התקף אכילה.

Ronvaisman

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אני נמצא בצבא. ביום חמישי האחרון חזרתי הביתה אחרי שסגרתי 11 יום בבסיס. כחלק מהאורח חיים שלי אני לא מרבה לאכול פחמימות ומלח חוץ מפעמים שבהם אני עושה לי ארוחות צ׳יט וכו׳. הרבה אנשים אמרו לי שממש הרזתי.. אחרי מה שאספר אני לא יודע אם זה נכון (סליחה על הקיצוניות)
כשחזרתי הביתה עשיתי את הצ׳יט שלי ואכלתי סלופי ג׳ו עם צ׳יפס, סלט וגלידה. האמת שבאותו יום לא כל כך יצא לי לאכול משהו חוץ מזה ובנוסף עשיתי שני אימונים ככה שהיו לי המון קלוריות להשלים.
ביום למחרת תכננתי לאכול עם חברים משהו קטן בחוץ, אולי לשבת בפאב ולנשנש משהו.
בארוחת שישי לא אכלתי יותר מדי כי ידעתי שאצא אז אכלתי מנת בשר ושעועית וירקות.
ואז... כשיצאתי עם החברים אכלתי בחוץ כריך חזה עוף בג׳בטה עם צ׳יפס קטן בצד ושתיתי בירה. חזרתי הביתה ותקף אותי התקף אכילה, כאילו הצ׳יט שלי נמשך כבר יומיים... אכלתי המון קורנפלקס עמוס בתוך קערה ולאחר מכן כל מיני שוקולדים..
אני חייב לומר שאני לא עושה את הדברים האלה באופן לא רצוני כבר מעל 4-5 שנים. אני שומר על תזונה ואני אוהב את זה. האופי המנטלי שלי התחזק מאוד עם הזמן עד כדי שאני מסוגל לראות אנשים אוכלים הכל מהכל מבחינת דברים לא בריאים ואני פשוט אסתכל עליהם ואחכה לארוחה הבריאה שלי בשעה הקבועה שלי בתפריט.
הפעם זה פשוט התפרץ ממני והאמת שאני די מרגיש לא בנוח ואני יכול לשער למה זה קרה אבל איכשהו אני מעדיף שמישהו יביע את דעתו...
אני יודע שהרבה ירימו גבה ויגידו שיכול להיות שלא יקרה כלום ושאני סתם קיצוני מדי אבל עדיין אני חייב לעצמי את הדעה הזאת, אני תמיד ככה באופי שלי.

@Mike @Daniel Barack @yogevnn @White Walker @hanan @kotzer

נערך לאחרונה:
זה קורה להרבה אנשים וזה לא יזיז שום דבר להתקדמות שלך. עקביות זה שם המפתח ופשוט תמשיך באימונים/תזונה הרגילה שלך וזה יתאזן

• פותח/ת השרשור
זה קורה להרבה אנשים וזה לא יזיז שום דבר להתקדמות שלך. עקביות זה שם המפתח ופשוט תמשיך באימונים/תזונה הרגילה שלך וזה יתאזן
אבל איך הגיוני שזה קורה לי עכשיו ? אחרי כבערך 4-5 שנים שלא היה לי דבר כזה. בעבר הייתי ילד שאוהב לאכול והיו לי בדיוק הרגלים אסורים כאלה. הרגשתי ממש שחזרתי אחורה בהרבה. יכול להיות שיש לזה קשר לצבא ?
עכשיו אני מרגיש טיפה נפיחות, לא משהו שרואים בפנים והורידים שלי אפילו יותר בולטים מברגיל.

בנוסף, רציתי לשאול לגבי ימים שבהם אני עושה צ׳יט, אם אני לא אוכל בימים כאלה (ממש כמו בצום) חוץ מארוחה של אחרי אימון. מה שאומר שיש לי בסביבות ה2,500 קלוריות להכניס ונניח שהצ׳יט הוא פחות מ2,500 קלוריות. האם הוא באמת צ׳יט ?

זה קורה כי אתה כנראה מגביל את עצמך יותר מידי ולא משלב את האוכל בחיים שלך ומפתח יחסים לא טובים עם אוכל (ז"א לא אוכל הרבה דברים מחוץ לתפריט שלך כי "אסור" או כי זה "לא טוב").

בנוסף, רציתי לשאול לגבי ימים שבהם אני עושה צ׳יט, אם אני לא אוכל בימים כאלה (ממש כמו בצום) חוץ מארוחה של אחרי אימון. מה שאומר שיש לי בסביבות ה2,500 קלוריות להכניס ונניח שהצ׳יט הוא פחות מ2,500 קלוריות. האם הוא באמת צ׳יט ?
אין דבר כזה "צ'יט" זו המצאה. לגוף שלך לא אכפת מה אתה מכניס לו ביום בודד נתון אחד ואם תהיה במאזן נטרלי או מתחת אתה לא תעלה בשומן

• פותח/ת השרשור
זה קורה כי אתה כנראה מגביל את עצמך יותר מידי ולא משלב את האוכל בחיים שלך ומפתח יחסים לא טובים עם אוכל (ז"א לא אוכל הרבה דברים מחוץ לתפריט שלך כי "אסור" או כי זה "לא טוב").

אין דבר כזה "צ'יט" זו המצאה. לגוף שלך לא אכפת מה אתה מכניס לו ביום בודד נתון אחד ואם תהיה במאזן נטרלי או מתחת אתה לא תעלה בשומן
אבל מבחינה בריאותית זאת שיטה שיכולה להיחשב בסדר ? להיות בצום ? אני מניח שבסוף היום אני משלים את כמות הקלוריות שצריך מארוחה אחת אם אני עושה את זה. ברור שחלוקת הערכים לא תהיה לגמרי מסודרת אבל בכל זאת ?

ובנוסף, איך אתה ממליץ לי לשלב מאכלים שלא בתפריט שלי ביום יום ? אני כן הייתי רוצה להיות פחות פדנט אבל אני לא יודע איך לשחרר.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה אם אתה צם או לא

תשלב את זה ע"י ספירה עם אפליקיה MyFitnessPal
הבנתי. הייתי רוצה לשאול אותך איך להגדיר ארוחה שלא בתפריט כמו צ׳יט. מצד אחד היא לא בתפריט היום יומי שלי אך מצד שני אם אני מצליח להכניס אותה אל סך הערכים היומי שלי האם היא באמת תיחשב צ׳יט ? אני שואל כיוון שאני במאזן ניטרלי ואני כן יכול במקרים מסוימים לעשות ככה לא ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית