אחר נטיות גנטיות והקשבה לגוף שלך...

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י HallucinogeN, ‏3/10/08.

טוען...
  1. 2,836 נק' מוניטין
    0
    HallucinogeN

    HallucinogeN משתמש קבוע

    HallucinogeN
    הצטרף:
    ‏26/9/08
    הודעות:
    1,912
    לייקים:
    396
    שבת-שלום לכולם,
    אני מאמין גדול בלהקשיב לגוף שלך...ומבחינתי, מחקרים (האובייקטיבים מביניהם) רק עוזרים לכיוון ולמצוא את הדרך ביעילות ובפחות זמן.

    עכשיו אם נתמקד בתזונה, יש נושא שיוצא מדי פעם להרהר עליו (כזה אני, הוגה דיעות שכזה)
    נטייה למאכלים מסויימים וטעם אישי.
    האם יש סיבה חיונית לכך שאדם אחד לדוגמא יעדיף חמוץ על מתוק? מלוח על מר? וכו'
    אני למשל, אוהב בשר, ממש מתחרמן מזה (וטוב שכך) ולא נמשך למתוקים, חטיפים וכל ה***ה הזה. מעדיף ארוחות מאשר כל מיני שטויות. יש עוד הרבה שכמוני ויש גם המון שאוהבים מתוק, שוקולד, גלידות, פרוזן, פיצוחים וכו'.

    אז נכון, ידוע שבנאדם שצורך סוכרים באופן לא מאוזן או שיש לו פגם כזה או אחר שמביא לרמות סוכר לא יציבות בדם ולכן, השתוקקות לסוכרים או הכי מוכר בתזונה המערבית, דפוס חוזר של עליה חדה בסוכר ונפילה שגורמת לצריכת סוכר נוספת.

    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
     
  2. 66,880 נק' מוניטין
    0
    Mike

    Mike מנהל אתר | לשעבר Moshe מנהל

    Mike
    מנהל
    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    84,208
    לייקים:
    9,218
    מין:
    זכר
    רגישות לאינסולין , רמות סוכר בדם , ועוד הרבה פרמטרים כאלה ואחרים אבל זה בעיקר ובעיקר הרגלי תזונה ועניין פסיכולוגי.
    העדפות של מזון קשורות בבלוטות הטעם שלך בעיקרון מה שאתה התרגלת לאכול רוב ימי חייך ועם מה שחונכת בהתאם לכך נבנות אצלך בלוטות הטעם ולכן יש מאות אלפי מטעמים בעולם שהאחד יגיד "טעים" והשני יגיד "מגעיל" לכן המשפט המפורסם "על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח".
    בן אדם שצורך סוכרים באופן לא מאוזן (כדוגמא השמנים של ארה"ב) , הינם בסיכון רב יותר להתווצרות של סכרת סוג 2 בגלל אי יציבות של סוכר בדם.
    העניין של השותקקות של הסוכרים לא ממש השתוקקות אלא זה שוב הרגלים או אפילו נגישות מסויימת.
    תסכים איתי שללכת לקנות 10 דונטים בחנות ולשלם 10 דולר יותר כיף וזול וטעים מאשר להכין אורז בבית במשך חצי שעה ולאכול אותו , סוג של עצלנות של אנשים.
     
  3. 2,501 נק' מוניטין
    0
    P-a-n-1-c

    P-a-n-1-c משתמש משקיע

    P-a-n-1-c
    הצטרף:
    ‏12/9/08
    הודעות:
    4,643
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    זה תלוי בעיקר באיך גדלת. זה כמו שאני אשכנזי ואני לא מסוגל לאכול חריף, פשוט לא מסוגל.. לעומת זאת וואלה התימנים האלה מעיפים לי פלפלים וסחוגים שאני רק רואה אותם ודומע.
     
  4. 2,836 נק' מוניטין
    0
    HallucinogeN

    HallucinogeN משתמש קבוע

    HallucinogeN
    הצטרף:
    ‏26/9/08
    הודעות:
    1,912
    לייקים:
    396
    מממ.... אוקיי. ומה דעתך על הטענה שאם לגוף יש חוסר במינרל\ויטמין\קבוצת מזון מסויימת הוא שולח מסר עצבי "חשק" למזונות ספציפיים. בין השאר יש את ההנפצה הזו ש"ילד מלקק קיר כנראה חסר לו סידן" לדעתי בולשיט, אבל לצורך ההמחשה בוא נאמר וגם נשים במחזור\הריון בעלות כל מיני חשקים (אני יודע על מה אתם חושבים, אז לא זה, מדובר כאן על אוכל!).

    ולמה אתה גבר-גבר אם אתה דופק 1 ק"ג סטייק בשר? יש קשר פיזיולוגי לדעתך? מעבר לפסיכולוגי הברור.

    P-a-n-1-c, העליתי תמונה באשכול באוף-טופיק, מעניין אותי אם תזהה... P:
     
  5. 4,477 נק' מוניטין
    0
    RaMi

    RaMi משתמש פעיל

    RaMi
    הצטרף:
    ‏6/8/08
    הודעות:
    646
    לייקים:
    2
    חוסר במינרל ו\או ויטמין חיוני יכול להביא לפגיעה בתקשורת העצבית תאית ברמות רבות.
    בין היתר בהעברת סיגנלים על סוג המזון ואיכותו וכן גם בעיוות טעמים.
    באשר לנשים במחזור - עיקר השינויים והעלייה ברמת הרעב נעשים כתוצאה מגלים (פיקים) תקופתיים אופיינים לזמן המחזור.שינויים הורמונליים בראשיתם (כאמור הורמוני מין) משפיעים על פעילות בקרת הרעב והשובע (לפטין,גהרלין,אינסולין,גלוקגון,אדרנלין,נוראפינפרין,GLP,IGF,GH,פרולקטין,CCK,נוירופפטיד NPY) ועוד רבים וטובים.

    על אחד כמה וכמה מנגנונים פסיכולוגיים וחברתיים:
    עדה,סביבת מגורים,רמת הכנסה,שעה ביום,סוג המזון וטיבו,כמות המזון הנאכל,גירויים (שעון,ריח,תוכנית בישול,ספר,שיחה) ועוד
     
  6. 4,477 נק' מוניטין
    0
    RaMi

    RaMi משתמש פעיל

    RaMi
    הצטרף:
    ‏6/8/08
    הודעות:
    646
    לייקים:
    2
    ממש אבל ממש לא נכון בהכרח
     
  7. 66,880 נק' מוניטין
    0
    Mike

    Mike מנהל אתר | לשעבר Moshe מנהל

    Mike
    מנהל
    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    84,208
    לייקים:
    9,218
    מין:
    זכר
    למה לא נכון , אם אתה בהשמנת יתר אתה בסיכון מוגבר יותר לסכרת סוג 2.
    כמובן שזה תלוי בפן הגנטי גם אבל גם מאוד תלוי באורח חיים ואפילו יותר באורח חיים מאשר הסף הגנטי (מחלקים את זה לאחרונה ל70% אורח חיים , 30% גנטיקה).
     
  8. 4,477 נק' מוניטין
    0
    RaMi

    RaMi משתמש פעיל

    RaMi
    הצטרף:
    ‏6/8/08
    הודעות:
    646
    לייקים:
    2
    לא צריכת הסוכר העודפת תוביל לסוכרת ,אם כי השמנה.
    אתה רשמת מקודם שצריכה עודפת של סוכר יכולה להביא לסוכרת
     
  9. 66,880 נק' מוניטין
    0
    Mike

    Mike מנהל אתר | לשעבר Moshe מנהל

    Mike
    מנהל
    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    84,208
    לייקים:
    9,218
    מין:
    זכר
    הכוונה הייתה להשמנה , בד"כ זה בא ביחד. (לכן גם רשמתי בסוגריים "השמנים של ארה"ב")
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...