מתכון עם בשר בקר טחון

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י Bolt, ‏1/12/19.

טוען...
  1. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    )צוואר)
    למישהו יש?
    ומה אומרים אם אני פשוט אעשה עיגולים ואטגן על מחבת זה פשוט יצא לי כמו קבבים?(כמובן לא בטעם הכוונה בצורה ובמרקם)
     
  2. 900 נק' מוניטין
    0
    Cigano

    Cigano משתמש פעיל

    Cigano
    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    993
    לייקים:
    505
    הכי טעים ופשוט - תקפיץ עם ירקות. קודם כל שום, אחר כך פלפל, אפשר להוסיף גם גזר וכאלה. ואז מוסיף את הבשר עם איזה ברביקיו או משהו
     
    Bolt אוהב/ת את זה.
  3. 147 נק' מוניטין
    0
    דניאלביטון10

    דניאלביטון10 משתמש מתחיל

    דניאלביטון10
    הצטרף:
    ‏18/11/18
    הודעות:
    266
    לייקים:
    77
    מין:
    זכר
    אני עשיתי המבורגרים יצא טעיםםם
     
    Bolt אוהב/ת את זה.
  4. 1,669 נק' מוניטין
    0
    MonkeyD

    MonkeyD משתמש קבוע

    MonkeyD
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    1,614
    לייקים:
    1,089
    מין:
    זכר
    טיפ : זה לא הולך עם פלפל לבד :P:
     
    Bolt אוהב/ת את זה.
  5. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    ככה פשוט כמו שזה טחון?
    כמה זמן יקח לזה להיות מוכן?
     
  6. 201 נק' מוניטין
    0
    Opopanax

    Opopanax משתמש פעיל

    Opopanax
    הצטרף:
    ‏2/12/18
    הודעות:
    302
    לייקים:
    125
    מין:
    זכר
    אם כבר מדברים על בשר טחון, אני מחפש בשר טחון עם כמה שפחות אחוזי שומן אבל לא בטוח איזה חלק של החיה לבקש, יש המלצות?
     
  7. 900 נק' מוניטין
    0
    Cigano

    Cigano משתמש פעיל

    Cigano
    הצטרף:
    ‏30/1/13
    הודעות:
    993
    לייקים:
    505
    כמה דקות על אש גבוהה
     
    Bolt אוהב/ת את זה.
  8. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    לדעתי צוואר-רק 8 גרם שומן
     
  9. 226 נק' מוניטין
    0
    שיר1

    שיר1 משתמש מתחיל

    שיר1
    הצטרף:
    ‏18/6/19
    הודעות:
    254
    לייקים:
    271
    מין:
    נקבה
    תכלס, אפשר לעשות מזה מלא דברים.

    למשל. רק תגרד קצת בצל, שום, הרבה עשב (פטרוזיליה ושות', מה שאתה אוהב. סלרי למשל הולך פצצה), תבלינים. קצת קמח, ביצה. זו תוספת השקעה של חמש דקות ויוצא אש.

    זה למשל מושלם :wub:

    כשעייפים או עצלנים הכי פשוט לטגן כמה דקות על אש גבוהה, בלי בלגן של קציצות. שמן זית תבלינים ופשוט להוסיף למה שאתה אוכל (הפחמימה/הירקות). אם יש מינימום כוח ורצון
    אפשר לקצוץ שום ולטגן קודם כל, ואז בשר, ואז לגרד עגבנייה, (קצת עשב תמיד מתקבל בברכה) - לרוטב בולונז מאולתר אם אתה רוצה את זה קצת יותר רטוב. זה גם סיפור של 7 דקות מקס.
    או תכלס כל ירק שיש לך במקרר או מחוצה לו, רק עם קצת היגיון (למשל לגרד גזר ותפו"א, לטגן את זה על קוביות בצל ולהוסיף בשר. קוביות חצילים ובשר. מלפפון חסה/עלי בייבי עגבניה וכל מה שבא לך טוב בעין עם הבשר המטוגן הנ"ל וכפית חרדל, וכן הלאה).

    דברים יותר מושקעים זה למשל ממולאים, מוסקה, וכיו"ב. אבל תכלס מה שתמצא בעיקר זה וורסיות שונות של קציצות/קבבים ומילויים לבצקים/ירקות.
     
    Pharmacist, אני=], Bolt ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  10. 1,057 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש קבוע

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    1,300
    לייקים:
    843
    מין:
    נקבה
    בולונז:
    תחתוך בצל, תטגן, אתה יכול גם שום.
    תוסיף את הבשר ותטבל איך שאתה אוהב (כמון, פפריקה, מלח, פלפל, או אן יש לך תבלין "על האש" אומשו כזה, גם זורם...) תטגן עד שהבשר משנה את הצבע שלו לחום, והנוזלים מתחילים להצטמצם.
    אתה יכול לאכול את זה ככה, או להוסיף כף - 2 של רסק עגבניות (ואז כדאי להוסיף בערך רבע כפית סוכר - לאיזון טעמים)
    טעים בטירוף עם פסטה, או סתם ליד אורז/ פירה :91:


    אגב, הפסטה הכייייי מושלמת לבולונז זה פסטה "קונכיות". הפירורים של הבשר נכנסים לתוך החיבוק של הפסטה ולא מתפוררים לתחתית הצלחת כמו בספגטי הארוך הרגיל. (שאגב הוא יותר מתאים לרטבים חלקים כמו אלפרדו)
    גם פוזילי הולך טוב עם בולונז. (פסטה "ביסלי")
     
    Pharmacist ו-Bolt אוהבים את זה.
  11. 17,472 נק' מוניטין
    0
    MasterSplitter

    MasterSplitter מנהל ראשי מנהל

    MasterSplitter
    מנהל
    הצטרף:
    ‏7/3/13
    הודעות:
    6,799
    לייקים:
    5,225
    מין:
    זכר
    אני הייתי מבשל באופן קבוע סוג של תבשיל מקסיקני:
    בקר, תערובת תבלינים לטאקו או משהו דומה, בצל, שעועית, פלפל ואולי איזה רוטב קצת ליצור סמיכות. הייתי מוסיף לזה אורז, גוואקמולה, שמנת חמוצה וכו׳.
     
    Pharmacist ו-Bolt אוהבים את זה.
  12. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    ואתם עושים כמות גדולה?
    אם כן, אז איך אתם שוקלים את הבשר?, אחרי הבישול?
     
  13. 1,057 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש קבוע

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    1,300
    לייקים:
    843
    מין:
    נקבה
    לפני, תמיד לפני :)
    כי בבישול עצמו הוא מוציא מ-ל-א נוזלים. וכל אחד מבשל עד דרגת צמצום אחרת. אז הכי מדוייק זה לפני.

    פשוט תכתוב מה שמת בסיר: שמן, ירקות, בשר...
    נניח יצא לך 1500 קל' לכל התבשיל, תחלק לך ל5 חלקים שווים וכל חלק יהיה עם 300 קל'...
     
  14. 23 נק' מוניטין
    0
    Johnny_i

    Johnny_i משתמש מתחיל

    Johnny_i
    הצטרף:
    ‏23/6/12
    הודעות:
    228
    לייקים:
    23
    אמהות מבשלות ביחד זה כאן!
    אחלה מתכונים
     
    אני=] אוהב/ת את זה.
  15. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    סבבה. אז כדי לדעת כמה קל כל הסיר פשוט צריך להעביר לצלחת אחרת ולשקול פשוט את כל מה שבסיר בעצם נכון?
     
  16. 1,057 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש קבוע

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    1,300
    לייקים:
    843
    מין:
    נקבה
    משהו כזה...
    תשקול כל אלמנט בנפרד וזה יהיה הערך של כל התבשיל.
     
    MasterSplitter ו-Bolt אוהבים את זה.
  17. 17,472 נק' מוניטין
    0
    MasterSplitter

    MasterSplitter מנהל ראשי מנהל

    MasterSplitter
    מנהל
    הצטרף:
    ‏7/3/13
    הודעות:
    6,799
    לייקים:
    5,225
    מין:
    זכר
    ממליץ בחום לשקול לפני בישול, הכל.
    הייתה לי תקיעה לא מזמן במשקל ולא הבנתי למה, הסיבה שהשתמשתי בערכים לאחר בישול וזה היה מאוד לא מדוייק.

    מעבר לאמינות הערכים, שיטות בישול שונות יניבו משקל שונה, תנור, טיגון, אידוי וכו׳ וכו׳...

    אם מבשלים תמיד באותה שיטה (נגיד סיר אורז) אפשר למדוד את היחס פעם אחת (כמה אורז לא מבושל נכנס וכמה יצא) ואז להשתמש ביחס הזה.
     
    Pharmacist, yujinius ו-Bolt אוהבים את זה.
  18. 12 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    166
    לייקים:
    12
    מין:
    זכר
    סבבה תודה!
    אני גם אתחיל כי באמת לשקול אחרי הבישול זה ממש לא מדוייק.
    איך אתה עושה את זה בדיוק? כי זה המון לחשב גם לצהריים וגם ערב
    פשוט שוקל לפני בישול כמות לכל השבוע מבשל בסיר ומחלק ל7 מנות לאורך השבוע?
    ואז זתומרת אתה אוכל שבוע שלם אותו דבר בצהריים וערב
    אם כן, יכול להיות שלי זאת קצת תיהיה בעיה כי לי תמיד הערכים בבוקר משתנים אני מתכוון פאוסות לחם אני חותך כל הזמן באורך שונה לכן הם שוקלים פחות/יותר וכו' וגם כל מיני דברים כמו גדלים של פירות, שאי אפשר לקבוע כמה הם ישקלו, לכן מה שיכולתי לתמרן איתו היה פחמימה, אבל בסדר נקווה להסתדר
     
  19. 17,472 נק' מוניטין
    0
    MasterSplitter

    MasterSplitter מנהל ראשי מנהל

    MasterSplitter
    מנהל
    הצטרף:
    ‏7/3/13
    הודעות:
    6,799
    לייקים:
    5,225
    מין:
    זכר
    יש לי בדר״כ כמה מנות קבועות שאני אוכל, למשל מדדתי את היחס של החזה עוף בתנור שאני תמיד מכין ואני יודע מראש את היחס בין מבושל ללא מבושל, כנ״ל לגבי אורז, ככה שאני לא צריך לשקול פעמיים וכו׳.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...