אחת ולתמיד- ההבדל בין אבקת isolate לאבקת wehy + המלצות שלכם

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י maiblue48, ‏9/9/19.

טוען...
  1. 75 נק' מוניטין
    0
    maiblue48

    maiblue48 משתמש מתחיל

    maiblue48
    הצטרף:
    ‏16/8/14
    הודעות:
    4
    לייקים:
    7
    מין:
    נקבה
    אני מעוניינת להתחיל לבנות מסת שריר, חזרתי להתאמן אחרי תקופה, בתזונה דלה מחלבונים ובתקופת עלייה קטנה במשקל יחד עם זאת חשוב לי לשמור על אחוזי השומן הנמוכים שלי (16%). צריכה לעלות אך בנתיים מחפשת להתאזן ורק להתחטב. משמע, לבנות מסת שריר ולאזן את הגוף קצת.
    אני רואה את כל הסרטונים ביו טיוב להכנת פנקקי חלבון, קינוחי protein fluff או שייקים מוקצפים ועושה לי חשק. אצלי זה אף פעם לא עבד ותמיד כשהיו לי אבקות הן נטחנו עם מיים וקרח ויצאו גרגריות ולא טעימות.
    בנוסף, יש לי קצת רגישות ללקטוז וא י נוטה להתנפח בגלל כך. לא משהו רציני.

    רציתי לשאול אתכם מה ההבדל בין מותג שרשום עליו isolate לבין casein לבין whey ! האם הם שונים מבחינת מה שמשאירים באבקה, מי מהם מפוצץ בלקטוז, מי מהם יועד יותר לבישול (אם הבנתי נכון הקזאין יותר מתעבה בהקצפה וקינוחי גלידת פרוטאין) , האם הם לא מתנגשים עם קיבה רגישה כמו שלי או עוצים נגיד עצירות.

    לאחר שאוכל לקבל תשובות אשמח להמלצותיכם לאיזה חברה כדאי לקנות מבחינת טעם טוב ומקרו טובים.
    אני לא מחפשת כאלה עם סוכר בהם, ואחוז פרוטאין גבוה.
    שמעתי שאופטימום מעולים, או נירוטק, או איזו ? אילו טעמים משתלבים הכי טוב בשייק ואלו הכי טוב בקינוחי הקצפה עם חלבונים וקרח ופירות קפואים? מישהו מכם ניסה?

    הנון תודה מראש על הסדר שתוכחו לעשות לי והמון אהבה לחבריי בכושר
     
  2. 8,037 נק' מוניטין
    1
    kotzer

    kotzer מנהל ראשי מנהל

    kotzer
    מנהל
    הצטרף:
    ‏17/1/16
    הודעות:
    10,852
    לייקים:
    4,479
    מין:
    זכר
    למה דיאטה דלת חלבונים? זה דווקא חלק חשוב מאוד בתזונה

    כל החלבונים האלה מגיעים במקור מהחלב, אבל מדובר על חלקים שונים שלו ושיטות סינון של החלבון.
    casein הוא חלבון החלב העיקרי. הוא חלבון פחות מפורק ולכן מתעכל לאט יותר. בהרבה מקרים אני מאמין שגם יותר נוח לעבוד איתו כשאת מכינה מאכלים מאבקת החלבון, אבל אני לא בטוח כי אין לי ניסיון בנושא.
    whey זה מי גבינה. כשמכינים גבינה מפרידים את הקזאין ועוד חלבונים נוספים מנוזלים, והנוזלים האלה הם מי הגבינה, שמכילים את החלבון הה, שהוא גם חלבון טוב מאוד לגוף, אבל מפורק יחסית ולכן מתעכל מהר. מי הגבינה עוברים סינון ומוציאים מהם את החלבון שהופך לאבקה.
    isolate זה אותו חלבון whey שעובר סינון כפול כדי למצות את החלבון, בין השאר מוציאים ממנו את הלקטוז, שהוא הסוכר שגורם לרגישות לחלב, ככה שזו האבקה המומלצת למי שרגיש.
    hydrolase זה האיזולט שעובר פירוק ע"י אנזימים כדי שיהיה בעל יכולת ספיגה הרבה יותר מהירה. די חסר תועלת לרוב האוכלוסיה, אבל יעיל במקרים מסויימים, הוא פשוט הרבה יותר יקר לרוב.

    אם את רגישה, איזולט או הידרולז הם האבקות בשבילך.

    יש המון חברות טובות. אופטימום טובים מאוד למשל.
    מייפרוטאין היום הם המובילים בשוק בגלל איכות גבוהה, מבחר מוצרים גדול מאוד, ומחירים ברצפה ביחס לשאר השוק.

    טעם זה עניין אישי מאוד, אבל את יכולה להעיף מבט פה:
    אשכול ביקורת המוצרים הגדול.
    בנוסף אם תריצי חיפוש בפורום תמצאי הרבה דיונים בנושא טעמים
     
    1tay ו-Gnfit אוהבים את זה.

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...