אבקת חלבון , פרו

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י מנו23, ‏26/2/19.

טוען...
  1. 8 נק' מוניטין
    0
    מנו23

    מנו23 משתמש מתחיל

    מנו23
    הצטרף:
    ‏8/8/14
    הודעות:
    74
    לייקים:
    5
    מין:
    זכר
    2 שאלות אחרי ביקור קצר בסופר ..
    1.למה אחרי מליון אזהרות וכתבות לציבור על אבקות חלבון וכמה שזה "מזיק לבריאות ולכליות" , היום כל מוצר שני בסופר שעשוי מכוס חלב ורבע סקופ אבקת חלבון נקרא פרו וכמה שזה בריא וטוב לבריאות ובלה בלה בלה ..
    הם בטוחים שהציבור הישראלי כל-כך תמים או טיפש?
    2. למה אבקת חלבון ישראלית שמיוצרת בארץ (חלב ישראל ) מחירה 250 ומעלה ל2.2 קילו ?
    זה כלכך יקר לייצר אבקת חלבון ?
    סתם דוגמא מיי פרוטאין עולה לכל בריטי ממוצע 220 שקל ל5 קילו .
    אין לי משהו נגד פרנסה של אנשים זה באמת מסקרן אותי .
     
    אושר יפרח אוהב/ת את זה.
  2. 41 נק' מוניטין
    0
    AviAmo

    AviAmo משתמש מתחיל

    AviAmo
    הצטרף:
    ‏15/1/19
    הודעות:
    104
    לייקים:
    38
    מין:
    זכר
    1. כסף
    2. יש הבדל בין קהל יעד של עשרות עד מאות מיליוני לקוחות, חברות ענק, ייבוא, מיסים, רגולציה, תרבות צריכה, כשרות ועוד אלף ואחד דברים
     
  3. 388 נק' מוניטין
    0
    The King

    The King משתמש פעיל

    The King
    הצטרף:
    ‏15/10/16
    הודעות:
    537
    לייקים:
    137
    1. אבקת חלבון לא מזיקה לבריאות ולא לכליות, בדיוק כמו שאם תאכל חזה עוף (שיש בו חלבון) זה לא יגרום לך נזק בריאותי. מה שיכול להזיק לכליות זה צריכה של חלבון במינון גבוה מדי, בדיוק כמו שצריכה של כל דבר אחר במינון גבוה מדי יכולה להזיק ואפילו להיות מסוכנת.
    2. לא יודע למה אבקת חלבון יקרה בארץ, אבל זה לא שזה הדבר היחיד שיקר בארץ. כמעט הכל יקר בארץ.
     
    Mr. power ו-Boyyy אוהבים את זה.
  4. 165 נק' מוניטין
    0
    Ayelet

    Ayelet דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט מנהל

    Ayelet
    מנהל
    הצטרף:
    ‏8/5/18
    הודעות:
    2,719
    לייקים:
    131
    מין:
    נקבה
    1. אבקת חלבון לא מזיקה לכליות וגם בכללי חלבון בתזונה לא מזיק בכליות עבור אדם בריא. אדם עם מחלת כליה מוגבל בכמות החלבון בתזונה מכיוון שכמות גבוהה של חלבון יכולה לגרום להחרפת המצב.
    באוכלוסיה בריאה זה שונה- יש מחקרים שמראים צריכה של כ - 3 גרם חלבון/ ק"ג ואף של 4.4 גרם/ק"ג שלא נגרם למשתתפים במחקר נזק לכליות.

    2. כנראה שבגלל עלויות ייצור ואולי בגלל ההכשר אבקות חלבון בישראל יותר יקרות.
     
    Opopanax אוהב/ת את זה.
  5. 5 נק' מוניטין
    0
    eyalko1

    eyalko1 משתמש מתחיל

    eyalko1
    הצטרף:
    ‏ביום שישי
    הודעות:
    47
    לייקים:
    5
    מין:
    זכר
    1. כמו שאמרו בתשובות הקודמות, אך אני רוצה להוסיף משהו חשוב, אבקת חלבון היא לא תוסף שיהפוך אותך לשרירי. יש המון אנשים שחושבים שצריכה של אבקת חלבון זה מנפח שרירים ולכן זה מוצר מסוכן, אבל זו שטות גמורה.
    אבקת חלבון זה פשוט לקחת את החלבון שנמצא בחלב פרה ולייבש אותו לאבקה. חשוב כמובן לשים לב לכמות צריכת החלבון היומית שאכן אתה לא חורג מהכמויות הנחוצות עבורך.
    2. הסיבה הראשונה היא רווח גבוה. אבקת חלבון גולמית בדרך כלל עולה כ- 20 ש"ח לקילו (תלוי בסוג, באיכות, בריכוז, מאיזה מדינה וכו'). הסיבה השנייה היא עלויות יקרות בארץ. למחיר האבקה צריך להוסיף עלויות רבות כמו עלות הקופסה, משלוח, אחסון, אגרות, מיסים וכו'.
    החברות בארץ בדרך כלל מייצרות את האבקות שלהן במפעלים מאוד קטנים, כאשר רוב העבודה היא ידנית. לחברת מיי פרוטאין יש מפעל בגודל עצום שהכל שם מתבצע בצורה אוטומטית. יתרון הגודל משחק פה תפקיד.
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...