קורס בתזונת ספורט - מהמחקר לפרקטיקה 

קורס בתזונת ספורט בדגש על יותר פרקטיקה ופחות ידע תאורטי. אנחנו לא עוד קורס שהולך להיכנס לכל מיני מחלות ומסלולים מטבוליים לא רלוונטיים.

הקורס יתקיים בתאריכים 16.8.2019  26.7.2019, בימי שישי בשעות 9:30-13:30.
סה"כ 18 שעות אקדמאיות (4 מפגשים + שעתיים אקדמאיות יועברו און-ליין)

מיקום: קניון עזריאלי, תל-אביב
חנייה בקניון עזריאלי ב-10 ש"ח לכל מפגש (ללא הגבלת שעות)

עלות הקורס 1,950 ש"ח
קופון 150 ש"ח הנחה לעשרת הנרשמים הראשונים - קוד קופון: LBS
מספר המקומות מוגבל

לא נדרש ידע מקדים על מנת להירשם לקורס, והוא מיועד לקהל הרחב והמקצועי כאחד. ההרצאות כוללות מעבר על הגדרות ומאפיינים בסיסיים ובהמשך נתקדם לקונצפטים מתקדמים יותר שיתאימו לרמת כלל המשתתפים בקורס.

מרצים

מייק ביקוב
B.Sc במדעי התזונה – פיזיולוגיה ומטבוליזם
B.A בביולוגיה מולקולרית – נוירוביולוגיה (מדעי המוח)
אוניברסיטת קליפורניה, ברקלי ארה"ב
מייסד פורום LBS ופורטל קילוגרם


איילת קורצבנד
B.Sc במדעי התזונה – דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט (RD)
פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית


סילבוס (ייתכנו שינויים קלים בסדר או בתתי התכנים):

עולם המחקר:
- הגדרות, היררכיה בעולם המחקר, כיצד מזהים מחקרים טובים יותר או פחות
- התערבות מבוססת ראיות (EBP)
- הטיות, אנקדוטות וצ'רי פיקינג בעולם המדע

ביוכימיה ומטבוליזם
- מבנה התא
- ביוכימיה בסיסית של כל מסלולי האנרגיה
- מטבוליזם של חלבונים, פחמימות, שומנים ואלכוהול
- ויטמינים ומינרלים

ביו-אנרגטיקה ומאזן הורמונלי
- מאזן אנרגטי
- אדפטציות פיזיולוגיות בזמן מאזן קלורי חיובי או שלילי (מחקרים בקרב אנשים שעשו דיאטות יו-יו, אנורקסיה, משתתפי לרדת בגדול ועוד)
- השערת הסט-פוינט - אחוזי שומן "קבועים" אצל בני אדם והשערות חלופיות 
- דיאטה מהירה כנגד דיאטה איטית - השפעות פיזיולוגיות ופסיכולוגיות
- השפעות הורמונליות על ירידה או עליה במשקל (אינסולין, לפטין, גרלין וקורטיזול)

תוספי תזונה, בדיקות ומיתוסים
קריאטין, בטא אלנין, BCAA, אבקת חלבון, HMB, אומגה 3, קפאין, ל-קרנטין, ארגנין, גלוטמין, תה ירוק, שורפי שומן
- מיתוסים בתזונה: אוכל אורגני, ממתיקים מלאכותיים, מוצרי חלב, גלוטן, צריכת מזון לפני השינה, תזמון ארוחות ועוד
- גנטיקה - הגדרות, מאפיינים והשפעה על ירידה/עליה במשקל
- בדיקות גנטיות וחיידקים במעי לתזונה וספורט
- בדיקות לפי סוג דם, רגישות ואלרגיה למזון

אספקטים ומאפיינים בבניית תפריט תזונה
- כיצד אמור להראות תפריט תזונה?
- מאפיינים בתפריט תזונה ומדוע רוב אנשי המקצוע בתחום לא עושים זאת נכון
- ההבדלים וקצב עלייה במסת השריר או ירידה באחוזי השומן
- השפעות פסיכולוגיות וכלים להתמודד עם אוכלוסיות שונות 
- צום לסירוגין, דיאטה גמישה, אסטרטגיות להפחתת רעב 
- גישות תזונתיות אצל צמחוניים וטבעוניים 
- תיאורי מקרה מהקליניקה ופתרונות רלוונטיים


לפרטים נוספים ושאלות ניתן ליצור קשר במספר 03-5440919 או באימייל [email protected]

פרטי הרשמה

ללקוחות המעוניינים לבצע העברה בנקאית, לשלם עם אמריקן אקספרס או במזומן/ביט, נא ליצור קשר במספר 03-5440919 או לפנות לאימייל: [email protected]