מה ההמלצה שלכם לשקול אוכל? לפני בישול או אחרי בישול?

הנושא בפורום 'אימונים' פורסם ע"י Bolt, ‏4/10/19.

טוען...
  1. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    הבנתי שלפני בישול זה יותר מדוייק. אבל התקשתי להבין כי נגיד לגביי חזה עוך יש 20 גרם חלבון ל100 גרם לפני בישול, אז לא משנה צורת הבישול שלי שאני עושה אותה וכמה זמן אני עושה אותו, כל עוד שקלתי לפני, הערכים יהיו זהים למה ששקלתי לפני בישול?

    כי אחרי בישול נגיד זה כן תלוי בכמה זמן אני מבשל כי יוצאים נוזלים ככל שהטיגון יותר ארוך ולכן יש יותר חלבונים ככל שהטיגון יותר ארוך.

    זה לא תקף גם ללשקול את החזה עוך לפני? כי איך זה הגיוני שאם נגיד יש לי 100 גרם חזה עוך לפני בישול ואני מטגן אחד למשך 5 דקות ואחד למשך 7 דקות יהיה להם אותם ערכים אם כביכול ככל שמטגנים למשך יותר זמן יהיה יותר חלבון?

    סליחה על השאלה הטיפשית ובכללי על כל החפירות
    רק מנסה ללמוד עוד קצת
     
  2. 99 נק' מוניטין
    0
    דניאלביטון10

    דניאלביטון10 משתמש מתחיל

    דניאלביטון10
    הצטרף:
    ‏18/11/18
    הודעות:
    167
    לייקים:
    34
    מין:
    זכר
    לפני בישול הכי פשוט בעיני, הבעיה היא אם אתה מכין ליותר מפעם אחת לצורך העניין ואז לאחר בישול יותר הגיוני מן הסתם

    ככל שיוצא יותר נוזלים יהיה "יותר חלבון" כי זה יהיה יותר חלבון פר גרם זה לא פתאום יעלה את כמות החלבון
     
  3. 287 נק' מוניטין
    0
    Yukio Mishima

    Yukio Mishima משתמש פעיל

    Yukio Mishima
    הצטרף:
    ‏3/6/17
    הודעות:
    683
    לייקים:
    174
    מין:
    זכר
    לא משנה, העיקר שתהיה עקבי בחישוב.
     
  4. 1 נק' מוניטין
    0
    Dorel0406

    Dorel0406 משתמש מתחיל

    Dorel0406
    הצטרף:
    ‏12/2/19
    הודעות:
    29
    לייקים:
    1
    מין:
    זכר
    לפי דעתי לפני הבישול
     
  5. 92 נק' מוניטין
    0
    Strongstone

    Strongstone משתמש מתחיל

    Strongstone
    הצטרף:
    ‏8/8/19
    הודעות:
    100
    לייקים:
    50
    מין:
    זכר
    הערכים נשארים אותו הדבר רק המשקל משתנה. לחזה עוף שאתה קונה מזריקים נוזלים ככה שבזמן בישול/טיגון הם יוצאים ולכן המשקל משתנה.. זה כמו שתבשל פסטה. הרי תשקול אותה לפני כי בזמן בישול היא סופחת נוזלים ולכן גם המשקל משתנה אבל הערכים נשארים אותו הדבר..
     
  6. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    למשל עכשיו הכנתי חזה עוף. שקלתי אותו לפני בישול(טיגון) והוא יצא 220 גרם.
    משמע
    251 קלוריות
    46 חלבונים
    6 שומנים
    אחרי הטיגון שקלתי אותו והוא שקל 170 משמע
    318 קלוריות
    57 חלבונים
    8 שומנים
    זה הבדל רציני ממש. אז מה זה אומר? תודה ובחיחה על החפירה.
    אם עוד מישהו יכול לענות אשמח
    --- עידכון הודעה, ‏5/10/19, תאריך ההודעות המקורית: ‏5/10/19 ---
    .
     
  7. 514 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש פעיל

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    810
    לייקים:
    399
    מין:
    נקבה
    תשקול לפני הבישול, הכי טוב. המשקל משתנה רק בגלל נוזלים, זה לא שברח לך חזה עוף מהמחבת חחחח
    זה כמו שאנשים רואים שפרוסת לחם ששוקלת 35 גרם שווה ל70 קלוריות, וברוב חכמתם העילאית הם מכניסים את הפרוסה לטוסטר, ולאחר קלייה שוקלים אותה שוב, והיא יוצאת להם 20 גרם= 40 קל', והם חושבים שהם ניצחו את המערכת... :lol:
     
    אור_אסי ו-Bolt אוהבים את זה.
  8. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    אוקי אני אשקול מעכשיו לפני בישול
    גם שמתי לב עם הפתיתים עכשיו שקלתי לפני ואחרי. יצא לי הבדל של 100 קלוריות ווואלה זה הרבה.
    גם אני בשוק טוטאחי על החזה עוף, אם זה כל הזמן ככה סימן שאני צורך איזה פחות 10 חלבונים איכותיים כל יום
     
  9. 514 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש פעיל

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    810
    לייקים:
    399
    מין:
    נקבה
    אם אתה עדיין חי, סימן שזה לא נורא :)
    ואם אתה אוכל מספיק חלבון "איכותי" אתה יכול לאפשר לעצמך גם לספור את החלבון ה"משני"...
     
  10. 1 נק' מוניטין
    0
    Dorel0406

    Dorel0406 משתמש מתחיל

    Dorel0406
    הצטרף:
    ‏12/2/19
    הודעות:
    29
    לייקים:
    1
    מין:
    זכר
    זה כמו סטייק הוא מתכווץ בגלל הנוזלים..
     
  11. 135 נק' מוניטין
    0
    Opopanax

    Opopanax משתמש מתחיל

    Opopanax
    הצטרף:
    ‏2/12/18
    הודעות:
    250
    לייקים:
    81
    מין:
    זכר
    החזה עוף לא שינה את הערכים שלו אחרי שבישלת אותו...
    למה נראה לך הגיוני שהיה לך 46 גרם חלבון לפני בישול ו57 אחרי בישול?
    לפעמים נראה שאנשים מעדיפים לשאול שאלה בפורום מלהפעיל את הראש קצת.
     
  12. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    הבנתי שזה לא שינה את הערכים, השאלה היא איזה מהערכים הוא הנכון?
    כי חזה עוף לפני בישול וטחרי בישול זה ערכים שונים..
    לפני הבישול זה היה 220 גרם, ואחרי 170 גרם, אז לפי המחשבון הערכים השתנו ומשמעותית יחסית.
    --- עידכון הודעה, ‏6/10/19, תאריך ההודעות המקורית: ‏6/10/19 ---
    כי לפי מה שאמרו כשמבשלים את החזה עוך הנוזלים יצטו ולכן יש יותר חלבון..
    --- עידכון הודעה, ‏6/10/19 ---
    אני יודע שהחזה עוף לא יברח אבל הנוזלים כן וזה אומר שהחלבון/קחוריות יגדלו בחזה עוף?
    לשם העניין השאלה שלי היא אם אני שוקל לפני בישול וזה נניח 40 גרם חלבון אז אחרי בישול מן הסתם אני אקבל בטוח 40 גרם חלבון, אבל האם יש סיכוי שאקבל יותר?? תודה רבה!
     
    נתנאל769 אוהב/ת את זה.
  13. 514 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש פעיל

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    810
    לייקים:
    399
    מין:
    נקבה
    חחח לא... זה עדיין 40 גרם חלבון. רק שבאופן יחסי למשקל חזה העוף, זה יהיה יותר חלבון פר 100 גרם....
    כמו הדוגמה עם הלחם. באותה הפרוסה יהיה עדיין 70 קלוריות, אבל הפרוסה תשקול פחות מה שלמעשה מעלה את הערך התזונתי של הטוסט לעומת פרוסת הלחם פר 100 גרם.
     
  14. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    אוףףף למה אני מתקשה להבין את זה, שקלתי אבל את החזה עוף לפני הבישול ויצא 220 גרם- זאת אומרת 46 גרם חלבון
    ואחרי הבישול יצא לי 170 גרם זאת אומרת לפי המחשבון תזונה 57 חלבון. אז לחשב את זה כ46 גרם חלבון? שוב סליחה על הטיפשות..
     
  15. 514 נק' מוניטין
    0
    אני=]

    אני=] משתמש פעיל

    אני=]
    הצטרף:
    ‏5/2/18
    הודעות:
    810
    לייקים:
    399
    מין:
    נקבה
    תעשה לעצמך טובה - אל תשקול אחרי בישול. זהו, פתרת את הבעיה!
    כנראה כשהם בדקו את העוף המבושל הם ייבשו לו את הצורה. אז לכן כשבדקו יצא להם אחוז חלבון גבוה יותר. זו ההשערה היחידה שנראית לי הגיונית לסיטואציה...
     
    Bolt אוהב/ת את זה.
  16. 135 נק' מוניטין
    0
    Opopanax

    Opopanax משתמש מתחיל

    Opopanax
    הצטרף:
    ‏2/12/18
    הודעות:
    250
    לייקים:
    81
    מין:
    זכר
    למה אתה מתקשה? לא ברור כל כך, זה נושא ממש פשוט.

    בישול גורם לאידוי נוזלים, מה שהופך את המוצר ליותר דחוס קלוריות, מכיוון שהרבה מהמשקל הוא מים.
    לכן, 220 גרם חזה עוף לפני בישול יתכווצו בבישול אך יהיו בעלי אותם ערכים.

    אין עוד דרך להסביר את זה.
     
  17. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    הבנתי. תודה רבה
     
    Opopanax אוהב/ת את זה.
  18. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    יש לי רק עוד שאלה אחת, נגיד יש לי כוסמת ופתיתים, שלמוצא יבש ל100 גרם שניהם באיזור ה355 קלוריות.
    אבל למוצר מבושל ל100 גרם, כוסמת היא 92 קלוריות, ופתיתים הם 150 קלוריות, תוכל להסביר את התופעה בבקשה? אולי בגלל שהכוסמת סופגת יותר מים?
    כי יש גם עוד כמה מקרים כאלה גם עם בורגול וקינואה ואורז שלמוצר יבש הם די אותו דבר אבל במוצר מבושל, הכל משתנה.
    תודה!
     
  19. 92 נק' מוניטין
    0
    Strongstone

    Strongstone משתמש מתחיל

    Strongstone
    הצטרף:
    ‏8/8/19
    הודעות:
    100
    לייקים:
    50
    מין:
    זכר
    אמרו לך כבר מיליון פעמים שזה בגלל הנוזלים. 100 גרם יבש יוצא סביבות 300 - 250 מבושל ולכן כמות הקלוריות גדולה יותר. וכשרשום 100 גרם לאחר בישול זה אומר שיוצא סביבות 50 גרם מוצר יבש ולכן כמות הקלוריות קטנה יותר.
     
  20. 3 נק' מוניטין
    0
    Bolt

    Bolt משתמש מתחיל

    Bolt
    הצטרף:
    ‏15/9/19
    הודעות:
    82
    לייקים:
    3
    מין:
    זכר
    את זה הבנתי כבר זה לא מה ששאלתי אבל תודה בכל מקרה
    שאחתי מתוך התעניינות שאם שני מוצרים לפני בישול הם כביכול ל100 גרם 350 קלוריות, ואחרי בישות אחד מהם הוא 150 קלוריות ואחד מהם הוא 90 קלוריוץ, זה אומר שפשוט אחד מהם ספג יותר מים?
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...