Resource icon

שמן, רוסי, אבל יותר חזק ממך.

אתה יכול לרשום את ההבדלים בין הגרסאות ואיפה הפאקים בתרגום האמריקאי*?
חשבתי להתחיל עם התכנית שאני יחזור להתאמן אבל אין מספיק חומר באנגלית על השיטה 🥷

אין באמת תרגום אמריקאי. יש איזה ליצן שהחליט לפרק את התוכנית של שייקו לחלקים לא ברורים של 4 שבועות.

לשייקו יש רמה של מתחילים (כאלה שעוד לא יודעים את ה-1RM שלהם) שהיא לא ממש מעניינת.
ויש רמה אחת מעל זה, שזה כנראה מה שמתאים לרוב. אחרי זה יש רמות של אנשים ממש חזקים שמתאמנים 6 פעמים בשבוע פעמיים ביום שהוא בעצמו אמר שהרוב לא מגיעים לשם אלא אם כן הם מוזרקים.

ברמה הנורמלית, התבנית היא:

יום 1:
סקוואט + לחיצות

יום 2: ווריאציות של דדליפט + לחיצות

יום 3: סקוואט + לחיצות.

תרגילי העזר שראית בתוכניות הם אופציונלים ובהתאם למתאמן. לא משהו קבוע.

העיקרון הוא שרוב הזמן אתה עובד בסביבות ה 75-85% עם הרבה נפח, עד 3-4 שבועות לפני התחרות ששם הוא מוריד את העומסים.

יש לי אקסל לדוגמא עם 3 חודשים של נפח + חודש הכנה לתחרות, אבל הוא ברוסית כרגע. אני אסדר אותו ואעלה.

יש לי אקסל לדוגמא עם 3 חודשים של נפח + חודש הכנה לתחרות, אבל הוא ברוסית כרגע. אני אסדר אותו ואעלה.

אז זה התכנון שלך עכשיו? 3 חודשים בנפח גבוה וחודש לקראת שיאים חדשים?
נשמע מתיש, אבל יהיה מעניין לעקוב..

זה לא התכנון, כי אין לי שלושה חודשים, אז זה כנראה יהיה יותר קצר.

אין באמת תרגום אמריקאי. יש איזה ליצן שהחליט לפרק את התוכנית של שייקו לחלקים לא ברורים של 4 שבועות.

לשייקו יש רמה של מתחילים (כאלה שעוד לא יודעים את ה-1RM שלהם) שהיא לא ממש מעניינת.
ויש רמה אחת מעל זה, שזה כנראה מה שמתאים לרוב. אחרי זה יש רמות של אנשים ממש חזקים שמתאמנים 6 פעמים בשבוע פעמיים ביום שהוא בעצמו אמר שהרוב לא מגיעים לשם אלא אם כן הם מוזרקים.

ברמה הנורמלית, התבנית היא:

יום 1:
סקוואט + לחיצות

יום 2: ווריאציות של דדליפט + לחיצות

יום 3: סקוואט + לחיצות.

תרגילי העזר שראית בתוכניות הם אופציונלים ובהתאם למתאמן. לא משהו קבוע.

העיקרון הוא שרוב הזמן אתה עובד בסביבות ה 75-85% עם הרבה נפח, עד 3-4 שבועות לפני התחרות ששם הוא מוריד את העומסים.

אתה יכול לפרט בדיוק את ה % ומה אתה הולך לעשות ? (אני מכיר רק את הגרסאות באנגלית)
אתה הולך לעשות את התוכנית 4 שבועות ? או להוסיף אחר כך עוד תקופה של עצימות בלי נפח ?
ואם תעלה את הטבלה אני אשמח
(אני יודע שזה קשה עם כל ההכנות של החתונה והלחץ של הכלה)

האם מטרת הנפח הגבוה לאורך תקופה מסויימת זה כדי לשבש את ההומאוסטזה של הגוף אצל מתאמן מתקדם? או שיש הסבר אחר? אם אפשר להסביר, תודה.

האם מטרת הנפח הגבוה לאורך תקופה מסויימת זה כדי לשבש את ההומאוסטזה של הגוף אצל מתאמן מתקדם? או שיש הסבר אחר? אם אפשר להסביר, תודה.

פירודזציות בנויות ככה שאתה בונה נפח גדול בהתחלה כדי ליצור עומס ייסף על הגוף
כיוון שמתאמן ברמה כזו לא יכול ליצור את העומס הדרוש עם עצימות גבוהה (כמו SS למשל)

תקח לדוגמא את טקסס, זה מודל של שבוע
יום א אתה עושה את העבודה בנפח
יום ג אתה עדיין מתאושש מהנפח
יום ה אתה שובר שיאים (לאחר שהתאוששת מהנפח 4 ימים)

תוכניות מתקדמות יותר כמו 5X5 גלן פנדלי זה תבנית של חודש
חודש אתה מעלה את הנפח
שבוע אתה בדילואוד (מתאושש מהנפח)
2-3 שבועות שובר שיאים בעצימות גבוה ונפח קטן
שבוע אחר כך אתה בא לתחרות בשיא לעשות PR

אם זה מעניין אותך זה כתוב ב2-3 פרקים הראשונים בספר PPST של ריפ
הסינגל והדואל פאקטור

תודה! אישר לי כמה תאוריות שהיו לי בראש 😃 איפה אפשר להשיג את הספר?

צריך להזמין.
תאכלס יש הורדות ברשת,
אבל אף אחד לא יפרסם, ובטח לא בפוסט הזה. עד כמה שזכור לי בעל הלוג נגד פגיעה כלכלית בריפ. 😃

בעל הלוג נגד גנבים.

קחו ליצנים, הקובץ מצורף.

קבצים מצורפים

• sheiko_eng.xls
    KB 102.5 · צפיות: 116
פיספסת כמה מילים ... אז הנה לעזרתך מילון:
Присед = Squat
Становая тяга = Deadlift

😛

תודה רבה
כמה חודשים אתה מתכנן מכל התוכנית ?
רק את הנפח ?

ויש מצב שאתה מתרגם גם את ה Notes ?

אין שם שום דבר מעניין. מי שהכין את האקסל מספר איך הלכה לו התוכנית.

אני עוד לא יודע בדיוק כמה זמן יש לי. בינתיים הולך לפי הסדר. עוד 7-8 שבועות נראה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית