ייעוץ אישי בתזונה וכושר

תזונה ותוספים מדוע יש קרייבינג למזון?

הנושא בפורום 'מחקרים בתזונה ואימונים' פורסם ע"י Mike, ‏13/2/20.

טוען...
  1. 68,629 נק' מוניטין
    0
    Mike

    Mike מנהל אתר מנהל

    Mike
    מנהל
    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    89,276
    לייקים:
    10,327
    מין:
    זכר
    18156795_10208995651428090_1290950953823213332_o.jpg

    מגיעה אותה שעת צהריים באמצע יום עבודה ובא לך שוקולד. לא בא לך שוקולד כי אתה רעב אלא כי יש לך "קרייבינג" (תשוקה עזה) לשוקולד. הקרייבינג נובע לא רק ממניעים פסיכולוגים אלא גם פיזיולוגים שקשורים למסלולים במוח המתקשרים למוליך העצבי דופמין.⁣

    הקרייבינג לאותו שוקולד מגיע ממנגנונים במוח הקשורים למוטיבציה לאכול את אותו המזון ופחות למנגנוני רעב הקשורים בצריכה קלורית רק כדי לספק לגוף אנרגיה.⁣

    במידה והפעולה שביצענו גרמה לגופינו הנאה מסוימת, המוח ינסה לשכפל את אותו דפוס התנהגות כדי לגרום לאותה ההנאה שוב. את אותו דפוס ההתנהגות מוביל במוח המוליך העצבי דופמין על אזורים במוח שקשורים ללמידה והגברת המוטיבציה לשכפל את ההתנהגות הזו שוב ושוב. כדי לשחרר דופמין במוח ולשכפל את ההתנהגות הגוף דורש טריגר חושני. הטריגר יכול להיות טעם, ריח, משהו שראינו או אפילו מיקום שבו אנו נמצאים. ניתן לדמות את שחרור דופמין לדפוסי התנהגות חוזרים ונשנים אצל אלו שצורכים סמים כמו קוקאין ומתאמפטמינים – אותו דופמין שמשוחרר במוח לאחר צריכת סמים גורם לצרכנים לחזור על אותו דפוס ההתנהגות מה שמוביל בסופו של דבר להתמכרות לסם.⁣

    כדי להבין כיצד עובד המנגנון הזריקו לחולדות עמילן כדי שהחולדה תפתח העדפה לריח ספציפי. הריח שבחרו החוקרים הוא מים בטעם דובדבן (רוב הטעמים הם בעצם ריחות. נסו לטעום מזון מתוק כשאתם סוגרים את האף ולא תצליחו). בזמן שהזריקו לחולדות את העמילן הביאו להם לשתות את המים בטעם דובדבן ולאחר מכן ניסו לתת לחולדות לבחור מים בטעמים שונים. החולדות לרוב העדיפו את המים בטעם דובדבן שוב ושוב.⁣

    ניסוי זה מראה קשר בין המצאות העמילן בקיבה והפעלה של טריגרים במוח שקשורים להעדפות אישיות ודפוסי התנהגות. מחקרים עם רכיבים אחרים הראו תוצאות דומות (תלוי בריכוז החומר ופחות בחומר עצמו). ניסויים קליניים דומים נראו גם בבני אדם.⁣

    ניסויים אלו יכולים ללמד אותנו שהמוח בנוי בצורה כזו שהוא מפתח דפוסי התנהגות (ע"י מוטיבציה כאחד המנגנונים) להעדיף מזון אחד על פני האחר כתלות בריכוז אותו מזון ספציפי – ככל שהריכוז גבוה יותר (סוכר, שומן ואפילו חלק מחומצות האמינו) כך המוטיבציה ודפוסי ההתנהגות שלנו חזקים יותר.⁣

    קרדיט לתמונה: Examine.com

    רוצים ללמוד עוד על מנגנוני רעב וכיצד להתגבר עליהם? בקורס שלנו בתזונה תבינו כיצד להרכיב תפריט תזונה מותאם. לסילבוס מורחב והרשמה בקישור⁣:

    www.LBSAcademy.co.il
     
    Matan.M, ziv_r, elchonon ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  2. ייעוץ אישי בתזונה וכושר
  3. 40 נק' מוניטין
    0
    nivoni

    nivoni משתמש מתחיל

    nivoni
    הצטרף:
    ‏11/4/14
    הודעות:
    286
    לייקים:
    21
    מין:
    זכר
    אכן יש לי את התופעה, השאלה מה עושים איתה?
    אני מסיים ארוחת צהריים ענקית שמכילה המון פחמימות, שומנים טובים וחלבונים, ואז אחרי 10 דק' ממש בא לי שוקולד או משהו מתוק (הגוף ממש דורש ממני לאכול את זה והוא לא רוצה פרי..)
    איך אפשר להמנע מזה, האם יש דרך? האם לספק למוח את מה שהוא רוצה ולהכנע לרצונות ?

    תודה
     
  4. 68,629 נק' מוניטין
    0
    Mike

    Mike מנהל אתר מנהל

    Mike
    מנהל
    הצטרף:
    ‏30/7/08
    הודעות:
    89,276
    לייקים:
    10,327
    מין:
    זכר
    תשלב את זה בתפריט או תשתמש בתחליפים (חטיפי חלבון/עוגיות חלבון וכו'). אפשר להכניס את המוצרים הללו דווקא בזמנים שאתה לא רוצה אותם והם יתחילו לאבד מהקסם שלהם
     
  5. 93 נק' מוניטין
    0
    kroif

    kroif משתמש קבוע

    kroif
    הצטרף:
    ‏2/5/10
    הודעות:
    1,094
    לייקים:
    20
    מין:
    זכר
    מה התפקיד של הסרוטנין בתהליך הנ"ל ?
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...