הוא הגורם הראשוני, מה שכן בוודאות יש קשר ביניהם.

מידע מעניין:
Clomid For Men with Low Testosterone Part Two by Jeffrey Dach MD

בהצלחה!
הבדיקה טסט שעשיתי היתה בגיל 16 וחצי עכשיו אני 17 יכול להיות שהשתנה לבקש ממנו גם free טסטוסטרון? בזמן שהבדיקה בוצאה הייתי מתאמן מגיל 16 עם תזונה נכונה הייתי אצל תזונאי עכשיו בגלל חוסר חשק וחולשה אני הפסקתי אבל זה רק בזמן האחרון ועוד משהוא ברזל נמוך קשור לטסטוסטרון ? כבר שלושה חודשיים כמעט אני לוקח ויטמין ועוד חודש אני צריך לעשות בדיקת דם לראות שעלה הברזל אולי זה קשור לזה? אם אני יקח בגיל הזה טסט בעתיד יהיה לי בעיה להביא ילדים ?

הבדיקה טסט שעשיתי היתה בגיל 16 וחצי עכשיו אני 17 יכול להיות שהשתנה לבקש ממנו גם free טסטוסטרון? בזמן שהבדיקה בוצאה הייתי מתאמן מגיל 16 עם תזונה נכונה הייתי אצל תזונאי עכשיו בגלל חוסר חשק וחולשה אני הפסקתי אבל זה רק בזמן האחרון ועוד משהוא ברזל נמוך קשור לטסטוסטרון ? כבר שלושה חודשיים כמעט אני לוקח ויטמין ועוד חודש אני צריך לעשות בדיקת דם לראות שעלה הברזל אולי זה קשור לזה? אם אני יקח בגיל הזה טסט בעתיד יהיה לי בעיה להביא ילדים ?

ברזל נמוך בהחלט יכול להסביר הרגשה של חולשה.
כמובן שטסטוסטרון יכול להשתנות, אני חושב שלא כדאי למהר להסיק מסקנות מבדיקה אחת. אגב, גם אימון יתר מוריד רמת טסטוסטרון.
לפי מה שאמר לי אנדוקרינולוג אחד, לקיחת טסטוסטרון חיצוני יפגע זמנית בפוריות. עדיין הייתי נזהר עם זה, לך תדע איך הגוף שלך יגיב לאחר הפסקת הטיפול וכמה הייצור העצמי יתאושש.

• פותח/ת השרשור
כמובן שטסטוסטרון יכול להשתנות, אני חושב שלא כדאי למהר להסיק מסקנות מבדיקה אחת. אגב, גם אימון יתר מוריד רמת טסטוסטרון.
לפי מה שאמר לי אנדוקרינולוג אחד, לקיחת טסטוסטרון חיצוני יפגע זמנית בפוריות. עדיין הייתי נזהר עם זה, לך תדע איך הגוף שלך יגיב לאחר הפסקת הטיפול וכמה הייצור העצמי יתאושש.
עכשיו אני מאמין שהברזל תקין אני כבר בסיום לקיחת הויטמין החולשה לא נובעת מי זה כנראה יכול להיות מאוד שהייתי באימון יתר דרך אגב יום לפני הבדיקה עשיתי אימון וחוסר הברזל גם כנראה נבע מאימון יתר כמה זמן לוקח להתאושש מאימון יתר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית