שאלה לסופרי קלוריות- ערכים של מזונות במשקל?

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י Jviega, ‏14/2/19.

טוען...
  1. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    תשמע אני לא יודע איך אתה מכין את החזה עוף שלך אבל אני ממש לא אוכל אותו סתם ככה בלי כלום. אני אוהב אותו עם המון רוטב ככה ששקילה אחרי טיגון לא עוזרת לי בכלום לכן אני שוקל לפני ומחשב +~... גם אם אטעה ב 10 או 15 גרם חלבון זה לא באמת מה שיעשה את ההבדל.
     
  2. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    אתה שם רוטב באמצע בישול? (לא שמישהו שאל לגבי רטבים מראש) ''גם אם אטעה ב10 או 15 גרם חלבון זה לא באמת מה שיעשה את ההבדל'' אחלה טענה. אז אתה לא מודה בטעות שלך בכך שהטעות לא משנה כלל.
     
  3. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    אני שם תרוטב לפני הבישול. עם בצל שום וכל שאר המוצרים שאני אוהב. וברור שיש מצב שאטעה. אבל זאת התעסקות בקקי. ה 20 10 או 15 גרם חלבון האלה לא יעשו שום הבדל. בכל אופן אני תמיד שם 100 גרם יותר ממה שאני צריך.
     
  4. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    זה שאתה שם רוטב לפני / לא חשוב לך כמות חלבון מדויקת וכו' זה כבר קטע אישי. היא הביאה דוגמה עם חזה עוף ואמרה ''הכי מדויק'' והדוגמה הזו היא טעות עם הסבר מוטעה ואתה נתת לזה לייק (משמע אתה מסכים או מאשר) אני בעצם טענתי נגד ההיגיון הזה. אם נוח לך כמו שאתה עושה תמשיך ככה לא אגיד לך אחרת אבל להגיד הכי מדויק על הצורה הכי פחות מדויקת, זה דורש תיקון.
     
  5. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    לא שמתי לב שהיא רשמה ״הכי מדויק״ אז זאת באמת טעות שלי אבל אני כן מסכים איתה שעדיף לשקול לפני בישול/טיגון. זה לא יצא בכל מקרה מדוייק אלא אם כן אתה אוהב לאכול חזה עוף יבש למוות.
     
  6. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    אתה מדייק יותר, זה הכל.
     
  7. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    אם מחפשים כמה שיותר דיוק, אז נכון, בזה אני מסכים איתך לגמריי. :food-and-drink005-88:
     
    Deidara אוהב/ת את זה.
  8. 540 נק' מוניטין
    0
    elchonon

    elchonon משתמש פעיל

    elchonon
    הצטרף:
    ‏18/7/18
    הודעות:
    951
    לייקים:
    430
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    חדרי כושר מזדמנים
    אני לא מבין כלום כאן, תמדוד את מה שאתה אוכל, לא מה שאתה הולך להכין.
     
  9. 2 נק' מוניטין
    0
    Jviega

    Jviega משתמש מתחיל

    Jviega
    הצטרף:
    ‏24/8/13
    הודעות:
    61
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    אני לא מבין איך למדוד לפני זה לא הגיוני אם החזה עוף מאבד רק מים
    כל הקלוריות והחלבון כביכול עדיין נשארות שם
     
  10. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    במים יש 0 קלוריות ו0 חלבון.....למה שתרצה לחשב את זה כחלק מהמשקל הכולל יחד עם החזה עוף? אם יש לך 200 גרם חזה עוף ועוד 50 גרם נוזלים (לפני בישול) אתה רוצה לחשב 50 גרם ''חזה עוף'' שזה בעצם מים? או שאתה תעדיף לבשל ואז ירדו 50 גרם נוזלים מיותרים ותחשב אשכרה את החזה עוף עם הערכים. זה אף פעם לא יהיה מדויק בול אלא אם כן אתה תשרוף לזה את הצורה, אבל להתקרב כמה שיותר זה הכי הגיוני, לחשב לפני זה דבילי.
     
  11. 540 נק' מוניטין
    0
    elchonon

    elchonon משתמש פעיל

    elchonon
    הצטרף:
    ‏18/7/18
    הודעות:
    951
    לייקים:
    430
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    חדרי כושר מזדמנים
    אני חושב שבמים שמופרשים מהעוף יש גם רכיבים תזונתיים כמו חלבון, זה ההסבר הכי הגיוני למה למזון מבושל יש פחות חלבון.
    לקטניות יש שליש מהחלבון המקורי שלו אחרי בישול.
    או שאולי הסיבה שברגע שהוא מבושל קשה יותר מהגוף להוציא כמות דומה של קלוריות, לכן הערך התזונתי האמיתי של מזון שרוף הוא הרבה יותר נמוך.
    אבל קשמדברים על קלוריות (באמת, לא השערה של 4,9,4), אופן הבישול הוא עניין מאוד חשוב.
    קלוריה – ויקיפדיה
    אין ספק שאין טעם לחשב חלבון וקלוריות לפני בישול. כי זה פשוט לא מה שאתה אוכל.
    אתה אוכל אוכל מבושל, אז תחשב אוכל מבושל.
    זה עניין של מה שבא לך. אם יש לך חזה עוף 250 גרם לפני בישול, ו 200 גרם אחרי בישול. וב 100 גרם יש 30 גרם חלבון נגיד.
    אז יש לך אפשרות לספור אחרי בישול כל 100 גרם כ 30 גרם חלבון.
    או לפני בישול כל 125 גרם כ 30 גרם חלבון.
    וזה בגלל שהמים שהיו בעף לפני הם לא חלק משיקלול של חלבונים.

    חשוב לדעת שכל מושג כמות החלבון באוכל הוא ניחוש פרוע ולא מדויק בכלל.
    כי גם אם בעצם יש 50 גרם חלבון באוכל, חוסר בישול, או עודף בישול יכולים לפגוע ברמת הספיגה שלו, במו כן לחץ, קפאין לפני, ומצבים רגשיים שונים, וגנטיקה משנים את יכולת הספיגה של המזון. אף אחד לא יודע כמה אתה סופג ומאיזה מזון.
    כך שכל המושג של ספירת חלבון הוא השערה הכי טובה שיש לנו, אבל השערה.
    כי כמה יש, לא בהכרח מגיע אלי.
     
  12. 328 נק' מוניטין
    0
    Sonoss

    Sonoss משתמש פעיל

    Sonoss
    הצטרף:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    880
    לייקים:
    136
    ברצינות שלא הבנתי את הלוגיקה בלשקול אחרי.
    בכל עוף יש בערך אותה כמות נוזלים לפני, עם שקילה לפני זה יהיה יותר מדוייק כי כמו שאמרתם בעצמכם
    אתם לא יודעים בידיוק כמה מים יתאדו בבישול אז ידיעת כמות הנוזלים אם כבר פה משתבשת.
     
  13. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    כי אחרי בישול זה הרבה יותר מדוייק. בוא קח דוגמא - שילשום שקלתי חזה עוף לפני טיגון. משקל לפני טיגון 450 גרם. משקל אחרי טיגון פאקינג 220 גרם! מפה תחשוב לבד... עזוב את זה שאין לי מושג אם נשארו עוד נוזלים.. זה פשוט הזוי איך עובדים עלינו בלי בושה.
     
    Deidara, Sonoss ו-elchonon אוהבים את זה.
  14. 328 נק' מוניטין
    0
    Sonoss

    Sonoss משתמש פעיל

    Sonoss
    הצטרף:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    880
    לייקים:
    136
    אז אתה אומר שבכל עוף כמות נוזלים לגמרי שונה?
     
  15. 540 נק' מוניטין
    0
    elchonon

    elchonon משתמש פעיל

    elchonon
    הצטרף:
    ‏18/7/18
    הודעות:
    951
    לייקים:
    430
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    חדרי כושר מזדמנים
    גם נכון.
     
    Deidara ו-Sonoss אוהבים את זה.
  16. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    ברור.. הרי מזריקים נוזלים בכמות מסויימת. לא לכל חתיכה יש את אותה הכמות.
     
    Sonoss אוהב/ת את זה.
  17. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    חחח אמרת לי זה לא משנה! שטויות! חחח :79nb:
     
    elchonon ו-Mr. power אוהבים את זה.
  18. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    אגב, תעשה ניסוי. קח 200 גרם, תטגן טוב טוב ותראה מה ישאר ימח שימם
    --- עידכון הודעה, ‏14/3/19, תאריך ההודעות המקורית: ‏14/3/19 ---
    בסוף אמרתי שאתה צודק. עזוב שבסוף ניסיתי לבד והייתי בהלם.
     
    Deidara אוהב/ת את זה.
  19. 312 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    513
    לייקים:
    243
    מין:
    זכר
    כאילו יש אמונה בתעשיות כאלו גדולות, מקרה קצת שונה אבל שים לב גם לזה אם מעניין אותך..פעם הזמנתי המבורגר נדמה לי 400 גרם (הם אומרים לך 400 גרם המבורגר) בגלל שאני בדרך כלל אוכל יבש שקלתי בנפרד את הבשר וגיליתי שזה איזה 200 ומשהו, מה הסתבר? זה 400 גרם עם הלחמנייה
     
    elchonon אוהב/ת את זה.
  20. 493 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,151
    לייקים:
    333
    מין:
    זכר
    היה תחקיר על זה בחדשות דרך אגב. עושים מאיתנו אשכרה בדיחה. היה איזה המבורגר שהבטיחו שהוא 300 גרם ובתכלס אחרי טיגון נשאר רק 150!! WTF? ההמבורגר היחיד ששוקל בדיוק כמו שאומרים זה של מקדונלדס.
     
    Deidara ו-elchonon אוהבים את זה.

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...