אחר המתכונים שלי או סיפור ניסויי עם החלבון

הנושא בפורום 'בישול ומתכונים' פורסם ע"י ^pala, ‏18/11/13.

טוען...
  1. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    תפו"א, לחם, ביצים וקוטג:
    לא היה כלום לאכול, ונאלצתי למצוא פתרון;
    3 ביצים
    ~300ג תפו"א חתוכים לקוביות (אפשר לבשל 20 דקות לפני)
    קופסאת קוטג
    בצל
    בצל ירוק
    קוביות לחם או 2-3 כפות קמח (חובה משהוא סופח נוזלים)
    טיגנתי מעט את הבצל עד להשחמה והוספתי את התפו"א חתוכות לקוביות קטנות,
    המשכתי לטגן עד שהתפו"א נהיו רכות (לא מדי) והוספתי את הביצים, טרופות, ונתתי להן לנוח ~דקה ואז התחלתי לשקשק אותן, אחרי שהתבשלו הוספתי את הקוטג, ערבבתי, והוספתי קוביות קטנות של לחם שיפון כי לא היה לי קמח. אני מניח שקמח יהיה יותר אידיאלי אבל הלחם יצא ממש טעים. הסיבה מכיוון שקוטג נוטה להפריש המון נוזלים והמרקם נהרס, בישול יתר של הקוטג יהפוך אותו ללא טעים. ברגע הזה פשוט להמשיך לערבב את כל החבילה כמה דקות עד שכל הקוטג מתבשל ונטמע בתבשיל, להוסיף טבלינים \ ירקות \ בצל ירוק וזה מוכן. יצא ממש נחמד..
     

    קבצים מצורפים:

    Koller ו-Psycho אוהבים את זה.
  2. 16,786 נק' מוניטין
    1
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    סיניה בשר, טחינה ובורגול

    מצרכים:

    חצי קילו בשר טחון
    חצי כוס או קצת פחות טחינה גולמית
    לימון
    פטרוזיליה
    כוס בורגול
    שום, פפריקה מתוקה\חריפה
    ביצה אחת
    חצי כוס שיבולת שועל
    חצי כוס צנוברים (או חצי כוס אגוזים)
    בצל קצוץ

    הכנה:

    תשרו כוס בורגול עם מים כ ~20 דקות
    -חממו תנור ל160-170 מעלות
    -תכינו עישה שלמה מהבשר הטחון עם ביצה והשיבולת שועל
    -טטגנו את השום, פפריקה מתוקה וחריפה עם שמן זית והבצל, תוסיפו את הבשר וטטגנו עד כ~5 דקות אם עד שכל הבשר שחום (לא צריך טיגון ארוך, לפעמים לא -צריך טיגון בכלל) תטבלו בפטרוזיליה, מלח, פלפל שחור. תוסיפו חצי מכמות הצנוברים ותורידו מהאש.
    -תכינו עישה מהבורגול, 3-4 כפות קמח, שמן זית פלפל ומלח, ותשטחו תבנית אפיה בשכבה של בורגול (גם בצדדים)
    -תוסיפו את הבשר הטחון ותהדקו לשכבה אחת יפה, תשליחו לאפיה של ~30 דקות
    -תוציאו מהתנור, תכינו טחינה נוזלית ממיץ לימון, פלפל, כ ~ 4\3 כוס מים עד שיצא כמות של בערך 4\3 ל-כוס סלט טחינה, תשפכו על הבשר ותשטחו לשיכבה
    אחידה תוסיפו את שאר הצנוברים או האגוזים, ותחזירו לתנור לעוד 10-15 דקות.

    הוספתי תמונות של כל העסק שיהיה נוח :P: מכיל כ~180-200ג חלבון לכל המנה. שווה וטעים טעים..

    גולאש עוף
    את המתכון הזה אני פשוט עושה העתק הדבק..

    6 פרוסות שניצל חתוכות לקוביות
    2 בצלים בינוניים חתוכים גס
    2 שיני שום
    שמן זית
    1 כף אבקת מרק עוף
    2 כפות אבקת מרק בצל
    חופן פטרוזיליה קצוצה
    מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
    כמון
    מעט פלפל שאטה גרוס2-3
    כפות רוטב סויה

    אופן ההכנה:

    1. מאדים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ואחרי שתי דקות את קוביות חזה העוף.

    2. מטגנים כמה דקות, עד שהעוף נהיה לבן, ומוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה ואבקת מרק העוף. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה.

    3. מערבבים את אבקת הבצל ב-3/4 כוס מים רותחים, מוסיפים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עוד כעשרים דקות.

    יש לי עוד כמה מתכונים ממש מעניינים שאני מתכוון להכין...בתקווה שהפציעה שלי לא תוציא את המיץ שלי אני אמשיך לעדכן :)
     

    קבצים מצורפים:

  3. 470 נק' מוניטין
    0
    Workout1

    Workout1 משתמש פעיל

    Workout1
    הצטרף:
    ‏19/5/13
    הודעות:
    605
    לייקים:
    149
    שמע הפשטידת בשר הזאת נראת אורגזמה של החיים.. אני ינסה ויעדכן פה (;
     
  4. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    חזה עוף מוק]ץ עם רוטב עגבניות מזרחי בסיסי
    מתכון פשוט, בסיסי ודינאמי שאני מכין לעיתי תקופות..לא המצאתי שום גלגל. אני לרוב אוכל את זה עם ביצה מקושקשת, יוצא ממש טעים.

    רכיבים:
    חזה עוף
    קופסאת רסק עגבניות
    כמון
    מרק עוף
    פלפל שחור
    בצל-שניים
    ביצים מקושקשות
    כוס מים רותחים

    הכנה:
    תחתכו את הבצל גס לירחים\עיגולים, תקפיצו אותם ותוסיפו את החזה עוף חתוך לקוביות, עד שכל העוף נהיה לבן לפחות (זהוב אם אפשר, לא להגזים עם הטיגון)
    בקערה תשימו את הכמון (כפית וחצי בערך), פלפל שחור, מרק עוף, רסק עגבניות והכוס מים רותחים, תערבבו הכול היטב ותוסיפו למחבת, תביאו לרתיחה ותצמצמו נוזלים. אם חסר מים מלכתחילה, תוסיפו עם מים..הטיגון אמור להיות כ 7 דקות סה"כ לבצל והעוף, ו~10-15 לרתיחה וצמצום נוזלים.
    אחרי שהתבשיל מוכן, תוסיפו את הביצים המקושקשות ויש לכם אחלה ארוחה. אפשר גם לטגן קוביות תפו"א לפני ולבשל את העוף עם הקוביות תפו"א ברוטב, יוצא ארוחה אחת שלמה!
     

    קבצים מצורפים:

    • image.jpg
      image.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 61.3
      צפיות:
      170
    Psycho אוהב/ת את זה.
  5. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    עגבניות ממולאות בתערובת גבינה

    מתכון פשוט, נחמד, טעים וגם טוב לחיטוב אני מניח.

    מצרכים:
    3-4 עגבניות גדולות ובשלות
    שמן זית
    חצי גביע גבינה לבנה\גבינה בעל מרקם דומה(ריקוטה למשל)
    2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת היטב(חשוב)
    + כל גבינה קשה אחרת שיש לכם\אוהבים(מלוחה, שמנה... קממבר, פטה, בולגרית הכל יתקבל בברכה
    ביצה אחת
    תבלינים
    מעט קמח

    הכנה:
    תחממו תנור ל180 מעלות
    תחתכו את החלק העליון של הגבינה, ותוציאו אל כל הליבה של העגבניה עד שישאר רק עטיפה עם מעט בשר.
    תערבבו את כל התערובת גבינות, הביצה, מעט קמח, תבלינים(פלפל שחור, מלח) ותערבבו היטב
    תשמנו את כל העגבניות במעט שמח זית מבחוץ בלבד, ותמלאו את העגבניות במילואי עד הסוף
    תכניסו לתנור לחצי שעה לפחות, וככל שזה יותר אפוי, זה יותר טעים אז להשגיח שהחלק העליון לא נשרף.
    כמות החלבון נעה ביחס לכמויות, אבל צריך להיות לפחות 35ג חלבון.
     

    קבצים מצורפים:

    • image.jpg
      image.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 51.2
      צפיות:
      163
    tchcaphr אוהב/ת את זה.
  6. 8,989 נק' מוניטין
    0
    avrahm90

    avrahm90 משתמש משקיע

    avrahm90
    הצטרף:
    ‏13/1/10
    הודעות:
    2,080
    לייקים:
    564
    מין:
    זכר
    יש ברשותי קופסת קוטג' שפג תוקפה, הבנתי שמדברים כאלו ניתן להכין פשטידות\תבשילים. יש לך רעיון למשהו שיעזור לי להיפטר מהקופסא הזו?
     
  7. 870 נק' מוניטין
    0
    zorner

    zorner משתמש פעיל

    zorner
    הצטרף:
    ‏16/4/13
    הודעות:
    843
    לייקים:
    255
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    ספייס הרצליה
    לזרוק אותה לפח? למה לאכול את זה כשזה פג תוקף? זה לא לובסטרים או משהו יקר כלכך...
     
  8. 8,989 נק' מוניטין
    0
    avrahm90

    avrahm90 משתמש משקיע

    avrahm90
    הצטרף:
    ‏13/1/10
    הודעות:
    2,080
    לייקים:
    564
    מין:
    זכר
    חחחח
    זה מה שבד"כ אני עושה, עד שמישהו אמר לי שחבל וייתכן שזה בכלל לא מקולקל ואפשרי לעשות מהם פשטידות...
     
  9. 32,347 נק' מוניטין
    0
    nlr666

    nlr666 משתמש כבד

    nlr666
    הצטרף:
    ‏27/10/09
    הודעות:
    9,716
    לייקים:
    10,838
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    הרקולס ג'ים
    השאלה היא כמה ימים עברו מאז התאריך האחרון.
    יום אחד לא כזה קריטי,יותר מזה כבר עדיף לזרוק.
    והנה MEME להמחשה(מבוסס על מקרה אמיתי)
    MyGeniousMeme0005.png
     
  10. 16,786 נק' מוניטין
    1
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    הייתה כתבה על פג תוקף של מוצרים שונים, שניתן לאכול מוצרים מסויימים כם שבועות אחרי. לא זוכר לגבי הקוטג, אבל הוא היה נוכח שם. תאגיש חופשי לזרוק אוצה לפשטידה עם גבינות נלוות, פסטה אם מאפינס שאני הולך לנסות בעתיד ( ראה ערך ״מתכונים עם קוטג של מאקו״ בגוגל)
    --- עידכון הודעה, ‏13/1/14, תאריך ההודעות המקורית: ‏12/1/14 ---
    היי,
    אני מבקש מכל החברס שניסו חלק מהמתכונים להביע את דעתם אפילו אם המתכונים לא יצאו כמו שצריך, אני אשמח לחוות דעת ומטרת האשכול בכללי הינו בעיקר ניסויים, כושלים או מוצלחים.
    תודה!
     
    avrahm90 אוהב/ת את זה.
  11. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    קרבון פלמונד - נזיד בשר, בירה ירקות ועדשים

    אוקי פאק, זה אחד המתכונים היותר מוצלחים שלי.

    מצרכים:
    ירקות שורש (לא משנה באמת: בטטה, תפו"א, גזר, כרשה, כרוב,פלפל)
    2-3 בצלים חתוכים לירחים גסים מאוד
    בין חצי קילו ל2 קילו בשר: או כתף, או אסאדו, או בשר שריר, כבש, או כל בשר אחר שמתאים לבישול ארוך מאוד.
    2 בקבוקי בירה 300ml בירה בלגית חומה - חשוב, חשוב להיות מדוייקים, לא כל בירה תתאים. (השתמשתי ב LEFF BROWN)
    כף-שתיים חרדל, עדיפות לדיג'ון
    תימין, פטרוזיליה, מרווה, רוזמרין אם יש
    מעט מים חמים עם מרק עוף \ ציר כלשהוא
    חציכוס עד 2 כוסות עדשים מכל סוג שהוא לא מבושלות (או מבושלות)

    הכנה:

    תחתכו גס את כל הירקות כולל הבצלים, ותחתכו לקוביות את הבשר.
    תטגנו את הבשר יחד בסיר רחב עם הבצל לא יותר מ-5 דקות! תוסיפו את כל הירקות לסיר, תשפכו את כל הבירה, ותוסיפו מים עם מרק עוף עם צריך, שימלא את כל התבשיל בנוזלים.
    להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולתת לתבשיל להתבשל על אש נמוכה כ-שעתיים, או עד שהבשר נימוח (כנראה יהיה לפחות שעתיים)
    אחרי השעתיים להגביר את הלהבה, להוסיף את החרדל והעדשים, ולצמצם נוזלים - מוכן!
     

    קבצים מצורפים:

    • image.jpg
      image.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 50.3
      צפיות:
      168
  12. 2,604 נק' מוניטין
    0
    Strawberry

    Strawberry משתמש קבוע

    Strawberry
    הצטרף:
    ‏11/8/13
    הודעות:
    1,818
    לייקים:
    951
    מין:
    נקבה
    חד"כ:
    EGO
    אבל למה בלי ערכים וקלוריות?:cray:
     
  13. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    אני
    מצטער... לרוב אני לא מתעסק עם קלוריות ויותר בחלבון. אבל המתכונים הם אינדיווידואלים, למשמל במתכון עם הבשר ובירה אפשר לחשב את הערכים לפי הכמות שאת מבשלת!
     
    Strawberry אוהב/ת את זה.
  14. 2,604 נק' מוניטין
    0
    Strawberry

    Strawberry משתמש קבוע

    Strawberry
    הצטרף:
    ‏11/8/13
    הודעות:
    1,818
    לייקים:
    951
    מין:
    נקבה
    חד"כ:
    EGO
    חח כן, הבנתי את זה מרוב האשכול (למרות שרוב הפורום הזה של שמנים, יש 'קטנים' מבניהם שבחיטוב..:P:).
    סתם פשוט נחמד לראות ערך קלורי למנה לפני שאני מתחילה להתגרות ממנה (ככה אני יודעת אם מהר לעבור הלאה כדי לא לעשות חשק חח)
     
  15. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    כן לצערי האשכול הזה לא בדיוק ידידותי למחטב :cray: בעיקר בגלל שאני בתקופת מסה. בחיטוב אני מניח שאצטרך להמציא מחדש את הגלגל. בתאבון לך
     
    Strawberry אוהב/ת את זה.
  16. 2,604 נק' מוניטין
    0
    Strawberry

    Strawberry משתמש קבוע

    Strawberry
    הצטרף:
    ‏11/8/13
    הודעות:
    1,818
    לייקים:
    951
    מין:
    נקבה
    חד"כ:
    EGO
  17. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    עוגיות שיבולת שועל

    העוגיות הכי טעימות שהכנתי!! לקח 15 דקות בין ההכנה עד לבליסה שלי.

    מצרכים:
    כוס וחצי שיבולת שועל
    ביצה אחת שלמה
    כפית סוכר או ממתיק אחר
    100מל מיץ פירות
    בננה אחת
    1-3 כפות שומשום מלא (מי שרוצה)
    אבקת חלבון (בין 1 ל - 3)
    כפית אבקת אפיה
    2-3 כפיות שמן קנולה או חמאה
    למי שיש, כפית גרידת לימון

    הכנה:

    כאן יש רק דבר אחד שצריך לדייק בו: צריך לטרוף את הביצים בטורף ביצים עד שיהיה קצץ אחיד עם הסוכר. יקח כ3-5 דקות על מהירות גבוהה, אבל שווה את זה.
    אח"כ לערבב את כל המרכיבים בעדינות בצורת קיפול,
    לפזר על תבנית עם נייר אפיה כף אחת לכל מנת עוגיה (הם מתפשטים ומתנפחים) שלא יהיו עבים
    להכניס לתנור בחום של 180 ל8 עד 10 דקות הם נאפים ממש ממש מהר, תזהרו.
    תקררו את העוגיות כ 5-10 דקות לפני שנוגעים בהן

    בתאבון...חיסלתי את כולן עם חלב!
     

    קבצים מצורפים:

    • image.jpg
      image.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 79.6
      צפיות:
      204
    Psycho אוהב/ת את זה.
  18. 16,786 נק' מוניטין
    1
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    סוף סוף! הפנקייקים המושלמים מביצים וש"ש

    כבר חודשים שאני מנסה לנצל את הפוטנציאל העצום של הפנקייקים, כשמכינים אותן כמו שצריך הם גם מעדן וגם בעלי ערכים ממש טובים. סוף סוף, הצלחתי להכין את הפנקייקים המושלמים!

    מצרכים:

    2 כוסות ש"ש
    חצי כוס חלב
    2 ביצים
    בין 0 סקופים לעד כמה שרוצים, אני מניח. אין לה ממש השפעה
    חצי בננה

    הכנה:
    כאן יש לדייק מעט בהכנה, אחרת הכל יכול להתפקשש למרות שהבלילה יכולה לצאת לכם טובה;

    -לדחוף הכל למיקסר ולטחון הכל כמו שצריך
    -לשמן קלות את אך שכל המחבת תהיה נגועה בשמן\חמאה. המחבת צריכה להיות על הגז הכי קטן שיש לכם בבית, ועל חום בינוני
    - אחרי מס' דקות בודדות שהמחבת התחממה, תערבלו את התערובת במיקסר ל3 שניות בכל פעם שאתם מטגנים אחד חדש בשביל למנוע חומרים ששוקעים למטה, ולשפוף למחבת לפי הגודל הרצוי
    -לטגן דקה אחת עד דשה ועשר שניות בלבד בצד הראשון, כשהמחבת מכוסה במכסה. את הצד השני לא צריך לכסות ואפשר לקצר ל-30 שניות. אמורות להיות יפות, מטוגנות, מבושלות וללא שום בעיה להפיכה, פשוט מושלמות.
    בתאבון..

    ערכים:

    קלוריות 957 חלבונים64.8 שומן גרם25.1 פחמימות גרם113.3 גרם500.6 מ"ג7.2 גרם
     

    קבצים מצורפים:

    • image.jpg
      image.jpg
      גודל הקובץ:
      KB 69.8
      צפיות:
      189
    bidanb, zorner ו-BreakingBadSuck אוהבים את זה.
  19. 231 נק' מוניטין
    0
    bidanb

    bidanb משתמש פעיל

    bidanb
    הצטרף:
    ‏18/11/13
    הודעות:
    657
    לייקים:
    104
    מין:
    זכר
    סחתיין על הפנקייקים, אסתטיים בטירוף.
    אני מכור אליהם, מעדן עם יופי של ערכים.
     
  20. 16,786 נק' מוניטין
    0
    ^pala

    ^pala משתמש משקיע

    ^pala
    הצטרף:
    ‏15/2/10
    הודעות:
    5,181
    לייקים:
    2,301
    מין:
    זכר
    הכנתי אותם עוד פעם והם פשוט מושלמים. מי שמוסיף גיינר לא חייב להוסיף בננה, ובכללי לא חובה להוסיף בננה.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...