שאלה לסופרי קלוריות- ערכים של מזונות במשקל?

הנושא בפורום 'תזונה ותוספים' פורסם ע"י Jviega, ‏14/2/19.

טוען...
  1. 2 נק' מוניטין
    0
    Jviega

    Jviega משתמש מתחיל

    Jviega
    הצטרף:
    ‏24/8/13
    הודעות:
    61
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    אני קצת מבולבל כשזה מגיע לערכים של מזונות שקונים במשקל, למשל בשר, עוף, דגים, לצערי בארץ הכול שכונה ולא מצויין על כל דבר ערכים תזונתיים, אם אני קונה מזון במשקל כמו אלה שציינתי אין לדעת.

    הבעיה שכשאני מחפש באינטרנט כל מקום נותן ערך אחר, למשל חזה עוף 100 גרם ללא עור וללא עצמות יש אתרים שאומרים 165 קלוריות, ויש אתרים שאומרים 100, ויש אתרים שאומרים 130, ובגדול זה ככה כמעט לכל סוג מזון.

    בחו"ל לכל דבר יש תוויות של ערכים תזונתיים אז זה קל, פה בארץ יש דברים שזה פשוט המערב פרוע לך תנחש כמה אתה מכניס.

    מה אפשר לעשות? לעשות ממוצע בין רוב התוצאות וזהו?
     
  2. 91 נק' מוניטין
    0
    ליאמוש

    ליאמוש משתמש מתחיל

    ליאמוש
    הצטרף:
    ‏8/11/18
    הודעות:
    177
    לייקים:
    68
    מין:
    נקבה
    זה אף פעם לא יהיה מדוייק...אז פשוט לעשות ממוצע ולהיכנס לאתרים טובים, וגם תשים לב - 100 גרם חזה עוף לא מבושל לדוגמא יש 114 קלוריות, וב100 גרם מבושל יש 165, שוב עד כמה זה מדוייק? לא יודעת..אבל זה הרעיון הכללי
     
  3. 43 נק' מוניטין
    0
    ניר זוהר

    ניר זוהר משתמש מתחיל

    ניר זוהר
    הצטרף:
    ‏2/4/18
    הודעות:
    147
    לייקים:
    10
    מין:
    זכר
    מקפידים על תפריט קבוע בשביל ללמוד שינויים בגוף. וכן ממוצע זה הכי טוב כי אף אחד לא באמת יודע להעריך מזונות כאלה או כמה הגוף שלך שורף.
     
  4. 900 נק' מוניטין
    0
    elchonon

    elchonon משתמש קבוע

    elchonon
    הצטרף:
    ‏18/7/18
    הודעות:
    1,410
    לייקים:
    695
    מין:
    זכר
    חד"כ:
    חדרי כושר מזדמנים
    קלוריות במובן האמיתי שלו משתנה בין סוג המזון, אופן ההכנה שלו ובין האדם שאוכל אותו.
    אם אתה מנסה לרדת במשקל, או שתעשה ממוצע, או תשער לפי הדעה שאומרת שזה הכי הרבה.
    אבל אני ממליץ לא להסתמך רק על מספר שרשום אלא לעקוב אחרי המשקל שלך, וכך לדעת אם להוריד או להוסיף.
    ואולי זה יעזור לך ויעשה לך סדר תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?
     
  5. 2 נק' מוניטין
    0
    Jviega

    Jviega משתמש מתחיל

    Jviega
    הצטרף:
    ‏24/8/13
    הודעות:
    61
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    אני לא רואה היגיון באיך 100 גרם של חזה עוף לא מבושל יש 114 קלוריות אבל במבושל יש 165, לשים עוף בתנור או לצלות אותו על המחבת לא מוסיף לו קלוריות. כן יהיו עוד קלוריות אם תוסיפי שמן או דברים אחרים, אבל אז סופרים את הקלוריות הנוספות האלה.

    לבשל עוף בלי הוספה של דברים אחרים לא מוסיף לו קלוריות, זה לא הגיוני.
     
  6. 91 נק' מוניטין
    0
    ליאמוש

    ליאמוש משתמש מתחיל

    ליאמוש
    הצטרף:
    ‏8/11/18
    הודעות:
    177
    לייקים:
    68
    מין:
    נקבה
    100 גרם חזה עוף לא מבושל לא יהיה 100 גרם חזה עוף אחרי בישול (אומנם עם אותם ערכים אך ישקול פחות בגלל המים שמזריקים לו ומידת הצלייה)
    אם תרצה 100 גרם חזה עוף מבושל תצטרך לבשל קצת יותר מ100 גרם חזה עוף לא מבושל,הבנת?
    ולהתייחס לערכים שלך בהתאם כמובן
     
    frozen אוהב/ת את זה.
  7. 2 נק' מוניטין
    0
    Jviega

    Jviega משתמש מתחיל

    Jviega
    הצטרף:
    ‏24/8/13
    הודעות:
    61
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    אין בעיה, אבל אני שוקל את שלי לפני שאני מבשל.
     
  8. 722 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,432
    לייקים:
    482
    מין:
    זכר
    זה מה שהיא מנסה להסביר לך. ה 100 גרם לפני בישול יהיה סביבות ה 80-70+~ גרם לאחר בישול. לכן אם אתה רוצה 100 גרם אחרי בישול תצטרך לבשל סביבות +~180 גרם.
     
  9. 2 נק' מוניטין
    0
    Jviega

    Jviega משתמש מתחיל

    Jviega
    הצטרף:
    ‏24/8/13
    הודעות:
    61
    לייקים:
    2
    מין:
    זכר
    כן, הבנתי את זה.
    אבל מה שחשוב זה לספור לפני בישול ולא אחרי בישול, לא? אם רוב מה שהחזה עוף מאבד זה מים, אז זה לא ממש משנה, מבחינת חלבון וקלוריות, לא?
     
  10. 1,610 נק' מוניטין
    0
    frozen

    frozen משתמש משקיע

    frozen
    הצטרף:
    ‏21/8/16
    הודעות:
    2,540
    לייקים:
    1,248
    מין:
    זכר
    בשביל לאכול 100גרם חזה עוף,תצטרך לבשל 130-150 גרם.
    הספירה לפני בישול היא לא נכונה כי אתה לא באמת יודע כמה מים יצאו בבישול,היו מקרים שהחזה עוף שלי איבד 50% משקל בבישול.
    שאתה מסיים להכין,תשקול אותו
     
    orazulay11 אוהב/ת את זה.
  11. 59 נק' מוניטין
    0
    golangm

    golangm משתמש פעיל

    golangm
    הצטרף:
    ‏10/6/15
    הודעות:
    431
    לייקים:
    41
    מין:
    זכר
    שמע אם יהיה לך 40 גרם חלבון או 40.15 גרם חלבון זה לא נורא, קח טווח חלבון, גם אם יצא לך 10 גרם לפה לשם, תנסה לקחת טת זה בחשבון, ואם לא אז גם לא נורא
     
  12. 722 נק' מוניטין
    0
    Mr. power

    Mr. power משתמש קבוע

    Mr. power
    הצטרף:
    ‏18/11/17
    הודעות:
    1,432
    לייקים:
    482
    מין:
    זכר
    החזה לא מאבד חלבון וקלוריות אבל הבעיה שהוא מאבד משקל. רוצה להיות רגוע? ממליץ לך לבשל תמיד 100 גרם יותר. אם נניח אתה רוצה 200 גרם אז תבשל 300.
     
  13. 0 נק' מוניטין
    0
    EyalPery

    EyalPery משתמש מתחיל

    EyalPery
    הצטרף:
    ‏24/1/19
    הודעות:
    2
    לייקים:
    0
    מין:
    זכר
    תקנה משקל למזון (אפשר גם מחו''ל) ותתחיל לשקול דברים
     
  14. 244 נק' מוניטין
    0
    Ayelet

    Ayelet דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט מנהל

    Ayelet
    מנהל
    הצטרף:
    ‏8/5/18
    הודעות:
    3,620
    לייקים:
    199
    מין:
    נקבה
    הכי מדויק לשקול לפני בישול, המשקל לאחר הבישול משתנה לפי דרך ההכנה.
    לדוגמה, נחשב ש 200 גרם חזה עוף לפני בישול = 150 גרם לאחר בישול. מי שמכין את העוף הרבה זמן בתנור לצורך העניין וממש "מייבש" אותו יגיע למצב ש 200 גרם עוף לפני בישול ישקלו לאחר בישול פחות מ150.
     
    Mr. power אוהב/ת את זה.
  15. 43 נק' מוניטין
    0
    orazulay11

    orazulay11 משתמש פעיל

    orazulay11
    הצטרף:
    ‏21/8/18
    הודעות:
    346
    לייקים:
    30
    מין:
    זכר
    נו אז לדעתי עדיף אחרי בישול למדוד כשהעוף הוציא את הנוזלים ואז זה המשקל המדוייק שלו (ככה אני עושה)
     
    Deidara אוהב/ת את זה.
  16. 579 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    779
    לייקים:
    443
    מין:
    זכר
    אני מעולם לא הבנתי את הטענה של למדוד לפני (והיא לא היחידה שמציעה את זה) כבר היה על זה וויכוחים פה בעבר..פשוט הלם. איך יותר אמין למדוד משהו לפני שמאבד כמות נוזלים לא ידועה?

    @FloppyJoe


    Here we go
    --- עידכון הודעה, ‏17/2/19, תאריך ההודעות המקורית: ‏17/2/19 ---
    ככל שתייבשי את החזה עוף יותר ככה התוצאה תהיה מדויקת יותר לא ההפך, תמיד צריך למדוד חזה עוף אחרי בישול ולא לפני בישול
    את בעצם אומרת ''אוקיי בכל מקום הוא מאבד כמות נוזלים שונה אז אני אהיה מבולבלת אז עדיף לפני'' ממש לא. זה פשוט אומר
    שיש דרכים יותר מדויקות ויש קצת פחות (מאבד הרבה נוזלים VS קצת נוזלים) אבל לנחש בלי לבשל קודם בכלל זה הניחוש הכי גרוע שיכול להיות בעצם.
     
    elchonon אוהב/ת את זה.
  17. 1,610 נק' מוניטין
    0
    frozen

    frozen משתמש משקיע

    frozen
    הצטרף:
    ‏21/8/16
    הודעות:
    2,540
    לייקים:
    1,248
    מין:
    זכר
    שמישהו יתן לו מדליה:s85::s13: @Deidara
     
    Deidara אוהב/ת את זה.
  18. 43 נק' מוניטין
    0
    orazulay11

    orazulay11 משתמש פעיל

    orazulay11
    הצטרף:
    ‏21/8/18
    הודעות:
    346
    לייקים:
    30
    מין:
    זכר
    חח כן כול מי שאומר למדוד אז אומר למדוד לפני וזה לא נשמע לי הגיוני..
     
  19. 579 נק' מוניטין
    0
    Deidara

    Deidara משתמש פעיל

    Deidara
    הצטרף:
    ‏30/9/18
    הודעות:
    779
    לייקים:
    443
    מין:
    זכר
    בפעמים הראשונות שאמרו לי את זה אני חטפתי בלבול כזה של ''מה אני מפספס פה'' והם מתעקשים שזה נכון ואני טיפה מנסה לחשוב נותן הזדמנות
    ואז מגיע למסקנה של זה לא יאמן שהם מאמינים בזה. זה כמו שאתה מנסה לשכנע מישהו שחזה עוף זה חזה עוף, שנינו מסתכלים על זה והוא אומר ''לא זה פסטה'' ואתה עם פרצוף של WTF....
    עצוב שאני צריך לקבל על זה מדליה
     
  20. 1,610 נק' מוניטין
    0
    frozen

    frozen משתמש משקיע

    frozen
    הצטרף:
    ‏21/8/16
    הודעות:
    2,540
    לייקים:
    1,248
    מין:
    זכר
    לא נשארנו הרבה אנשים רציונליים בארץ הזאת..מה לעשות
     

אהבת? שתף את העמוד עם חבריך!

טוען...