חיטוב שלוש מתכונים לחיטוב (האחרון הפתעה)

הנושא בפורום 'בישול ומתכונים' פורסם ע"י Shany, ‏13/2/16.

טוען...
  1. 115 נק' מוניטין
    4
    Shany

    Shany משתמש מתחיל

    Shany
    הצטרף:
    ‏16/1/16
    הודעות:
    106
    לייקים:
    18
    מין:
    נקבה
    אז בתור אחת שבא מבית עם אמא מרוקאית וכל התבשילים והבישולים במהלך השבוע ובמיוחד לכבוד שבת, קצת קשה להישאר שפויים בלי לנסות דברים חדשים כדי להחליף את המאכלים של אמא.
    בד"כ הצ'יט השבועי שלי הוא ארוחת שישי אבל השבוע זה לא קרה כי "בזבזתי" אותה במהלך השבוע.
    אז החלטתי שהשישי אני אכין לעצמי לאכול ואפילו איזה עם איזה פינוק שיחליף את העוגות ועוגיות שאמא שלי מכינה לשבת.


    אז יאללה נתחיל,

    סלומון בתנור ( ללא שמן):

    מצרכים:
    - 150 גרם סלומון טרי
    - עשבי תיבול - אני אוהבת בעיקר טימין.
    - חצי גמבה אדומה - חתוכה לרצועות
    - חצי גמבה צהובה - חתוכה לרצועות
    - פלפל חריף אדום
    - חמש שיני שום - חתוכים לפרוסות אפשר גם שלמים
    -לימון טרי
    - פלפל שחור ומלח

    אופן הכנה:
    חותכים חצי מהלימון לפרוסות ומניחים בתחתית של תבנית האפייה (אני משתמשת בחד פעמית).
    על הלימון שמים את הפילה סלומון, על הפילה שמים מלח פלפל, ומעל מפזרים את הגמבות השום ועשבי התיבול ומעל סוחטים את חצי הלימון השני.
    אני מוסיפה בצד את הפלפל החריף האדום וחורצת בו חריץ שיצא ממנו הטעם (בכל זאת בית מרוקאי חייב משו חריף שישרוף את הפה).
    מכניסים לתנור בחום של 170-180 מעלות לחצי שעה ואז בודקים כי הכל תלוי איך אתם אוהבים את רמת האפייה של הדג, אני מסתפקת בערך ב 40 דקות.


    כרובית אפויה וקרנצית:

    מצרכים:
    - חופן פצפוצי אורז מלא
    - חופן שיבולת שועל (לא המהירה להכנה)
    - חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצה
    - חצי פלפל חריף ירוק
    - שני שני שום קצוצות
    - כפית מלח
    - כפית פלפל שחור
    - כפית פפריקה אדומה (לא בשמן)
    - כפית כורכום
    - כף גדושה של קונפלור
    - ביצה
    - פרחי כרובית (לפי הכמות הרצויה)
    - כף שמן זית

    אופן הכנה:
    חותכים פרחי כרובית ומנקים אותה טוב מתחת למים, שמים בקערה עם מים ולמיקרוגל לחמש דקות.
    בינתיים מכינים את התערובות, קוצצים את הפלפל והשום לתוך קערה, מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה והכורכום.
    בכוס חד פעמית שמים את הכף קונפלור עם רבע כוס מים ומערבבים עד לתערובות אחידה אליה מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. ואז מוסיפים את הכל לקערה עם שאר התבלינים ומערבבים.
    בשקית מכניסים את החופן פצפוצי אורז והשיבולת השועל ודופקים עם פטיש שניצל (או לחזקים מבינינו אפשר למערוך עם היד) את התערובות שיוצאת מפזרים לצלחת.
    מוצאים את הכרובית מהמיקרוגל ומסננים כדי להוציא את כל המים.
    ואז פשוט טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הקונפלור והביצה עם התבלינים, ואז לתוך תערובות פצפוצי האורז ושיבולת השועל ושמים בתבנית עם נייר אפייה מתחת.
    אחרי שכל פרחי הכרובית נטבלו בשני התערובות מזלפים כף שמן זית מעל ומפזרים מעל את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה (האמת אפשר לפזר גם אחרי שזה יוצא מהתנור - תלוי איך אתם אוהבים את זה).
    מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל 35-40 דקות.
    וזהו זה מוכן.


    גלידת בננה עם קקאו והאבוקדו: :drOfzb0GcH:

    בגלל שזה פעם ראשונה שאני מכינה את זה אז הכמות שיוצאת לא גדולה כי הייתי חייבת לנסות קודם לפני שאני נצמדת לכמויות הרשומות במתכון שממנו לקחתי את הרעיון, וכמובן ששדרגתי קצת.


    מצרכים:

    - חצי אבוקדו קטן (אם זה אבוקדו גדול אז קצת יותר מרבע אבוקדו)
    - שלוש כפות אבקת קקאו טהור ללא תוספות סוכר.
    - כפית זרעי צ'יה (בשביל הבריאות)
    - 100 מ"ל יוגורטו טבעי (אני שמתי 0% אפשר יותר)
    -בננה גדולה בשלה(כמה שיותר בשלה יותר טעם ויותר טוב)
    - ממתיק כל שהוא שאתם אוהבים
    - חופן שקדים\אגוזי מלך גרוסים עבה יחסית (אפשר גם שניהם לי נגמרו האגוזי מלך אז פזרתי שקדים)


    אופן הכנה:

    מקלפים את הבננה וחותכים לפרוסות יחסית עברות ומכניסים ללפחות שעה למקפיא. ובינתיים שהבננה במקפיא ערבבתי את היוגורט עם זרעי הצ'יה והנחתי לזה לנוח לפחות 10 דקות (כמה שיותר זמן ככה זרעי הצ'יה יתפחו ויפרישו יותר מהג'לטין שלהם).
    ואז שהבננה קפואה והיוגורט עם זרעי הצ'יה נח מספיק זמן ביחד. מכניסים למעבד מזון הכל, את האבוקדו המקולף, אבקת הקקאו, הבננה, ממתיק אני שמתי כפית סילאן והיוגורט, ומערבבים הפולסים עד לקבלת מרקם אחיד.
    מעבירים לכלי מפלסטיק ומכניסים והקפאה.
    עכשיו בשביל שזה באמת יצא כמו גלידה כל חצי שעה בין שלוש לארבע פעמים פשוט מוציאים את התערבות מהמקפיא ומערבבים אותה. ואז אפשר כבר לתת לה להישאר במקפיא בלי להתערב.

    היום בבוקר שהוצאתי את הגלידה הדבר היחיד שפשוט צריך לעשות לפני הגשה זה להוציא אותה לפחות 15-20 דקות לפני כדי שתפשיר קצת. ואת הכלי איתו אתם יוצרים את הכדורי גלידה לחמם במים חמים (במקרה שלי כף ברז רגילה גדולה).
    שברתי ארבע שקדים עם פטיש שניצלים ופיזרתי מעל.
    ובאמת שהייתי מופתעת, פחדתי נורא שיהיה לזה טעם של אבוקדו אבל כנראה שהבננה והקקאו עשו את העבודה כמו שצריך ואין שום טעם של אבוקדו. לטבעונים מבינינו המתכון הוא ללא יוגורט אני הוספתי אז אפשר לנסות גם בלי ולהנות מגלידה גם. המרקם של הגלידה הוא לא כמו גלידה מלאה בשמנת אבל באמת שזה יצא טעים מאוד ואחלה דרך לפתוח איתה את שבת בבוקר עם כוס של קפוצ'ינו :]


    צרפתי תמונות של הכל (לא צלמת דגולה :Confused:)
    מקווה שהמתוכנים יהיו שימושים למישהו
    תהנו - ויאללה לחזור ללמוד בכל זאת תקופת מבחנים מעיקה.




     

    קבצים מצורפים:

    McGregor, dor_dru, orma ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  2. 0 נק' מוניטין
    0
    lb92

    lb92 משתמש מתחיל

    lb92
    הצטרף:
    ‏22/5/14
    הודעות:
    22
    לייקים:
    0
    מין:
    זכר
    נראה ונשמע טוב.
    אנסה ואגיד איך יצא.
     
  3. 1 נק' מוניטין
    0
    oronp

    oronp משתמש מתחיל

    oronp
    הצטרף:
    ‏3/7/16
    הודעות:
    22
    לייקים:
    1
    מין:
    זכר
    נראה טובב! ומסקרן
     
  4. 29 נק' מוניטין
    0
    Vitz

    Vitz משתמש מתחיל

    Vitz
    הצטרף:
    ‏9/8/16
    הודעות:
    231
    לייקים:
    34
    מין:
    זכר
    הגלידה נשמעת טוב, רק מעניין מאיזה סיבה יש להוסיף את האבוקדו? מישהו?
     
  5. 115 נק' מוניטין
    0
    Shany

    Shany משתמש מתחיל

    Shany
    הצטרף:
    ‏16/1/16
    הודעות:
    106
    לייקים:
    18
    מין:
    נקבה
    האבוקדו בא במקום השמנת שנותנת את המרקם של הגלידה (שומן)
     
  6. 85 נק' מוניטין
    0
    josh3024

    josh3024 משתמש מתחיל

    josh3024
    הצטרף:
    ‏30/7/16
    הודעות:
    139
    לייקים:
    25
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    Profit
    את לא צריכה להיות צלמת גדולה בשביל לפתוח פה פיות
    עם המתכונים האלה האוכל לבד עושה את העבודה יופי!!:saliva:

    יכולה להעריך בבקשה כמה קלויות יוצא למתכון גלידה?
    ותודה רבה על המתכונים אני הולך להתענג עליהם
     
  7. 115 נק' מוניטין
    1
    Shany

    Shany משתמש מתחיל

    Shany
    הצטרף:
    ‏16/1/16
    הודעות:
    106
    לייקים:
    18
    מין:
    נקבה
    חצי אבוקדו ~ 141 ק' (חלבון 1.8, פחממה 7.5, שומן12.9)
    3 כפות שטוחות של קקאו ~ 60 ק' (חלבון 6, פחממה 6, שומן 6)
    צי'ה (לא חייב אפשר בלי) ~49 ק' (חלבון 1.6, פחממה4.4, שומן 3.1)
    יוגורוט 100 גרם 0% שומן ~ 38 ק' (חלבון 5.4, פחממה 4.1, שומן 0)
    בננה גדולה ~102 ק' (חלבון 1.2, פחממה26.4, שומן 0.4)

    סה"כ יוצא 390 ק' (חלבון 16, פחממה 48, שומן 22)

    זה יוצא משהו כמו 2 מנות אז למנה בערך 195 קלוריות :]
     
    josh3024 אוהב/ת את זה.
  8. 85 נק' מוניטין
    0
    josh3024

    josh3024 משתמש מתחיל

    josh3024
    הצטרף:
    ‏30/7/16
    הודעות:
    139
    לייקים:
    25
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    Profit
    מצויין הערכיים האלה בהחלט מתאימים לי לחיטוב
    תודה רבה על המתכון והערכיים
     
  9. 42 נק' מוניטין
    0
    Ilanmeg

    Ilanmeg משתמש מתחיל

    Ilanmeg
    הצטרף:
    ‏20/5/14
    הודעות:
    36
    לייקים:
    8
    מין:
    זכר
    נראה טובב אנסה בהיזדמנות תודה:)
     
  10. 0 נק' מוניטין
    0
    Nanya

    Nanya משתמש מתחיל

    Nanya
    הצטרף:
    ‏20/7/15
    הודעות:
    21
    לייקים:
    0
    מין:
    זכר
    אנסה מחר את הדג, תודה!
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...